Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Asus Xonar Xense és DG

 • Dátum | 2010.12.08 12:01
 • Szerző | Terrayon
 • Csoport | MULTIMÉDIA

Bizonyára sokan csodálkoznak azon, miért kell egy számítógépbe különálló hangkártya, amikor manapság minden alaplapon találunk valamilyen integrált megoldást. Ráadásul a friss deszkákon már régóta nem a rosszemlékű AC97, hanem az elismertebb HD audio kodekek találhatóak, melyek hangzás terén minőségi ugrást jelentettek. Ez sokakat elgondolkodtatott abban, hogy szükségük van-e egyáltalán hangkártyára a továbbiakban, hiszen már ez is sokszor bőven elég. Legtöbbünknek valóban megfelel ez a hangminőség, hiszen a néhány ezer forintos aktív hangszórókon nem hallanánk a különbséget, amit egy komolyabb hangkártya nyújtana, a megszállott Hi-Fi guruk pedig úgysem számítógépről hallgatnak zenét. De mi van azokkal, akiknek nincs egy fölösleges milliójuk komoly Hi-Fi láncra és a PC-jükből szeretnének még többet kihozni?

Asus Xonar XenseNos, az Asus előrukkolt néhány hangkártyával, hogy kielégítse azok igényeit, akik PC-n szeretnék megvalósítani a minőségi hangzást. Ma két típust veszünk közülük szemügyre, kezdjük kivételesen a drágábbal: az Asus Xonar Xense hangkártyája a maximalistáknak készült, minőségi alkatrészekből válogatva, ezt pedig egy erősítővel is megspékelte a gyártó, hogy a nagy impedanciájú (akár 600 Ohm-os) fejhallgatókat is képes legyen meghajtani. Hogy teljes legyen az élvezet, a fejhallgató vásárlás gondját is levették a vállunkról, a kártyához jár ugyanis egy Sennheiser PC-350-es headset, ami a neves gyártó kínálatának zászlóshajója gamer fronton. A dobozban található az említett hangkártya és fejhallgató, kézikönyv és telepítő CD, egy átalakító kábel a 7.1-es analóg csatlakozás miatt, továbbá egy S/PDIF -> TOSLINK konverter és egy átalakító dugó (6,3mm -> 3,5mm jack).

Maga a kártya az Asus AV100 audio chipjére épül, vagyis a C-Media CMI8788-ra (alias Oxygen HD), ami a gyártó több típusán is szerepel (pl. Xonar DX). A 7.1-es hangkártya 192 kHz-es mintavételi frekvenciára képes 24 bites felbontás mellett és támogatja az EAX 5.0 effekteket, ezt a gyártó GX2.5 emulációnak hívja. A kitűnő hangzásért a kártya minőségi DAC-jai (digital-analog konverterei) felelnek: a zenehallgatásnál kritikus frontsugárzók jelátalakításáért a Texas Instruments PCM1796 konvertere, a többi csatorna analóg jelének előállításáért a Cirrus Logic CS4362A konvertere felel. A fejhallgató erősítőt a Texas Instruments gyártja, az analog-digital konvertert pedig Cirrus Logic fejlesztette ki, úgy tűnik, a két cég jól összedolgozik egymással. Az impozáns tulajdonságok közt megemlíthetjük a Dolby Digital Live! (valósidejű többcsatornás digitális kódolást) és a Dolby Headphone szabványt, valamint azt, hogy a hangkártya cserélhető műveleti erősítővel rendelkezik.
Egy igen komoly, és éppen ezért nem olcsó csomagról van tehát szó, de az Asus-nál azokra is gondoltak, akik nem ilyen magasságokban keresnek az integrált megoldásoknál jobb hangkeltőket.

Asus Xonar DGNekik készült a Xonar DG, mely szintén egy impozáns hangkártya, emellett árcédulája is kedvező. Egy különálló hangkártya esetében nem kell tartanunk átszűrődő alaplapi zajoktól, amik az integrált megoldásokat jellemzik, a hardveres gyorsítás a CPU válláról leveszi a számítási feladatok gondját, alaplapcsere esetén pedig továbbvihetjük meglévő hangkártyánkat. A Xonar DG low-profile kialakítása miatt vékony (alacsony) házakba is beépíthető, a hangkártyához egy normál hosszúságú és egy rövid fémlemezt is kapunk. A dobozban találunk továbbá két csavart, egy telepítő lemezt és egy kézikönyvet.

Az 5.1-es Xonar DG az AV100 audiochip némileg lebutított változatát kapta, a C-Media CMI8786-ot, ami 24 bites felbontásra és legfeljebb 96kHz-es mintavételi frekvenciára képes, ezek még mindig szép értékek. A szabványok közül a GX2.5-öt (EAX 5.0) és a Dolby Headphone-t ismeri, utóbbi óriási előny, hiszen a hasonló árkategóriában található hangkártyák ezt nem támogatják. A Xonar DG másik nagy pozitívuma, hogy fejhallgató erősítő is található rajta. Bár teljesítménye kisebb, mint ami a Xense-en található, a 32-150 Ohm-os tartomány a legtöbb fejhallgatóhoz elég lesz. A Xonar DG estében egyszerűbb a helyzet, mert nincs külön DAC a frontsugárzókhoz, minden csatorna átalakításáért a Cirrus Logic CS4361 chipje felel. Az analog-digital konvertert szintén a Cirrus Logic, a fejhallgató erősítőt pedig a Texas Instruments gyártja.

A száraz adatok után keltsük életre a hangkártyákat! A beszerelés során a Xonar Xense egy extra tápcsatlakozót is igényel, hiszen a nagyteljesítményű fejhallgató erősítőhöz már kevés a PCI-E x1 sín. A Xonar DG kisebb teljesítménye miatt nincs szükség külön tápegység csatlakozóra, ezért csak annyi a feladunk, hogy keresünk neki egy szabad PCI foglalatot. Most pedig lássuk a hangkártyák szoftvereit!

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 93.
  2011. 09. 02. 15:33
  Hello.
  Vasaroltam egy xonar dg-t.
  Logitech z5500-as hangrendszerrel hasznalom es azt vettem eszre, hogy mikor az analog (direct)kabellel hasznalom akkor nagyon nagy az alapzaj.
  25-30 % hangeron mar hallani mint a regi radio modemek amikor tarcsaztam .
  Talalkozott valaki ilyesmivel? Mi lehet a gond?
 • 92.
  2011. 01. 01. 14:19
  Rain Dog:

  Boldogulnia kell vele. Az X-FI-vel teljesen jó, felteszem akkor Xonar-nak se lesz gondja vele .Ha van a mikrofonon kapcsoló akkor azt állandóan bekapcsolva kell hagyni, és a hangkártya mixerén kapcsolgatni. A +20 db boost is mehet rá.
  ***
  Más. X-FI és Xonar tulajdonosok, ha Winampot használtok, akkor töltsétek le hozzá az ASIO plugin-t. Nagyon sokat javul a hangzás,ezen felül már többcsatornás módban is kulturáltan szól.A hangerő ilyenkor nem szabályozható a Winampon.(X-FI tulajok ilyenkor az AudioCreation módot használják!)
 • 91.
  2010. 12. 27. 03:46
  Dinamikus mikrofonnal hogy boldogul a Xonar DG? Már nagyon kéne egy kártya, ami boldogul vele, de mégsem PCI-E, mert abból sajnos csak egy van az alaplapomon. Valaki tud erről valamit?
 • 90.
  2010. 12. 20. 21:39
  shaddam, olyan kártyát veszel ami igényednek megfelelö.
  Nekem sokkal fontosabb a hangzás minösége és a driverek müködése, mint hogy éppen milyen uton modon jutt el a jel az erösitöbe.
  Neked a HDAV1.3 kell. Ha épp Bluray-hez kell tökéletes megoldás.
  ASUS Xonar HDAV1.3 is capable of decoding Blu-ray movies and takes full advantage of lossless digital audio formats such as Dolby® TrueHD and DTS-HD Master Audio™ for professional, high-fidelity sound at 24bit, 96–192Khz. The PCI-based Xonar HDAV1.3 Slim is also designed from the ground up, and is built for next generation HTPCs. Equipped with the proprietary AV200 audio processor and certified HDMI1.3a connect, it is capable of delivering the highest quality 7.1 channel 192K linear pulse code modulation (LPCM) audio and high definition video through the HDMI port.
 • 89.
  2010. 12. 20. 15:03
  csak optikai kimenet van minden kártyán ami toslink átalakítóval használható, koaxiális nincs, hdmi meg csak a HDAV kártyákon van
 • 88.
  2010. 12. 18. 16:49
  Van rajta optikai aljzat!
 • 87.
  2010. 12. 18. 15:40
  Csak én hiányolom az optikai vagy a hdmi csatlakozó hiányát?Ennyi pénzért nehogy már átalakítóval kelljen szórakozni.
 • 86.
  2010. 12. 17. 13:58
  Meg is vettem a karit. A boltban volt DG és D1. Végül a fele annyiba kerülö DG-t vettem. Azt mondták ugysem vennék észre jelentös különbséget, akkor meg elég a DG is. Hifire nem akarom rákötni, csak fülessel hallgatom. De meg volt a lehetöség ha kipróbálom és nem tetszene akkor ráfizethetek a D1-re.

  Azt kell mondjam, sokkal jobban megéri az olcsóbb Xonar DG mint a 10-12 ezer Ft-os belépő szintü X-fi, az Extreme Audio. Nekem ezt a kártyát váltotta, meguntam az állandó driver vadászatot. Bár azt mondták nem fog szebben szólni a DG.

  Miután hazavittem, Asus oldaláról letöltöttem a legújabb drivert. Semmi gond nem volt, simán települt. Elöször kicsit tompának tünt a hangja. De állitgatások után már nagyon meg voltam elégedve vele. A szoftverek és a beállitási lehetöségek nagyon meggyöztek. Nem is kell ennél több. Sok extra is van.
  Filmeknél egyértelmüen jobb mint az Extreme Audio. A Dolby Headphone szerintem jobban teszi a dolgát, mint a Creative-os CMSS3D. Játéknál nekem az X-fivel ritkán müködött rendesen az EAX. A DG-vel az eddig kipróbált játékok fantasztikusan jól szóltak. Zenénél viszont X-fi szebben szólt, dinamikusabban. (Ajánlottátok is hogy zenére jobb a DS mint a DG.) De kis állitgatás után már közel egálban van az X-fivel, szóval ez is rendben van.

  Összeségében megérte lecserélni az X-fit. Nagyon jó ez a kártya, ennyi pénzért meg föleg. Én is csak ajánlani tudom. Nekem a DG tökéletesen megfelel a fejhallgatóhoz, szoftverben pedig tényleg "maga a tökély" ahogy Bazsa88 mondja.
 • 85.
  2010. 12. 14. 22:21
  Maximov, Egyik Asus kártyával sem jársz rosszul az biztos. Itt csak személyes izlések dönthetnek hogy melyiket választod.

  Driver problémák sincsenek, pedig én Linux alatt használom akár 5.1 akár Digitális kimeneten remekül müködik.

  A DS-t zenahallgatásra jobbnak tartom, ha esetleg összeakarod kötni a hifi-vel, külön dac a sztereo csatrnához és külön a több csatornáshoz. A cserélhetö opamp pedig nagyon hasznos, hiszen ezek cseréjével a saját izlésedhez alakithatod a kártyát.

  Drasztukus változást lehet hallani különbözö opamp használata esetén.

  Remélem majd boldog tulajdonosa leszel akár melyik Asus kártya mellett döntesz.
 • 84.
  2010. 12. 14. 21:44
  Maximov, én pont most vettem egy DG-t és szerintem egy kiváló hangkártya, eddig egy Audigy SE volt, ahhoz képest ég és föld, mélyebb és tisztább a hangja. Bár én a DG-t többször használom fejhallgatóval, de hangfalon is kiválóan teljesít. A DS-t nem ismerem, de szerintem az is jó. Mivel fülest használsz így egyértelműen a DG-t ajánlom az erősítő miatt. Én is a fejhallgató miatt döntöttem a DG mellett. A 24/96 felbontás meg bőségesen elegendő. Szoftverben meg szerintem az Asus maga a tökély. Úgyhogy szerintem a Xonarban nem csalódhatsz.
 • 83.
  2010. 12. 14. 06:38
  Maximov. Inkább a régebbi DS-t ajánlanám a DG helyett. Jobb alkatrészek ,24/192 felbontás ,cserélhetö erösitö
 • 82.
  2010. 12. 13. 23:19
  Nekem is elsősorban zenehallgatásra kellett az integrált sistergő helyett, és én Xonar Essence STX-et vettem:
  124dB jel/zaj viszony kifelé,
  0.0003% os harmonikus torzítás -110dB nél,
  10Hz - 90KHz frekvencia átvitel.
  Ezek magukért beszélnek.
  Ja, és lepecsételt mérési jegyzőkönyvet is adnak hozzá.
  Az adatok nem marketing kamu (mint a 60mm-es 500W-os hangszóró).
 • 81.
  2010. 12. 13. 23:09
  sziasztok. az lenne a kérdésem, érdemes-e lecserélni az immár 3 éves X-fi extreme audiomat az Asus Xonar DG-re? zenehallgatásra és játékra használom csak. Jobb-e a DG? ill Win7 alatt remélhetöleg nincsenek vele driver problémák mint az
  X-fi-vel? mivel csak fülessel hallgatok mindent, nagy elöny a fejhallgató erösitö?
  Elöre is köszönöm a választ.
 • 80.
  2010. 12. 13. 21:32
  zene hallgatáshoz a DS vagy a DX megfelelö. Játék és film pedig pénztárca függöen dx,d2x !, vagy a drágábbak bármelyike.

  A Wolfson dac és a Burr Brown 1796 dac az egyik legjobb zenére ezek vannak a sok százezres cd játszokban ,dacokban is. a Cirrus Logic talán keményebb, dinamikussabb ezért játék és filmre ajánlot.

  Szerencsés esetben a müveleti erösitö (opamp) cserélhetö ami erössen ajánlott!!.

  A creativ nekem sosem müködött rendesen és messze nem olyan a felépitése mint az Asus kártyájé, még a 10 ezres DS is minöségi alkatrészekböl készült.

  itt van néhány teszt, a DS néhol jobban szerepel mint az Essence.
 • 79.
  2010. 12. 13. 18:59
  remek, koszi szepen a gyors valaszt:]
 • 78.
  2010. 12. 13. 17:35
  shywer:
  DG: nincs dolby digital live és pro logic IIx, illetve ezen még egy régebbi c media-s chip van ami kicsit gyengébben szól (~9dB jel zaj arány különbség ami elég sok) mint a másik két karin lévő Asus AV100 HD, valószínű ezért olyan olcsó ez...

  a DX és D1 között valóban csak a csatolófelületben van különbség.
  jó lesz a konfigodba, és igen érdemes rá figyelni hogy távol legyen a videókaritól a hűtés és a zaj miatt. sajnos nálam bele van építve a videokari ventilátorának a szájába, igaz gondot nem okoz se zaj se melegedés de engem is idegesít, csak sajnos nincs máshol expres port
 • 77.
  2010. 12. 13. 12:51
  hello

  Az mar kiderult szamomra kb h mi a kulonbseg a dx es dg kozott, viszont az nem, hogy mi a kulonbseg a dx es d1 kozt.
  en ugy tudom hogy a dx tokugyanaz mint a d1, a csatolofeluletet leszamitva
  dx - pci express
  d1 - pci
  (dg szinten "sima" pci ugye?)
  jol tudom ezeket a dolgokat?

  jatekra / zenehallgatasra hasznalnam foleg, igy hat az elozoekbol kiindulva gondolom nekem is dx-et ajanlanatok inkabb.

  egy [LINK]
  ilyen lapba szannam a kartyat

  ha tenyleg csak a csatolofeluletben ter el a dx es d1 egymastol akkor gondolom jobban megeri a d1 mert csak olcsobb vagy 1,5k-val, vagy nemtom mennyivel pontosan. vagy lehet barmifele elteres emiatt a ket kartya kozt ?

  igazabol ebbe a konfigba menne a kartya : http://ipon.hu/site/builder_page2_mod/22?page=builder_page2_mod&id=22 (geposszerako / ipon barion , ha esetleg nem jonne be a link)

  tovabba : hallottam meg olyat regebben h minel messszebre keruljon a hangkartya a videokartyatol, nemtom h ezt tenyleg igy tanacsos-e szerelni.
  igy tehat a terv az h a videokari ha jol sejtem a slotok kozt a tetejen lesz, a hangkartyat (d1) meg az aljaba szanom egy sima pci slotba.
  jo ez az elkepzeles igy?

  kerdesem tehat h a fent emlitett konfigba jo lesz-e egy d1 kartya( ha tenyleg ugyanaz mint a dx), oda ahova szanom?
  ha van vmi kulonbseg d1 es dx kozt a csatolofeluletet leszamitva akkor legyszi segitsetek :]

  elore is koszi a valaszokat


 • 76.
  2010. 12. 12. 05:40
  niviwp, XtreemX, gameplusz
  Köszi az infót. A Dx- lesz a nyerő.
 • 75.
  2010. 12. 11. 14:06
  mindenki annyira hypeolja ezeket a hangkarikat, egyre kiváncsibb vagyok hogy nálam hogy produkál majd a DX
 • 74.
  2010. 12. 11. 13:33
  Venom23:
  Én egy Asus Xonar DX boldog tulajdonosa vagyok. Szintén csak ajánlani tudom, mert ég és föld különbség van az Integrált HD kártya, és a Xonar között. Én is hasonló szituációban voltam régebben, mint Te. A Xonar DX-et ajánlanám, de kifizetődő, mert a DG (ha jól láttam) Dolby Headphone támogatással bír, ezzel szemben a DX már Pro Logic IIx, és Virtual Speaker. Előbbi kifejezetten 5.1 és 7.1 rendszerekre van optimalizálva. Tudom nem olcsó, de ha számít a zene, a filmek, a játékok, és persze a Dolby technológiák világa, mindenképpen azt válaszd! De ez csak az én véleményem.
 • 73.
  2010. 12. 11. 13:12
  Köszönöm szépen a Tippeket...
 • 72.
  2010. 12. 11. 12:57
  "driverrel és támogatással bajok vannak"
  Igen ez sajnos már szállóigévé vált. XP alatt stabil, Win7-hez kell egy javitópatch.A Vista az meg amúgy is vacak
  A támogatásról annyit hogy a szoftvercsomagban ott van a Creative Auto Update ami csekkolja a jelenlegi driver/applikációs program verziót, és ha talál jobbat akkor felajánlja letöltését,telepítését.
  Az X-FI E. Audio kártya a sorozat belépőszintje. Azt nem javasolnám. A ma már nem kapható ExtremeMusic is jobb nála.
 • 71.
  2010. 12. 11. 12:29
  Venom23:
  Neked felesleges az STX,ha csak nem egy nagyon komoly fülessel vagy méregdrága hangfalszettel tolod. Zenére bármilyen hangkártya megfelel,mert mindegyik sokkal jobb mint az alaplapi. Én a Xonar DG-t ajánlanám,a DX játékosoknak készült inkább,te pedig ahogy írtad zenére használnád. A SB is megfelelő megoldás lenne zenére,csak a driverrel és támogatással bajok vannak.
 • 70.
  2010. 12. 11. 10:11
  ASUS-ok közül egyik se stúdiózásra van, arra ott az E-MU pl...

  Én azt mondom vegyél egy DX-et, 17 ezret megér.
 • 69.
  2010. 12. 11. 06:01
  Rendben. Köszi a válaszokat. Az már biztos akkor, hogy veszek egy hangkártyát, na de milyet?

  Mi a különbség a Xonar DG Xonar DX között? Azon kívül, hogy az egyik sima PCI a másik PCIExperss?
  Kicsit elvagyok tévedve a hangkártyáknál. Mert van egy csomó, és nem tudom melyiket lenne érdemes venni...

  Van az Asus Xonar D1 - 15.944 Ft
  És van a Asus Xonar DX - 17.628 Ft
  És ott van még a CREATIVE Sound Blaster X-FI Xtreme Audio PCI-E - 10.888 Ft

  Ezek között vannak különbségek árban. Tudásban is vannak különbségek?

  Ha nekem az lenne a lényeg, hogy "csak" kristálytisztán szóljanak a zenék a gépen, és élvezhető legyen a házimozi, akkor elég nekem megvenni a legolcsóbbat? Vagy egy drágább hangkártya (ASUS Xonar Essence STX) még jobb hangzást tud elővarázsolni?

  Vagy csak arról van szó, hogy a ASUS Xonar Essence STX-t mondjuk ilyen stúdió munkákra tervezték? Akkor nekem felesleges lenne ezt megvenni?

  Tudom, hogy roppant idegesítő a tudatlanságom , de nekem sose volt hangkártyám, és el vagyok veszve most itt nagyon. Egy hozzáértőnek nyilván eléggé hülye kérdések ezek, de nekem fontos lenne a "felvilágosítás" ez ügyben.

  Előre is köszi a válaszokat, megintcsak
 • 68.
  2010. 12. 10. 20:47
  @Venom23:

  Ajánlott egy jobb hangkártya,nagyon sok különbség van egy integrált HD Audio hangkártya és pl egy xonar között,akármelyik szériát nézed is.
 • 67.
  2010. 12. 10. 20:41
  Venom23:
  Megéri váltani hiddel. Xonar DG ha PCI slotod van, Xonar DX ha PCI-E slotod.
 • 66.
  2010. 12. 10. 18:01
  annyit hozzátennék ehhez, hogy akinek nincs hangkarija, annak is megéri flac-ban (vagy más losless form.ban) hallgatni a zenét. Eszméletlen nagy a különbség egy mezei mp3 és egy flac között!
 • 65.
  2010. 12. 10. 17:27
  Az ASUS Xonar DG bőven jó lesz,hidd el rögtön megfogod hallani a különbséget!
 • 64.
  2010. 12. 10. 17:21
  Üdv!

  Szeretnék tanácsot kérni, mert ahogy olvasom, rengeteg szaki van a topicban, és nyilvánvalóan jobban értetek hozzá mint én. (Bár ez nem nehéz)

  Van nekem egy Genius SW-HF5.1 6000-es hangfalrendszerem + két SAL 2610F/B hangfalam. Ezek vannak rákötve egy "sima" Realtek 7.1 HD Audio integrált hangkártyára.

  A kérdésem végül is az lenne, hogy érdemes lenne befektetnem egy jobb minőségű hangkártyára?
  Vagy ezek a cuccok (hangszórók)túl gagyik lennének egy komolyabb hangkártyához, és úgysem érezném meg a különbséget?
  Hozzáteszem, semmi bajom a jelenlegi hangzással, jól szól, tisztán, szépen. De nyilván azért érzem így, mert még nem halottam, hogy egy jobb hangkártya mire képes.
  Annyit még tudnotok kell, hogy sose hallgatok zenét fülhallgatón, és szinte mindig .mp3 vagy .flac kiterjesztéseket részesítem előnyben.

  Előre is köszönöm azoknak, akik rászánnak pár percet az életükből, hogy tanácsot adjanak

  Köszi!
 • 63.
  2010. 12. 10. 15:08
  @XtreemX: Nincs mit, sok örömöd legyen benne én nagyon elégedett vagyok az enyémmel (STX)
 • 62.
  2010. 12. 10. 14:50
  ITEM00:
  Köszi! Azt hiszem beruházok egy D2X-re.
 • 61.
  2010. 12. 10. 14:31
  @XtreemX: Nincs ugyan az a termék,ki így jelöli ki úgy.

 • 60.
  2010. 12. 10. 14:18
  @k3l3r0n:

  Amiért 100-e Ft ot elkérnek ezért a kártyáért az ezek miatt van!

  hardver (digital signal processing) gyorsította effektek: 28 önálló effekt, több mint 600 preset és VST plug-in, CPU terhelés mentesen
  PatchMix™ látencia mentes DSP keverő és monitorozás
  2 TFPro Mikrofon/vonal/Hi-Z hangszer előerősítő (48V fantomtáppal)
  6 analóg szimetrikus, 6,3 jack bemenet
  8 analóg szimetrikus, 6,3 jack kimenet
  lemezjátszó bemenet (föld csatlakozó és hardver RIAA előerősítő)
  24-bit/192kHz ADAT be/ki, S/PDIF-re kapcsolható
  koaxális S/PDIF be/ki, 24bit/96kHz, AES/EBU-ra kapcsolható
  optikai S/PDIF ki, 24bit/96kHz, AES/EBU-ra kapcsolható
  2x MIDI be/ki
  4 sztereo 1/8" hangszóró kimenet (konfigurálható sztereoról 7.1-re)
  sztereo fejhallgató kimenet
  firewire csatlakozó (nem a közvetlen Pcre csatlakoztatásra, hanem FW külső degységek rádugására)
  Word Clock be/ki digitális szinkron felület
  SMPTE időkód be/ki
  MTC (Midi Time Code) ki
  kompatibilitás a népszerű audio/szekvenszer szoftverekkel, ultra alacsony látenciájú 24b/192kHz-es ASIO 2.0 és sztereo WDM driverek

  Szóval kimondottan zenei feldolgozásra (munkára szánták) ami elég jól megdobja az árát is. A Xonar kártyákat meg zenehallgatásra, játékra, egyéb dolgokra. A hardware-s effektprocesszor meg a sok speciális csatlakozójú ki és bemenet és a professzionális támogatás ami vastagon fogó árcédulát eredményez. Ettől még nem fog szebben szólni mint pl az STX.

  Tudok neked olyan kártyát mutatni aminek a nyomába sem ér az E-mu kártyacsalád és azokat is komoly stúdió munkára gyártják. Ezért nem célszerű a két kártya összehasonlítása és az asus kártyák fikázása sem.

  Hamár fikázunk:
  Lynx Studio: LynxONE - LynxL22 - LynxTwo - AES16e (pci-e)

  Vagy éppen a Lexicon cuccok.


 • 59.
  2010. 12. 10. 14:11
  ITEM00 :

  Köszönöm a válaszod. Még annyi érdekelne hogy van különbség a sima D2X és D2X/T közt?
 • 58.
  2010. 12. 10. 13:14
  @Warpig:

  Valóban a te esetedben a digitális kimeneten ugyan az a jel távozik,és csak az erősítőd DAC-ján múlik,hogy mit kapsz vissza. Nem véletlen,hogy lehet külön DAC-ot is venni,erre a gyártók is rájöttek, pl akinek van egy jobb sztereo erősítője és szeret zenét hallgatni a gépről is akkor egy külön DAC a legmegfelelőbb erre.
  Vannak komolyabb házimozi erősítők is (Denon Marantz Yamaha, Harman Kardon) amibe tisztességes DAC-ot építettek,de ezek ára kb 300 ezertől a csillagos égik terjedhet. Én a Yamaha-t részesítem előnyben, nagy multú cég, és elég komolyan jelen vannak a zenei piacon is. (pianinók,studió berendezések,saját fejlesztésű Audio DSP-k)
 • 57.
  2010. 12. 10. 13:01
  @XtreemX:

  Ebben az esetben a Xonar D2X a te barátod. 7.1 kimenet van rajta szóval külön betudod kötni a fülesed. Az Essence STX inkább audiophile sztereo kártya mint multicsatornás játékos kártya. Viszont a Xonar D2X pont erre készült,mellesleg a Texas Instruments/Burr-Brown PCM1796 DAC miatt elég jó hangja is van. + az AV200-as DSP van rajta (Xonar STX-en AV100) ami a térhangzás DTS enkódolás miatt lett kifejlesztve. Konkrétan mind a két chip 8 csatornás képességgel bír,de az AV100-at inkább a sztereo audiophile kártyákra (ST, STX) építik,míg az AV200 a játékos és multimédiás verziókra kerül (pl HDAVI 1.3 DX, D2X stb)

  Szóval jó vétel a D2X
 • 56.
  2010. 12. 10. 11:30
  k3l3r0n: még jó hogy nem cserélnéd le a studio cuccod egy max házimozihoz ill. zenéhez való asus kártyára, én nem is hasonlítgatnám őket, főleg hogy 100k egy emu cucc... az azért erős jelző az asusra hogy vacak!
 • 55.
  2010. 12. 10. 11:26
  én ma adtam le a rendelést egy xonar dx-re. Poén lenne ha megnyerném vele a nyereményjátékban szereplő Xense-et
 • 54.
  2010. 12. 10. 11:24
  @warpig: a te esetedben a lényeg, hogy a D/A konverter milyen minőségű. Tehát ami a gépből kijön digitális jel, az szinte lényegtelen miből jön ki. 1 és 0. Ott nem igazán van különbség. Tehát nem célszerű ilyesmikre költened...
 • 53.
  2010. 12. 10. 11:21
  Én egy EMU1820-as kártyával és PM5 hangfalszettel tengődöm. Nem cserélném el ilyen asus vackokra semmi pénzért...
 • 52.
  2010. 12. 10. 08:39
  A gus sokkal jobb hangkártya volt mint a soundblaster kártyák bármelyike.
  Mi akkoriben kezdtünk el zenélni és a gravis ultrasound volt az az alternatíva ami megfelelő minőséget nyújtott.Amúgy meg akkoriben stúdió hangkártya volt.
 • 51.
  2010. 12. 10. 06:38
  Nekem az lenne a kérdésem, ha csak digitális kimenettel használom az alaplapi hangkártyámat illetve egy különálló hangkártyát is csak úgy használnék (erősítőre kötve mind2őt) akkor jelentkezne különbség minőségben? Ilyen esetben van létjogosultsága egy külön hangkártyának?
  A sok hangzatos hangjavító és térhatást keltő cucc számomra nem érdekes. Külön erősítő esetén felesleges is(5.1es hangrendszerről beszélek), jól gondolom?
 • 50.
  2010. 12. 09. 23:36
  ITEM00:

  Úgy látom te szakértője vagy a témának,nekem jól jönne egy kissegítség.
  Eddig Creative Fatal1ty Championt akartam venni,de azt írtad jobb az Asus essence STX. Viszont nálam van egy bibi,hogy a Roccat Kave 5.1 fülesem nem emulált,hanem tényleges 5.1 tehát szükség van 3+1 jack aljzatra ami nincs az essence stx-en. Ja,és csak PCI-E hely van SLI miatt már a gépemben.
  Az ASUS Xonar D2X szerinted mennyire okés?
 • 49.
  2010. 12. 09. 22:59
  De azért nem szabad elfelejteni hogy akkoriban a zene MIDI rendszerű volt többnyire játékokban. A midi tulajdonképpen csak egy kotta volt, a hangmintákat a hangkártyának kellett biztosítania.Emiatt hatalmas különbségek voltak. Főleg az OPL chip és a GeneralMidi hangkészlet között .A MOD fájloknál már nem volt ennyire érezhető a különbség.
 • 48.
  2010. 12. 09. 22:44
  Hát igen Roland MT32... . Azt csak a DosBox óta tudom beállítani régi játékokban
 • 47.
  2010. 12. 09. 22:37
  Most találtam tube-on, tök jól mutatja hogy milyen különbségek voltak az egyes hangeszközök között...

  Evolution of PC Audio
 • 46.
  2010. 12. 09. 22:31
  Ja sajna a Gravis egy idő után már csak játékvezérlőket gyártott. De a TurtleBeach család is a homályba veszett. Bár azokat professzionális felhasználásra találták ki.Visszatérve a GUSra, nagyon erős konkurenciája volt a Creativ-nak. A demoscene őrület is ezt a kártyát preferálta.
 • 45.
  2010. 12. 09. 22:26
  Hát igen...

  Ha nyomtak volna win alá is drivereket,szerintem a creative annyira nem tudott volna igy elhúzni annó.

  " It was very popular in the demo scene in the 1990s, due to its superior sound quality compared to similarly-priced soundcards of its time." Hát igen ez így volt...
 • 44.
  2010. 12. 09. 22:22


  Na itt az öreg róka .
 • 43.
  2010. 12. 09. 22:19
  Valóban,de az is volt annó még! Meg azok a böszme nagy creative-ok amiknek volt hátul hangerőszabályzója meg 1w-os erősítője. Régi szép idők..
 • 42.
  2010. 12. 09. 22:17
  ITEM00:

  XP alatt semmi problémám nem volt a driverekkel.W7 alatt már volt néha "elnézéskéréses" leállás de kiadtak egy patchet amitől tökéletes lett. A Mode Switcher -t meg alkalmazásnak megfelelően kell váltogatni akkor aztán már tényleg minden rendben lesz. A jó öreg GUS meg kimaradt a listádból .
 • 41.
  2010. 12. 09. 21:42
  de most komolyan...
  egy xfi nem megy az usb fülessel??
 • 40.
  2010. 12. 09. 21:16
  @Warpath: Ezektől sosem fogok megválni!

  Jó kis kártyákat gyártottak!
 • 39.
  2010. 12. 09. 20:59
  @Warpath: Volt X-Fi is meg az összes audigy széria + régen a live-ok.

  Ugyan azon a rendszeren sokkal jobban szólt ugyan az a forrás (Flac,Wavpack,APE,CDDA formátumban) mármint az ASUS Xonar-al meg korábban az Audiotrak kártyával.Van összehasonlítási alapom,az igazság az,hogy kiváncsi természet vagyok és mindig szereztem egy másik hangkártyát is tesztelés céljából. Amúgy van itthon elrakva Diamond MX300 is és eredeti Aureal gyártotta hangkártya is. Mind a kettőn Vortex 2 chip van

  + a creative driverekről inkább nem is mondok semmit,gondolom tudod mire akarok ezzel célozni?!
 • 38.
  2010. 12. 09. 20:22
  Na sejtettem hogy itt is lesz szabványfujjogás mint a PhysX -nél. Az hogy 116db a Xonar jel/zaj aránya az aktívhangfalaknál oly mindegy.Az EAX szabvány a Creativ- é ezért kisajátításról nem beszélhetünk. Csak az EAX 2.0 -ig tette licencelhetővé.
  A 3.0 EAX- szabványtól amihez hozzátették az Advanced" szót is, már nem csak a csatornák számáról szólt.Pld kitakarás, visszhangosítás,környezettől függő hanghatás. Az nem probléma az X-FI szériának, hogy most már az OpenAL szabvány érvényesül, mert azt is támogatja.
  Hangkártya minőség, és szabványkompatibilitás tesztelők itt:
  [LINK]

  A legdrágább X-FI Titánium Fatality -amit nem érdemes megvenni- az előlapi Drive és távirányító miatt kerül olyan 40k- ba. A többi jó vétel. 18k és 30k között.

  ITEM00:
  Neked Előzöleg X-FI-d volt? Mert gondolom erre alapozod véleményedet.
 • 37.
  2010. 12. 09. 19:42
  Volt ilyenem is: Audiotrak Prodigy HD2 (Ez is brutálisan jól szólt)


  PCI audio interface based on VIA VT1721 (Envy24HT-S)
  PCI card supplied with standard and low profile metal bracket
  24 bit / 192kHz playback (analog & digital)
  24 bit / 96kHz recording
  high quality AKM AK4396 120dB(a) S/N ratio DA converter for extremly high quality 2 channel audio playback via RCA output connectors (5Hz - 40kHz frequency response)
  triple OpAmp design for audio output with three high quality Fairchild NE5532 OpAmps on separate sockets (can be exchanged for tuning & customization)
  headphone output with 1/8" connector routed via JRC4580 dual OpAmp
  analog line input with 1/8" connector via AKM AK5353/7 102dB(a) S/N ratio AD converter (20Hz - 40kHz frequency response)

  optical S/PDIF digital output following IEC-958C standard, can be used for stereo audio playback (PCM) and multichannel streams from such sources (AC-3 or DTS data)
  EWDM driver based on ESI technology for all current Windows Versions

  Erre az Asus Xonar még rátesz egy lapáttal!
 • 36.
  2010. 12. 09. 19:29
  Nekem ez van: ASUS Xonar Essence STX


  Kristálytiszta hangok,nagyon jól szól, van is hozzá normális erősítő meg hangfal meg kábelek. Szóval szerintem minőségben bármelyik Creative hangkártyát lemossa a pályáról!!

 • 35.
  2010. 12. 09. 17:49
  vmi ilyesmi:
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Jel-zaj_viszony
  amúgy gyakorlatilag az hogy játékhoz vagy filmezéshez vagy zenéhez veszed a hangkártyád tök mindegy, a lényeg hogy szépen szóljon. régebben volt jelentősége annak hogy a hangkártya leveszi a proci válláról a terhelést, illetve csak eax-al szólt 5.1-be a játék, de manapság ha megnézi a teszteket az ember akkor az alaplapi kb 4-5% prociidőt használ, egy nagyon drága kari meg 3%-ot, és így hogy eax sincs már és 2 ill 4 magos procik pörögnek a gépek zsírmindegy milyen a kari csak a hangminőség számít.
 • 34.
  2010. 12. 09. 17:06
  Audigy 2 foreva
 • 33.
  2010. 12. 09. 17:02
  Beatmad:
  Ezt kifejtenéd? Mert én is jelenleg egy X-FI Fatal1ty Champion-t néztem ki magamnak szigorúan játékra. A db csak a hangerősség terén lényeges,nem? Én egy Roccat Kave 5.1 fejessel tolnám.
 • 32.
  2010. 12. 09. 16:52
  Az eax szabvány kihalt az utóbbi 2 évben nem jelentek meg ilyen hangszabványú játékok, ami nem is baj mert elég gusztustalan volt hogy a creative kisajátította magának ezt a szabványt és semmilyen más hangkarival nem lehetett előcsalni az 5.1-es hangot a játékokból. manapság open-al, f-mod,... szabványokat használnak a játékok amit egy sima integrált kari is tud. Amúgy a xonar-ok tudják emulálni a régi játékoknál a eax5-öt is, kb 10 játékkal próbáltam ki, kettőnél nem ment, ennyi.
 • 31.
  2010. 12. 09. 16:17
  //Bocs a dupláért, már nem tudom szerkeszteni.

  Úgy tudom, hogy az EAX Creative szabvány, és játék miatt talán számomra az a legfontosabb.
  Persze a különböző Dolbyk sem hátrány, azonban úgy tudom nem creative kártyáknál gond lehet az eax-el.
  (tudom nem ezt kell alapnak venni, de pl most integrált realtek hd audio van, eaxot win vista/win7 alatt elfelejthetem.)
  Am számomra ez kicsit idegesítő dolog, hogy úgymond az előső alaplapomba jobb volt az integrált hang. (lehet csak az új driverek rosszak de már dolby sincs...)

  Előző alaplap: (ha jól emlékszem)
  [LINK]
  A mostani pedig:
  [LINK]

  Utánanéztem a specnek (ALC888 vs. ALC882), és bár nem értek annyira a dolgokhoz, nekem a régebbi (alc882) jobban bejött.
 • 30.
  2010. 12. 09. 15:53
  Azt tudom, hogy a megalodonban van egy úgymond "hangkártya", de az leginkább csak a virtuális 7.1et keveri ki.
  Hogyha másik példát hoztam volna, olyan usbt amibe nincs "hangkártya", akkor sem megoldható?
  Szoftveres módokat láttam, de azok hát nem a legjobb minőség.. meg késnek is.
  Kérdezem én: miért nem lehet megoldani azt hogy a hangkártya a digitális jelet kódolja át, és az analógokon tolja ki, hogyha az usb lehetőséget ad a digitális módra is ??!
 • 29.
  2010. 12. 09. 15:52
  Ja és téged is lebeszélnélek arról az X-Fi Titanium Fatal1ty Champion-ról mert pl.:
  az 42 ezer forintba kerül 109db-es jel-zaj aránnyal bír, ezzel szemben egy Xonar DX ami 17 ezer 112 és 116db-es jel-zaj aránnyal bír, magyarul sokkal szebben szól
 • 28.
  2010. 12. 09. 15:40
  pergej: az a Razer Megalodon amiről beszélsz nem csak egy füles hanem egy külső usb-s hangkártya, tehát az önmagába működik, amúgy is usb-n keresztül nem tudsz analóg hangot átküldeni csak digitális jelet/adatot. vannak ilyen billentyűzetek is amibe tudsz mikrofont és fülest dugni, azok végül is szintén egy usb-s külső hangkártyának felelnek meg.
 • 27.
  2010. 12. 09. 15:35
  érdekes teszt!

  én egy itteni, logitech g35 teszt után döntöttem úgy, hogy megveszem. (és nem bántam meg....)

  és nagyon reális volt, mert az ottani összehasonlítás egyik tagja, egy sharkoon 5.1-em is van. és tényleg a sharkoon szó szerint vérszegény logitech-hez képest.

  én örültem volna a cikkben szereplő cuccok direkt összehasonlításának egy g35-tel. hangminőségben menniyvel tud többet, mint a logitech integrált hangkártyája, és 7.1 virtuális megoldása, mind zene, film, játék alatt.
  és nagyon várnék egy G930 vs. g35 tesztet, hogy a rádiós megoldástól mennyi zaj keletkezik, és csökken-e a max hangerő, mint egyes rádiós fejhallgatóknál. (mint pl. a panasonic RP-WF930-omnál nagyon zavaró!)

  a tesztben lévő fejhallgatóban hány mm-es hangszórók vannak? 40? 50? mert szinte semmilyen gyári paraméter nincs megadva... (nehogy valaki a guglival jöjjön, mert pcsn rúgom...)
 • 26.
  2010. 12. 09. 15:13
  /off
  Tudom, hogy nem a témába vág, de erre a kérdésre nem találtam sehol sem egyértelmű választ.
  Ha elkezdenék újra játszani, esetleg versenyszerűen, akkor valószínűleg vásárolnék valami drága hangkártyát. (eax lenne talán az egyik legfontosabb)
  (vmelyik jobb creative) pl ez:
  CREATIVE Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion

  Meg vennék mellé egy drágább fülest is, de akkor már nem 2.0ásat... (mert ugye térhangzás)
  Gondolkoztam az 5.1es Zalmanon, azonban eléggé régi, meg az is ellene(?) szól, hogy analógos a kábele + azt is hallottam, hogy játékra nagyon jó, még filmre is elmegy, azonban zenére kimondottan rosz.

  A másik ami tetszik, mert nagy Razer párti vagyok, a Razer Megalodon (virtual 7.1), azonban ennek USB-s a csatija.

  Valahogy el lehet azt érni, hogy a hangkártya "kikeverje a jelet" az usb porta?

  (Egyszerűen nem hiszem el, hogy egy 50ezres hangkártyát nem lehet USBs fülessel használni!!)
  /-off
  Korrekt teszt, köszönjük, várunk még sok ilyet!
 • 25.
  2010. 12. 09. 13:49
  Oggy: azért mert 60,000 egy ilyen asus kártyáért puritán rablás
 • 24.
  2010. 12. 09. 13:07
  Miért van az hogy jön egy cikk és mindenki leírja az alternatív terméket rá, ami persze jobb, olcsóbb és neki pont van?

  Csak olyan cikkeket szerettek olvasni ahol kiemelnek 400 aktuális hardver-szoftver kombinációból a legjobbat és arról írnak tanulmányt?
 • 23.
  2010. 12. 09. 11:26
  DTS connectel én is kíváncsi lennék mit produkál az asus, mert haverom creative x-fi-je pl. elég sok játékban és progiban "összezavarodik" ha dts connectet használ. Én analógban használom a kártyákat, sajna egyenlőre még nincs pénz, és hely se drága erősítőre és profi hangfalakra.
 • 22.
  2010. 12. 09. 11:15
  Nekem is Xonar D1 van egy Logitech Z-5500-al karöltve és nekem tökéletes.
 • 21.
  2010. 12. 09. 10:28
  Nekem Xonar D1 van, házimozira kötve opktikával és nagyon meg vagyok vele elégedve. Sokkal dinamikusabban szól, mint az alaplapi, ráadásul a DD Live nagyon jó.(Persze a DTS Connect még jobb lenne...)
 • 20.
  2010. 12. 09. 10:15
  Biztos nem rosszak azok az emu kártyák se, de én pl. a harmadik creative kártya után meguntam a szenvedést(driver problémák, hangminőség és gyártásbeli minőség problémák miatt, illetve hiányoltam a dolby technológiákat is.. Én váltottam az asus termékeire, mert szerintem jobban szól a creative kártyáknál is, olcsóbb, sokkal több szolgáltatást nyújt ami nem csak parasztvakítás: krisrálytiszta hangzás, erősített heaphone kimenet, dolby headphone, pro logic II, dolby digital live, a dts szolgáltatásokról ne is beszéljünk. pl. az x-fi extreme gamer (ami vmire való és szépen szól) a dd live-ot és a dts connectet tudja csak 25 ezer forintos ár mellett, míg egy Xonar DX 17 ezer forintért mindent tud (kivéve dts connect)még az eax-ot is. ha mindent összevetünk ár-hangminőség-szolgáltatás-játék-zene-film akkor szerintem egyértelműen az asus hangkarik nyernek. Nekem volt 3 creative kártyám, most van 2 xonar, DX és HDAV, egyértelműen ajánlani tudom az összes asus hangkarit, kivéve pont a Xense-t nem mert ez szerintem nagyon drága, ha lenne rajta HDMI akkor talán megérné. Ez meg már egy másik történet, hogy aki legújabb hangtechnológiás digitális erősítőt használ vagy akar venni ami már tudja a Dolby Tru HD-t és a DTS HD Master audiot, az meg csak egy Xonar HDAV hangkarival tudja átküldeni a jelet az erölködőnek digitálisan HDMI-n keresztül(én nem ismerek más kártyát ami ezt tudná, de biztos van...) Ja és szerintem is rövid a cikk, lehetne még írni decibel adatokat és stb amik elég jól szemléltetnék a hangkarik közti különbségeket.
 • 19.
  2010. 12. 09. 03:39
  én elsősorban zenére használnám, egy jobbfajta 2.1es hangrendszerrel! természetesen nem mp3akat hallgatok, szal tudnék mire használni egy jobbfajta kártyát, ezért is érdeklődök! köszönöm az eddigi reakciókat, eddig sok rosszat nem hallottam róla! nem akarom elkapkodni a vásárlást, szal nagyon kíváncsi leszek, hogy aki nem volt megelégedve vele, az miért nem! E-mu-ról valóban csak jót hallottam, lehetne itt egy kis teszt ezekről a kártyákról, mert sajna a sok videókaris hír mellett nem sok hangkaris cikket látok!
 • 18.
  2010. 12. 09. 00:00
  A cikk írójától szeretném kérdezni, hogy mi a baj a Creative CMSS-3D funkcióval? Szerintem nagyon faszán működik.

  Amúgy egy X-Fi Xtreme Gamer büszke tulajdonosa vagyok és amíg bírja szuflával ez a kis kártya (működik), eszemben ágában sem lesz lecserélni. Örömmel olvastam, hogy a Xonar-nál is van SVM (Smart Volume Manager), ez filmeknél aranyat ér. Crystalizer-hez hasonlítható funkció is van a Xonar-oknál?
 • 17.
  2010. 12. 08. 20:35
  "miért bántad meg, mi a probléna vele? melyiket vetted?"

  Reggel majd részletesen leírom most húzok dolgozni.
 • 16.
  2010. 12. 08. 20:12
  Vazzee:
  Köszönöm a linket. Én tavaly vettem szintén 18k-ért. Igazából, aki egy kicsit is szeretne adni a minősége, a hangfalak feljavítására, szeret filmezni, és zenéket hallgatni, és PC-be keres hangkártyát, rosszul nem járhat. Igaz az árát meg kell fizetni. Legyen az Xonar vagy X-fi. Még annyi, hogy a Xonar-ba a sok Dolby technológia volt számomra a csábító.
 • 15.
  2010. 12. 08. 19:35
  ja, elfelejtettem leírni, hogy az SB-ken lebutított E-mu chipek vannak/voltak.
 • 14.
  2010. 12. 08. 19:32
  niviwp:

  Ha jól emlékszem az x-fi sorozat min 1-1,5 évvel korábban jött ki, mint az Asusnak a hangkártya megoldásai.
  egy teszt:
  http://prohardver.hu/teszt/kiralyok_zenesze_zeneszek_kiralya/tok_es_vono.html
  Egy x-treme music tulajdonosa vagyok, és maximálisan meg vagyok vele elégedve. anno '07 októberében vettem kb 18K ért, és azóta is nagyon meg vagyok vele elégedve. nem látom értelmét lecserélni.

  Ami igazán nagyot üt ezzel a kártyával kapcsolatban, hogy a hangokat feljavítja, és sokkal tisztábban szólnak. erről a tesztben találsz is egy mérési eredményt, szo nem marketing duma.

  További jó zenehallgatást!
 • 13.
  2010. 12. 08. 19:29
  Az igazság az, hogyha valaki vesz 10,000-ért egy 7.1-es audigy-t, meg egy Asus Xonar Xense és DG valamelyikét, hiába a paraméterek az adatlapon, hangyafasznyi a különbség, pláne mivel a többség nem egy AKG k271 vagy hasonló kategóriás fejhallgatóval fogja hallgatni és pláne nem olyan hangfalrendszerről, amivel érezhető lenne a különbség, egy olyan hangfalnak darabja kerül alaphangon 60,000 forintba amin lehetne ezt a minőséget élvezni, 7.1-hez mennyi is kell ebből? na lehet matekolni.

  Az igazság az, hogy ez a Asus Xonar bizony nagy parasztvakítás, lehet 30,000-ért is jó hangkártyát venni, igaz nem 7.1-es, de ezt szerintem kevesen használják ki hangfalakon a fent említett okok miatt. vagy ha mégis hangfalaznak 7.1 környékén de jóval gyengébb minőségű hangfalakkal, akkor meg teljesen fölösleges egy 60,000-es kártya, fent említettem az alternatívát.

  Csak ésszel emberek... mondok pár márkát/típust, azt ki-ki gondolja, utánna nézhet egyéb korrekt megoldásoknak:
  E-mu 0404 (studio standard minőség, létezik külső és beslő kivitelben is, az E-mu a Creative-nak a pro márkája)
  TC Electronic Dekstop Konnekt6 (studio standard minőség, firewire-es külső eszköz, ez pl bármelyik asus xonár-nál jobb és kb az az árkategória)
  Focusrite Saffire Pro 14 (szintén firewire...)

  Mindegyik eszköz Windows/OSX compatibilis.

  Ezek az olcsóbbak közé tartoznak, persze a határ a csillagos ég, bár ott már sokszor nem a miőséget kell megfizetni, hanem a csatornák számát és a funkcionalitást.

  Illetve már nem árulják a Focusrite Saffire hangkártyákból a fehér talpas változtatot, de ilyet még használtan is megéri beszerezni, nagyon minőségi eszköz.

  Továbbá ezekre az eszközökre jellemző, hogy a csatornáik teljesen függetlenek, routolhatóak szemben bármelyik asus-al vagy soundblaster-el.
 • 12.
  2010. 12. 08. 19:06
  Warpath:
  Egy cikkben, értékelésben, vagy talán egy videóban láttam/hallottam. Próbáltam visszakeresni, de sajnos nem talátam. Konkrétan nem emlékszem, valami apróbb elemből (jóval) többet tartalmazott, ami a feldolgozást segítette. Nem akarok hülyeséget mondani, ehhez részletes specifikációt kellene elolvasni, de valamiből több volt.
 • 11.
  2010. 12. 08. 18:31
  niviwp:
  "de elmondhatom, hogy a Xonar hardveres téren többet tud."
  Én mint maximálisan megelégedett X-FI tulajdonos kérnélek hogy ezt bővebben fejtsd ki.

  noss:

  TASCAM: 54000 - 136900 között ,de az tényleg csak audiomániásoknak.
  [LINK]
 • 10.
  2010. 12. 08. 17:01
  nyílván házimozinál (sok.1 felállás) úgyis a képi világ viszi el a figyelmed, az hang másodlagos (oda simán jó az anus is)...
 • 9.
  2010. 12. 08. 17:00
  "De mi van azokkal, akiknek nincs egy fölösleges milliójuk komoly Hi-Fi láncra és a PC-jükből szeretnének még többet kihozni?"

  noss azok felejtsék el sürgősen az asus márkanevet és vásároljanak tisztességes KÜLSŐ audio-interface-t 30-50 Ft között!
  pl. TASCAM termékek (TEAC háttérrel)

  az asus az agyatlan (és rendszerint süket v nagyothalló) gamereknek való, megfizethető(!) hifinél már nem játszik

  pl. belső hangkártya már házon belül begyűjti az összes elektromos zajt, a procitól a vga chippen át az usb-s kütyükig... a bentről származó analóg jel hót szennyezett (é: pocsék hangminőségű) lesz... :F
 • 8.
  2010. 12. 08. 16:47
  Nekem Asus Xonar DX-em van. Talán drágának találjátok az árát, de valójában nagyon megéri. Valóban nehéz a tesztből egy olyan olvasó számára eldönteni, hogy mit is vegyen, hiszen nem hallotta, de garantálhatom, hogy az összes itteni ismerősöm ámulva hallgatja rajta a zenét. Egy komolyabb 5.1 vagy 7.1 esetében, (ezt a teszt nem veszi figyelembe) hatalmas előnye van. A Dolby technológiák pedig gondoskodnak arról, hogy teljes legyen az ámulat. Nekem Logitech X530 van, 2db összekötve 7.1-re, és nagyon elégedett vagyok. Zenehallgatás, film, legyen bármiről szó, nagyon adja. Nem fog csalódni. Aki számára valamit is jelent a zene, én nagyon erősen ajánlom. Bár a teszt, a "füleseket" veszi alapul, én csak meg szeretném említeni, hogy térhatásban a Xonar DX, illetve így látásból a Xense nagyon jó választás lehet.

  @khameleon: Annak idején, néztem videókat, iletve olvastam angol odalakat, ahol próbáltam kideríteni mi a legjobb választás. Nem ismerem annyira nagyon az X-Fi-t, de elmondhatom, hogy a Xonar hardveres téren többet tud. A Xonar DX-et, és a Xense-t pedig nagyon erősen ajánlani tudom. Drága, de csak egyszer kell befektetni, térhatás és füles használatára is tökéletes. A DG-t pedig CSAK akkor vedd, ha fülesen, vagy sztereo-ban szeretnéd hallgatni. Végül pedig, a HD alaplapi hangkártyák elbújhatnak mellette, szóval, rosszul nem járhatsz! Ha valamiben még segíthetek, írd meg!
 • 7.
  2010. 12. 08. 14:25
  épp most lenne esedékes egy új hangkártya vásárlása, én eddig egy xonar d1-re gondoltam, de most ez a dg szemet szúrt!
  Tirexi;
  miért bántad meg, mi a probléna vele? melyiket vetted?
  előre is kösz a választ, minden infó jól jön így vásárlás előtt!
 • 6.
  2010. 12. 08. 13:57
  Én már megbántam hogy Asus Xonar-t vettem. Visszatérek a jó öreg X-Fi-hez.
 • 5.
  2010. 12. 08. 13:57
  pontosan. Ez a duó szerintem egy kicsit sok, de nem azt mondom, hogy rossz, csak ebben a borsos árban akkora felárat fizetsz a Sennheiser meg az Asus nevéért, hogy elképesztő. A Logitech G35 sem egy olcsó darab ám

  Tirexi miért bántad meg?
 • 4.
  2010. 12. 08. 13:55
  Heroes27: Igazából elég nehezen. Én tavaly kerestem megfelelő ár/minőségű fülest és többek között a PC-350 is rajta volt a listán. A hangzása az én ízlésemnek nem felelt, de gamer szempontból sok előnye van (kiváló mikrofon, középkiemelés, stb.) Ha megnézed minőségi headset viszonylag kevés van a piacon, fülest kapsz rengeteget, de headsetet nem. A PC-350 meg egymagában ahogy elnézem most 38k körül mászkál, nem egy olcsó darab.

  De persze ez már eléggé a maximalistákhoz szól, olcsóbban egy Xonar DG+füles vagy egy Logitech G35 lehet a nyerő (meg még van pár kombó persze)
 • 3.
  2010. 12. 08. 13:34
  A Xonar DG jó, nekem is van, direkt az erősített kimenet miatt vettem, így van igazi dinamikája a hangnak fejhallgatóban, nem mint az integrálttal, a hangminőségbeli különbség meg már csak hab a tortán. 7600 ftba fájt, míg a legolcsóbb fejhallgató erősítő is duplája leglább. Ha valakinek erősített füles kimenet kell, akkor nagyon jó választás.
 • 2.
  2010. 12. 08. 13:06
  60 ezres árra nem csodálom, hogy ajánlottot kapott, de ennél sokkal olcsóbban is ki lehet hozni egy kiváló hangcuccot, hangkarival és fülessel.
 • 1.
  2010. 12. 08. 13:03
  Nagyon gyenge teszt. Igazából 4oldal alatt semmi nem derült ki a hangykártyáról.