Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Asus F3F

 • Dátum | 2007.02.26 14:33
 • Szerző | Svindler
 • Csoport | NOTEBOOK

Asus F3F
Asus F3F

A kezdetekben az Asus-t úgy ismerhette meg a világ, mint alaplap- és videokártya-gyártó vállalatot, ám az évek folyamán, társaihoz hasonlóan a terjeszkedéssel bővítette a termékpalettáját, és napjainkban már az informatika számos területén képviselteti magát. Saját név alatt notebookokat pár éve kezdett el árulni, és bár ez nem oly sok idő, hamar sikerült megkedveltetnie magát a vásárlókkal.

Az Asus a notebookjait hat kategóriába sorolja. A nálunk járt F3F a Portability (hordozhatóság) jelzőt kapta, mint fő tulajdonságot. Egy 15”-es képátlójú gépnél ez talán furcsának hathat elsőre, de pont ezért kíváncsian vártuk, mennyire felel meg az F3F ennek az irányvonalnak.

Mint a legtöbb társa, az F3F is egyszerű dobozban érkezik, semmi feltűnő, csak egy „True-to-life gaming enjoyment” felirat, ami viszont ne tévesszen meg senkit: ez nem egy játékra termett notesz.Az első extrával még a doboz kibontása előtt találkozhatunk: az Asus egy hordtáskával kedveskedik vásárlóinak, melyben kényelmesen elfér az F3F minden kiegészítőjével, és még bőven marad hely az irodaszereknek, könyveknek is (három nagyobb részre van felosztva a táska).Kinyitva és kipakolva a tartozékok dobozát a következő kép tárul elénk:Nem panaszkodhatunk, minden megtalálható a dobozban, amire csak szükségünk lehet, az operációs rendszer kivételével, ehhez a változathoz az ugyanis nem jár. Akárcsak az MSI, az Asus is ad egy mini rágcsálót és egy törlőkendőt a gép mellé, ez nagyon pozitív. Ami viszont külön díjazandó, az a részletes, magyar nyelvű kézikönyv! Nem minden gyártó figyel oda erre. A felsoroltak mellé kapunk még egy S-Video -> RCA átalakító kábelt a TV kimenethez és egy telefonkábelt a modemhez.Egy kis problémától eltekintve a szoftverkörítésről csak jót lehet mondani. Az F3Fhez mellékeltek rengeteg Asus alkalmazást, a Symantec Norton Internet Security-t, Nero Express-t, CyberLink PowerDirector-t és MediaShow-t, plusz ingyenes programokat, mint például az Adobe Reader-t és a Skype-ot (a teljes lista megtalálható a cikk végén lévő Asus linken). Az említett „kis” problémát a driver CD jelenti. Nem hiányzik róla semmi, sőt még szükséges Windowsos frissítéseket is tartalmaz, ám mindezek telepítéséhez szükségünk lesz egy hosszú filmre, vagy pár kiló nyugtatóra. Az indok egyszerű: a legapróbb dolog is külön telepítést igényel, melyek után természetesen újra szeretne indulni. Egy jó tanács: ezt ne hagyjuk minden esetben, mert az olyan 30-40 alkalmat jelentene. Ráadásul a Bluetooth telepítése közben állandóan pittyegett a rendszer és az erőszakos Intel Wi-Fi kezelő (Bár közöltük vele párszor, hogy köszönjük, nem kérünk a talált hálózatokból, fél perc múlva boldogan közölte, hogy újra megtalálta őket, és válasszunk már egyet. Végül nyugdíjaztuk, és a Wi-Fi kezelését a Windowsra bíztuk). Szerencsére ezen a kis kálvárián jó esetben csak egyszer kell átesnünk, és ezt leszámítva határozottan elégedettek voltunk a kapott szoftverekkel.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 2.
  2007. 09. 09. 16:02
  Tyű, rég volt már előttem Asus noti LifeFrame-el, de ha tényleg csak elállítás lenne, akkor érdemes lehet megpróbálni a program újratelepítését (előtte mindenképpen elvtávolítással, remélhetőleg a beállításait is törli). Ha meghajtó problémája sincs a webcamnak és újratelepítéssel se megy, akkor lehet, hogy baja esett. Ilyenkor érdemes bevizsgáltatni garanciára (ha még van r
 • 1.
  2007. 02. 26. 14:33
  vissza a cikkhez

  Legfrissebb cikkünkben az Asus F3F-et vettük közelebbről ...