Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Aktuális piaci körkép VGA fronton

 • Dátum | 2007.07.22 23:16
 • Szerző | Svindler
 • Csoport | MEGJELENÍTÉS

Elérkeztünk hát cikksorozatunk utolsó, befejező részéhez, mellyel ki is lépünk az eleinte meghatározott kategóriákból, és teszünk egy kis látogatást a felsőkategóriás grafikus vezérlők piacán. Megnézzük, hogy a 7.6-os Catalysttal mire képes a HD2900XT (pechünkre amint visszaadtuk a kártyát megjelent a 7.7) és most a vele árban azonos 640MB-os 8800-zal is farkasszemet nézhet. Kiegészítettük szokásos táblázatunkat, így már mind a 22 kártya adatai láthatóak rajta:Nagyon jól látható az, amire már korábban is hivatkoztunk: hiányzik a középkategória teteje, egyszerűen nem létezik. Mindkét fél újgenerációs kártyáinál 2.5-3-szoros ugrás tapasztalható az általuk középkategóriásnak nevezett és a valós felsőkategóriás kártyák között. Az nVidia zászlóshajójánál ez a szorzó pedig már négyszeres. Szomorú dolog, nagyon terelgetik a vásárlókat a felsőkategória felé, akik ezt nem biztos, hogy jó szemmel nézik, így remélhetőleg hamarosan előállnak valamivel a szakadék helyett. Szerettük volna még az előző generáció csúcskártyáit is beledobni a levesbe, ám kiderült, hogy már úgy kell vadászni rájuk. Jól sikerült a raktár kisöprése. Mielőtt belekezdenénk az új szerzeményeink ismertetésébe, szeretnénk megjegyezni, hogy aki csak most csatlakozott tesztünkhöz, ám nem igazán érdeklődik a felsőkategória iránt, jobban járhat az előző rész grafikonjainak tanulmányozásával, ahol nem nyomja el a 8800GTX a többieket. Ám most vágjunk hát bele, lássuk a napi menüt.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 4.
  2007. 08. 12. 20:53
  Sajnos ilyen VGA jelenleg nincs <img src= Egyszerűen mindkét gyártónál itt egy nagy lyuk van. Javaslom a cikk konklúzióját a kérdésed megválaszolására. Minden attól függ, hogy mennyit szánsz rá vagy mégis milyen kívánalmaid vannak felbontás és minőség fronton. Chipsetet nem kell cserélned, NF4-ben is elmegy bármilyen Ati kártya. Ha mindenképpen Atit akarsz az szűkíti a kört, ami még kapható és szóba jöhet az az X1950Pro, a HD2600XT és HD2900XT. DX10-es terjedés még jó ideig nem várható, és minden elmegy kilencesen, úgyhogy egy halkabb X1950Pro jól jöhet, főleg ha régebbi játékokkal is játszol. HD2900XT nagyon gyors, csak a ventije hangos amikor feltekeri és hát nem a legolcsóbb. Én egy 1950-et vennék és lecserélném később ha már van olyan alternatíva amit felvázoltál.
 • 3.
  2007. 07. 26. 09:55
  Valaki: a Galaxy tuningolt 7600GS-e biztos a táblázatban szerepelt órajeleken járt, Atitoollal is leellenőriztem.

  Thomas: nagyon nehéz megmondani, de több az esély arra, hogy már nem lesz. Én sajnos nem igazán szeretem, ám az Inno3D 7600GST-je (ugyanúgy tuningolt) még kint van a listán, talán van is a nagykerben raktáron akkor. (br. 18 körül), a GT-je pedig 21. Ezért lehet sokan megköveznek engem, de a sok régi probléma miatt én nem rajongok a márkáért. Elvileg manapság már nem rossz, és messze a legolcsobb nV fronton. Ám lehet érdemes erre egy pillantást vetni:
  http://www.ipon.hu/?product_id=17836
  Bár a listák sokszor keverik az órajeleket, ha ez tényleg ennyin megy akkor már csak a ram és az ára miatt érdemes elgondolkozni rajta, a 8600GT-k magja ugyanis jó eséllyel húzható (a nálunk járt Asus simán elment 700-ig).
  30 ezer alatt kaphatóak azonban már X1950GT-k és 7900GS-ek. Az egy kicsit már több mint a megcélzott ár, de talán érdemes filózni rajta.
  Remélem segítettem valamennyit

  üdv,
  Svindler
 • 2.
  2007. 07. 25. 09:48
  Szia Thomas!

  3 féle 7600 járt nálunk, ha GS-t szeretnél venni, akkor ajánlom figyelmedbe a Galaxy DDR3-as GS-ét nálunk az járt gyárilag ilyen magas órajelen, meg se piszkáltuk.
  Az órajelek benne vannak a táblázatban, a referencia 7600GS mindössze 400/400-on jár, és sok esetben a memória lehet a szűk keresztmetszet, a core bírja a tuningot (és a passzív Asust nem ajánlom)
  Sajnos fel kell készítselek rá, hogy iszonyat mértékben tűnnek el a GF7-esek, ha mindenképp ilyen VGA-ra vágysz, szerintem próbáld meg minnél hamarabb beszerezni.

  üdv,
  Svindler
 • 1.
  2007. 07. 22. 23:16