Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Abit lapok belépő szinten

  • Dátum | 2007.02.19 10:43
  • Szerző | J.o.k.e.r
  • Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Abit két belépőszintű alaplapját helyeztük górcső alá. Az egyik alaplap az IL9 Pro, amely a 20.000 forintos kategóriából került ki, ez az alaplap az abszolút belépőszintet képviseli. A második alaplap mindössze 5000 forinttal kerül többe, ám ez már a belépő szint felsőbb kategóriáját képviseli mind szolgáltatások, mind pedig teljesítmény tekintetében. Az alaplapok az Intel chipszeteire épülnek, mindkét példány LGA775-ös processzorfoglalattal rendelkezik. Az IL9Pro egy régebbi, 945P-s chipszetet tartalmaz, ennek az alaplapnak sajnos számos negatív tulajdonsága van, ezekre szépen sorban kitérünk a termék bemutatásakor, de ennek ellenére is érdemes elgondolkozni a megvételén. A másik versenyző már az Intel P965-ös lapkakészletére épül, ez az alaplap sokkal jobb ár/érték arányt képvisel.

Ahhoz, hogy a két versenyző paraméterei közötti különbséget egyértelműen és tisztán láthassuk, egy táblázatba foglaltuk az adatokat, amely lentebb látható.


A táblázat adatai egyértelműen rávilágítanak a különbségekre. Az IL9 PRO kizárólag 533/667 MHz-es DDR2-es memóriák fogadására képes, szemben az IB9-cel, amely a DDR2 800 MHz-es modulokat is képes kezelni. A memóriakezelésben különbség a maximális memóriakapacitás mértéke is, az IL9 PRO-nál ez az érték 4 GB, míg az IB9 esetében 8 GB-nyi DDR2-es memóriát pakolhatunk a rendszerbe.

Az IL9 PRO két darab PCIe-x16-os csatolóval van felvértezve, ezek Crossfire módban 4x-es sávszélességgel állnak a videokártyák rendelkezésére. Az IB9-es alaplap csak egy darab PCIe x16-os slottal van ellátva. SATA portok tekintetében a két versenyző között nincs különbség, ám IDE felületen már annál inkább. Az IL9 PRO-n 2 db IDE csatolót találunk, az IB9-esen csak 1-et. USB portok számában az IB9-es jobban felszereltnek mondható, ezen a terméken 10 darab USB 2.0-ás portot találunk. Firewire tekintetében egyik versenyző sem jobb a másiknál: nem találunk ilyen csatlakozót semelyik alaplapon.

A rövid ismertetés után következzenek a versenyzők egyenként, részletesen.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Még nem érkezett hozzászólás.