Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

A torrent razzia, és ami mögötte van

 • Dátum | 2010.06.24 14:01
 • Szerző | Svindler
 • Csoport | IT VILÁG

Előző hét szerdán a rendőrség számos torrent szervert lefoglalt, óriási csapást mérve a hazai torrentes közösségre. A legnagyobb oldalak tűntek el egyik pillanatról a másikra, van amelyik ideiglenesen, van amelyik talán végleg. Névtelenül nyilatkoztak is az érintettek, így az ő véleményük is benne lesz a mai cikkben, de mielőtt ennyire előre ugranánk, szeretnénk tisztába tenni a laikusok számára pár alapfogalmat, hogy mégis mi az a BitTorrent protokoll, hogyan működik és milyen jogi kérdéseket vet fel. Aki úgy érzi, hogy ebben a témakörben nem lehet őt zavarba hozni, az nyugodtan ugorjon a következő oldalra, a többieknek pedig jöjjön egy kis alapozó.

Mik is azok a torrentek?

A BitTorrent protokolt Bram Cohen írta még 2001-ben, hogy könnyebben lehessen nagy adathalmazokat megosztani, anélkül, hogy egy központi szervert terhelne mindenki, mint a http és az FTP esetében. A BitTorrent használatával mindenki részt vesz az adatforgalomban még akkor is, ha nincsenek meg neki a teljes fájlok. Azok ugyanis apróbb szeletekre vannak vágva, és a már beszerzett szeleteket mindenki meg tudja osztani a többi felhasználóval.

Az egész procedúra úgy kezdődik, hogy van valaki, aki szeretne megosztani egy fájlt másokkal. Mivel neki megvan a teljes fájl, ezért ő lesz a seeder, a fájlja pedig a seed. Ezután mások csatlakoznak hozzá, akiknek a kliensei elkezdenek egy-egy szeletet letölteni a seed-ből, ők a peer-ek. Azokat a szeleteket, amik már teljesen megvannak nekik, elkezdik megosztani. Ennek köszönhetően tehermentesíthetik a seedert, aki így azokat a szeleteket töltheti fel másoknak, ami nincs meg senkinek még, vagy csak kevés kliensnek. Amelyik felhasználóhoz megérkezett a teljes fájl az seederré válik. Természetesen ezt az egész folyamatot valaminek koordinálnia kell, a kliensek nem egy varázsgömbből veszik a peerek és seedek elérhetőségeit. Az olyan szervereket, amik segítik az adatcserét trackereknek hívjuk. Ezek adják meg az ugyanahhoz a torrenthez csatlakozó seedeknek és peereknek egymás elérhetőségeit.

A torrentes megoldás működése szemléltetve (forrás: Wikipedia)
A torrentes megoldás működése szemléltetve (forrás: Wikipedia)

Ahhoz, hogy leszedhessünk valamit, szükségünk lesz a hozzá tartozó torrent fájlra. Ez tárolja többek között az információkat arról, hogy mekkora szeletekre van felosztva a megosztott tartalom, ezekhez mi az ellenőrzőkód és mely tracker(ek) végzik a koordinációt, hová kell csatlakoznia először a kliensnek. Vannak torrent gyűjtőhelyek, amik sok esetben trackerként is működnek, de fontos látni, hogy ettől még magukat a letölthető adatokat nem tárolják. Az olyan szervereket, amiken megtalálható egy-egy torrent teljes tartalma seed szervereknek hívjuk.

A torrentes megosztási forma egyik hátránya, hogy anonimitást nem kínál, hiszen a trackernek tudnia kell az aktív felhasználók IP címeit. Erre vannak áthidaló megoldások, mint például a VPN szolgáltatások, de egyébként ritka, hogy a végfelhasználót piszkálnák (viszont nem példa nélküli). Főleg, hogy a jogi szabályozás itthon elég hiányos. Mivel egy letöltő csak egy-egy, önmagában használhatatlan szeletet szed össze különböző helyekről, ezért tartalomtól függetlenül nem követ el bűncselekményt, főleg ezért is vadásznak inkább a szerverekre. Az előző heti eset azért tér el erősen az eddigiektől, mert rengeteg trackert is lefoglaltak. Eddig főleg az olyan gépek voltak a célpontok, amik tele voltak jogsértő tartalommal (FTP-k, seed szerverek, stb.).

A hangsúly pedig a jogsértőn van, mert az egy téveszme, hogy a BitTorrent egyenlő a warezzel, egyre közkedveltebb forma teljesen legális tartalmak megosztására is, és pont ezért lehet felháborító amikor olyanról olvashatunk, hogy vannak olyan internet szolgáltatók, amik lassítják a P2P hálózatok sebességét, arra hivatkozva, hogy azok viszik el a sávszélesség jelentős részét. Ez utóbbi igaz, de nem fogja például megnyugtatni azt a World of Warcraft játékost, aki órákat vár a legfrissebb patchre (a Blizzard Downloader is BitTorrent alapú). No de lapozzunk egyet és lássuk mi történt előző héten és mit mondanak erről az érintettek.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 68.
  2010. 08. 27. 19:33
  Egyet értek gaborninja.Aki megtudja fizetni az vagy sokat spórol vagy tanult és bejött az élet vagy mint a zsipók egész életében lopott a magyartól.
 • 67.
  2010. 07. 15. 10:25
  Számomra elképesztő, hogy a törvényeket maguk a törvény alkotói és betartói is mennyire semmibe veszik. Csak a látszatra és a statisztikára adnak. Erre számos példa van a piacon lemezeket válogató rendőrtől kezdve a ittas és drogos halálos balesetet okozó Császár Elődöt börtön alól felmentő főbírón keresztül.. Én a razzia lehetséges okainak a statisztika javítását, a számítógépek lefoglalását és saját birtokba való vételét tartom. A torrentezők nem tudják megfizetni a drága dvd tartalmat, ellenben az, aki meg tudja fizetni, sokkal valószínűbb, hogy tolvaj.. Magyarországon élünk! Lassan csak ennyit lehet mondani a lopásokra..
 • 66.
  2010. 07. 04. 23:50
  Nem kell siránkozni, úgylátom megtörtént a feltámadás. Ha értitek mire célzok...
 • 65.
  axe
  2010. 07. 03. 12:44
  ezzel a razziával mit értek el? majdnem minden megmaradt torrentoldalon nőtt a felhasználók száma 30%-al és több lett a peer semmi mást, ugyanaúgy megy tovább, csak máshol. Kijönnének házhoz meglátnám autót kitépném a vinyót és átdobnám a szomszéd fészerébe, oszt keressék.
 • 64.
  2010. 07. 02. 08:05
  Nekem nagyon is hiányzik a torrent. Sok olyan külföldi filmsorozat, ősrégi filmek, művészfilm, dokumentumfilmhez való hozzáférést szüntették meg, amiket nemhogy DVD-n nem tudok megvenni, hanem mára igazi kuriózum. Javítási útmutatók, régi kézikönyvek, isten veletek. Valamint (bár én nem nézem, és ezért kövezzetek meg) a foci VB meccseit sem tudom letölteni, és a Forma1-es futamokat sem. Új filmet meg nem vennék amúgy sem, ami érdekel megnézem moziban. Ami pedig kifejezetten tetszik, azt megveszem. (Legutóbbi DVD vételem pl 15-éves film...) Amit letöltöttem azzal csak a feltöltő járt jól, hogy növeltem az arányát, de kárt nemigen okoztam egy kiadónak sem. Zenével úgy vagyok, hogy az mp3-ból kinőttem, nem vagyok nagy walkman fan, meg sem közelíti az eredeti cd, bakelit stb hangminőségét. Játékokkal elenyészőt játszok, azok közül inkább régiekkel, többségük vagy magazinmellékletként került hozzám, a többi vagy eredeti, vagy kölcsönkért darab. Persze biztos akad warez cucc is, de azt bőven fedezi a házi videók és fényképgyűjtemények tárolására vett lemezek artisjussa. Részemről ennyi, az ncore induló pedig tetszik, de túlzás.
 • 63.
  2010. 06. 30. 23:19
  Azzal pedig hogy nem tudtam felvenni egyetlen kedvenc sorozatom epizódját nem a barmokat büntetik hanem engem és a többtízezer nézőt.Vagy ez is magas???
 • 62.
  2010. 06. 30. 23:13
  Én leszarom hogy mit tiltanak be,de ne korlátozzanak abban amiért fizetek!
  Ha nem tudnád a kábelTV csomagok több csatornát tartalmaznak,ennek csak egyike az RTL szarság.És nem tudom mi köze ennek ahhoz hogy ingyé.....stb.Kissé korlátolt az Úr.
 • 61.
  2010. 06. 29. 22:55
  "féloktávos három perc alatt elkészíthető zenéiről beszélek ami gagyi"

  Nem az a baj hogy féloktávos, hanem hogy számítógép játssza azt is.
 • 60.
  2010. 06. 29. 09:51
  Az rtl klub ingyér is fogható antennával, és igenis büntessék meg, sőt tiltsák be, mert nem közvetít semmilyen értéket.
 • 59.
  2010. 06. 29. 00:53
  Egyébként a Mac-emre minden szoftwert pénzért vettem,naná hogy a haverom is ezeket használja(ő már ingyen mert ilyen vagyok)kinek mi köze hozzá???Sok filmet vettem pénzért,az első az hogy odaadom a haveroknak.Kinek mi köze hozzá???Hogy ők mit csinálnak vele...kinek mi köze hozzá???Nem torrenteztem soha,bár ajánlották.De ha letöltök valahonnan egy filmet(amit máshonnan nem tudok megszerezni) diribdarabokban,összerakom,szerkesztem stb.hogy megnézhessem a gépemen,esetleg lemezre írom hogy jobban élvezhessem a TV-n,vajon kinek ártok vele?Megvettem a gépem,a szoftwereket,fizetek az áramért,az internetért,az üres lemezért,olykor a letöltésért is.Kinek mi a f...sz köze hozzá???Azt a sok rohadt ingyenélő,élősködő szemétládát kellene kinyírni akik ilyesmivel foglalkoznak egyáltalán.Meg a TV adások szüneteltetésével(büntetésből).A kurva anyjukat 5 ezer Ft-ot fizetek havonta a kábelTV-ért.És nem nézhetem,mert egy barom kitalálta hogy megtilthatja.Ekkora baromságok a világon sehol nincsenek!!!
 • 58.
  2010. 06. 29. 00:24
  A főnököm előbb tudná meg mikor jönnek razziázni,mint az illetékesek!
  De azt is megtudja ki az aki lép ellene!Ebben az országban annak már biztos nem lenne munkahelye,sőt helye sem!A Sünök,az APEH,TB,stb.mind tudják mi folyik.Szívesen elfogadnám minimálbér helyett azt a lóvét amit ezek a szemetek kaszálnak a vállalkozóktól!Erre van lé a tetűnek,de hogy rendesen megfizessen,megadja ami járna,arra nincs.Mindez országosan és nyíltan...Röhej!De ezt csinálja a Főgenya is még inkább a First-je.Meséltek róluk az erdélyi magyarok éppen eleget.
 • 57.
  2010. 06. 28. 19:14
  Ja Viktorka rendet tesz... a maga módján...

  Talán azon kéne munkálkodnia hogy 5x-ösére emeli a béreket, ahogy igazságos lenne és akkor nem azon kéne sírni hogy mindenki warezol.
  De érdekes ezen egyik szarrágó politikus sem munkálkodik, azon viszont mindegyik, hogy hol lehet még jobban megszorítani, megbüntetni, ellehetetleníteni az adófizető polgárt.

  És ha már ciágonozunk is, akkor érdekes módon a palotát építő cigányokat miért nem zargatja az apeh? Őket nem meri vagy még mindig van az van hogy pozítiv diszkrimináció és védeni kell őket a többség kárára??
  A céget ahol dolgozom idén már 3x ellenőrízték.
 • 56.
  2010. 06. 28. 17:23
  Nem csak torrentezés terén razziáznak ezek. Valami tényleg történik országos szinten. Múlt hetekben apám munkahelyén volt razzia, jöttek a munkaügyi ellenőrök, a rendőrség, meg minden babám fa..a. Az a hely meg tele van románokkal, el is kaptak 2-t, ahogy a kerítésen másztak át, nem voltak bejelentve. Most meg majd jönnek a milliós bírságok...
 • 55.
  2010. 06. 28. 16:02
  Szerintem a szerver-lefoglalások után megjelent adatforgalmi grafikonon látható volt az akció értelmetlensége. Megzuhant a görbe, utánna pedig visszaemelkedett. Talán magasabbra is. A rendőrség is inkább a közbiztonsággal foglalkozna - nem a jogvédettek érdekeit kéne védeni akikhez ígyis milliárdok vándorolnak napi szinten - főleg az amerikai pop zenészek féloktávos három perc alatt elkészíthető zenéiről beszélek ami gagyi, mégis milliós igény van rájuk. Ennyi erővel akkor is kárt okozok a kiadónak ha nem ismerem és nem veszem meg a termékét.
 • 54.
  2010. 06. 28. 12:23
  Végre egy normális banda. (Ti)
  Rendes hozzászólások, normális érvelés, ésszerű magyarázat, és sorolhatnám.
  Igazatok van, és én is egyet értek sok mindennel. Annyi baromság van az országban, és ilyennel foglalkoznak. Meg kéne szüntessék a bűnözést (ez vicc amellett ami igazán történik) és rendbe kéne tenni az országot számos szempont alapján.
  Ez a razzia meg minden ami hozzá tartozott az adó fizetők pénzéből ment. Nem abból amit ők dolgoztak össze maguknak, hanem a mi pénzünkből. De a mi pénzünkből b...nak rendet tenni, csak lenyúlni tudják.
  És tényleg sok mindenkinek igaza van a torrent hasznával kapcsban, én sem tudom beszerezni azokat a sorozatokat, amik az USA-ban mennek. Én meg nem szinkronosan nézem a filmeket. Tehát cseszhetik még ha be is hozzák az országba 10 év múlva. Ezért is töltök újabban külföldi oldalról, mert ott tuti nincs szinkron (magyar legalább is). És félre ne értsetek, nem a magyar nyelvvel van baj, hanem hogy béna a szinkron, ahogyan jónak látják úgy fordítanak, odavész a poén és kivágnak a filmekből. Hát ilyen "minőségért" én tuti nem fizetnék és nem is fogok soha.
  Egyszóval elmehetnek a francba.
 • 53.
  2010. 06. 28. 10:46
  De milyen érdekes hogy a fekete munkát nem tudják felszámolni szegény milliomos vállalkozóknál!Meg lefülelni az adócsaló nyugdíjasokat és egyebeket akik helyett a becsületes melósoknak kell fizetni a súlyos terheket!!!!!!!!!!SZAR ORSZÁG!!!!!!!!
 • 52.
  2010. 06. 28. 10:42
  Most ez a nemzetközi sláger -.-'
 • 51.
  2010. 06. 28. 10:40
  Szar tetűk ezek!
 • 50.
  2010. 06. 27. 22:46
  Szerintem is vannak ennél fontosabb dolgok az országban, amivel foglalkozni kellene!
 • 49.
  2010. 06. 27. 22:42
  sfsxnight:

  De a seed szerverek meg inkább béreltek,és tb-nyi cuccok azon vannak.
  a saját gépeken nincs illegális cucc...sztem.
 • 48.
  2010. 06. 27. 19:58
  OFF
  "az árvíz által elvitt házakat fosztogatják"
  elgondolkodtató történet: tűzoltók rakták le a szivattyúkat sorban, és egyszer csak azt vették észre, h csökken a zaj. ezek, működés közben vitték el őket...
  /OFF

  remélem eljutunk oda, h a legálisnak és jogvédőnek nevezett szervezetek tagjai vki lesz olyan kedves így-vagy-úgy eltűntetni ezen Föld színéről.
  egyszerűen hihetetlen, h egyesek mit meg nem engednek maguknak ebben az országban. (illetve nem csak ebben)
 • 47.
  2010. 06. 27. 17:02
  Nem tudnak vele mit kezdeni, végül pár év huzavona után visszaadják és valami mondvacsinált indokkal ráverik szegényre az egész hercehurca eljárási költségét. Ez a felháborító. Közben a bokszosok kint bűnöznek, ártatalnokat gyilkolnak, zsarolnak, és az árvíz által elvitt házakat fosztogatják.

  Persze könnyű abba rúgni aki nem bűnöző, egy igazi nehézfiúba nem tudnak belekötni. Nem mernek. Gyáva férgek.
 • 46.
  2010. 06. 27. 11:42
  Trackerekkel úgyse tudnak mit kezdeni. Az csak összeköt két felhasználót semmilyen fájl nincs rajta csak a torrentfájlok. Az meg nem törvénysértő. Azért se mert nem a tulajdonosok töltötték fel.
 • 45.
  2010. 06. 27. 11:38
  Mifee

  Ez a 100% dolog azért érdekes, mert neked nem kell ahhoz 100%ot feltölteni, hogy valaki más általad elérje a 100%ot. De ez nem bizonyítható.

  A cd/dvd-s dologgal viszont egyet kell értsek
 • 44.
  2010. 06. 27. 09:36
  egy érdekes jogi kiskapu?"egy letöltő csak egy-egy, önmagában használhatatlan szeletet szed össze különböző helyekről, ezért tartalomtól függetlenül nem követ el bűncselekményt"
  érdekes...viszont, ha letöltöttem és kiírom magamnak, megint legális, mivel kifizettem a cd/dvd -t amin ott van a artisjus matrica. De ha visszatöltésnél nem érem el a 100%-ot, megint nem vonhatnak felelősség alá, mert nem osztottam meg teljesen. Így akinek visszaosztom, nem tudja (az én részemről) használni a megosztott állományt.
 • 43.
  2010. 06. 26. 21:31
  Az ncore-nak saját szerverei voltak. A szolgáltatók nem nagyon vállalnak be tracker működtetést, meg a bérelt szerver amúgy is nagyon drága.

  A nemzeti daltól meg majd behugyoztam
 • 42.
  2010. 06. 26. 19:08
  Hogy pakolgat a rohadék, de ügyesen tudja kihúzgálni az utp-ket.
  Még jó hogy csak szerver bérlés -a legtöbb legalábbis, tehát a gépet biztosító cég gépeit viszegetik el,cseppet se a bérlőket károsítják.

  Ahogy 1 magyar filmben is volt: "Van másik"
 • 41.
  2010. 06. 26. 16:07
  Azon gondolkodtam, hogy a razziát végző rendőrök vagy a szerzői jogvédő szervezetknél dolgozó "agyonfizetett" irodai mókusok hány %-a lehetett valamelyik letöltős oldal tagja? 80%, 90%?
 • 40.
  2010. 06. 26. 15:39
  Úgy kezelik ezt az "illegális letöltést" mintha ez lenne a legnagyobb probléma Magyarországon... Előbb rendet kéne tenni az országban aztán ezzel foglalkozni szerintem. Másrészt meg semmit nem érek el ezzel mert az összes torrent oldalt úgysem tudják megszüntetni, sőt a fejemet rá, hogy a torrentezők számát se tudják csökkenteni, csak a pénzt cseszik el erre... közben meg a cigányok késelik az embereket az utcán... így kell ezt csinálni.
 • 39.
  2010. 06. 26. 08:07
  énis akarom a ncorét
 • 38.
  2010. 06. 26. 01:43
  1 a lényeg... Ha jön az ncore, (vagy más néven) kérek meghívót., cserébe adok pár Tb-t
 • 37.
  2010. 06. 25. 10:41
  a proartot is a görbeorrúak irányítják - mit vártatok ???
 • 36.
  2010. 06. 25. 10:03
  Hi!
  És ami még pofátlanság, hogy minden írható CD-n v DVD-n ott figyel az artisjus matrica. Én pár éve vettem olyan 10-es torta DVD-t, amin mindegyik (!!!) korongra rá volt ragasztva a matrica, de úgy, hogy a torta maga be volt csomagolva! Namost, ha én egyszer fizetek 200 ft-ot 1 darab dvd-ért a boltban, aminek kb 5 ft a teljes előállítási-, csomagolási- és szállítási díja, tehát nem keveset pengetek azért, mert "biztos illegális tartalmat írok rá", akkor utána mér pattognak azért, hogy nem fizetünk a tartalomért? Ott van megfizetve bmeg a matricában. És az is gusztustalan, hogy a sok tehetségtelen fos hazai nyirvákoló együttes veri a nyálát, h letöltik a szutykaikat. Ezek a szervezetek: proart, asva, artisjus meg mind-mind azt jelentik, hogy Magyarországon nagyon sok a munkanélküli jogász. Bocs, ha kicsit elharapódzott a hsz-em, csak az ilyenek mindig felbacnak.
  By!
 • 35.
  2010. 06. 25. 08:23
  sorozatoknál meg még az is idegesítő, hogy a magyar tévé kivág belőle 4-5 percet, mert szerintük az ugyse lényeges, és észre se vennéd, csak mmikor letöltöd, és láss csodát, hosszabb a film mint amit a magyar tévé leadott.
 • 34.
  2010. 06. 25. 06:56
  Sosem torrenteztem, azt a pár szoftvert, játékot amit használok azt megveszem évente az a kb 6 film ami nézhető arra elmegyek a moziba, ebből ha 2 bejött úgy hogy kell dvd-n előbb utóbb tuti kijön 990ft-os áron.
  De szeretem a kedvenc sorozataim eredeti nyelven nézni sőt arra is volt példa hogy idehaza nem is adták vagy csak pár év csúszással. Epizódonként itthonról legálisan letölteni nem lehet. Kivárni meg nem fogom míg kijön esetleg dvd-n, ráadásul horror áron, és esetleg csak külföldről rendelhető. Zenét lehet már legálisan számonként letölteni? Még jó pár éve mikor próbálkoztam az iTunes-al közölte kishazánkból azt se lehet. Akkor mondtam hogy menjenek a francba. Ha próbálom se lehet normálisan legálisan maradt az eMule. Az is vmi hasonló

  Előbb talán feltételeket kéne teremteni, aztán razziázni.
 • 33.
  2010. 06. 25. 03:01
  500TB-nyi jogsértő tartalom, valaki mar lezarta a nyomozast es megszuletett az itelet?
 • 32.
  2010. 06. 25. 02:55
  Ezzel nem lenne baj, ha azokban az esetekben is igy jarna el a rendorseg amikor valakit szemelyesen erint.

  Atmentem a piroson, a level keson erkezett addigra atmentem ugyanott megegyszer, elvettek a jogsimat (video felvetel). Elloptak a motorom, telen alig jart auto, nem volt emberuk arra, hogy atnezzek a videofelveteleket!

  Ha jogtiszta mindenem es kapok egy virut, az egesz tendorseg keresni fogja a megirojat es kartalanitanak?
 • 31.
  2010. 06. 25. 00:26
  axe: ez nagyon ott van
 • 30.
  axe
  2010. 06. 24. 23:38
  van jelentősége asva.info hozzászólásokból kiderül mit jelképez a pingvin.
 • 29.
  2010. 06. 24. 22:40
 • 28.
  2010. 06. 24. 22:40
  Amikor rákattintok az ncore.nu-ra vagy .cc-re akkor kiírja, hogy "pingvin" ennek van valami jelentősége?
 • 27.
  axe
  2010. 06. 24. 22:36
  Talpra Seeder, hív a haza!
  Kell az nCore most vagy soha!
  Leecherek legyünk vagy offline-ok?
  Ez a kérdés válasszatok!
  A torrentezők Istenére,
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy DVD-t mi soha nem veszünk!

  Seederek voltunk mostanáig,
  Kárhozottak jogászaink.
  Kik szabadon le s fel töltöttek,
  nCore nélkül nem élhetnek.
  A torrentezők Istenére,
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy DVD-t mi soha nem veszünk!

  Sehonnai bitang ember,
  Ki most ha kell tölteni nem mer,
  Kinek drágább rongy szervere,
  Mint az nCore becsülete.
  A torrentezők Istenére,
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy DVD-t mi soha nem veszünk!

  Sebesebb az nCore, mint a többi szar,
  Mindenki jó torrentet akar!
  És mi mégis DC-t tolunk,
  Ide veled régi nCore-unk!
  A torrentezők Istenére,
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy DVD-t mi soha nem veszünk!

  Az Endless név megint szép lesz,
  Méltó régi nagy híréhez,
  Mit rá kentek a SÜN századok,
  Lemossuk a gyalázatot.
  A torrentezők Istenére,
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy DVD-t mi soha nem veszünk!

  Hol szervereink domborulnak,
  Felhasználóink leborulnak,
  S áldó imádság mellett,
  Mondják el admin neveinket.
  A törrentezők Istenére,
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy DVD-t mi soha nem veszünk!
 • 26.
  2010. 06. 24. 21:33
  Riddick:
  Még véletlenül se szeretném a zsarukat védeni de már jó lenne felfogni, hogy ebben az esetben nem őket kéne szidni hanem a proartot és társai. Miután a proart vagy tudom is én ki megtette a feljelentéseket onnantól a rendőrségnek szvsz kötelessége eljárni az ügyben...ennyi. Az már más kérdés ,hogy az egyszerű "idióta rendőr" mit kezd az ölébe hullott sok-sok jóféle tartalommal. Ti mit kezdenétek?

  (Off: bocsi,nem neurosys kommentjére akartam válaszolni)
 • 25.
  2010. 06. 24. 21:24
  Jut eszembe:
  -Oprendszer/programok: Linux
  -Film: torrent, utána ha jó akkor bolt.
  -Zene: netrádió
  -Játék: steam-ről
  Így elég olcsón ki lehet hozni a dolgokat a jogvédőknek meg kuss.
 • 24.
  2010. 06. 24. 21:21
  Én bevallom mióta torrentezek sokkal több jogtiszta cuccot veszek mint előtte. Szeretem megnézni a filmeket mielőtt pénzt áldozok rá. Vagy megfordítva a dolgot: Sz@rért nem fizetek súlyos ezreket. De ezek a sötét jogvédők ezt nem fogják fel, hogy a torrentezők veszik a legtöbb legális cuccot... OMG.
 • 23.
  2010. 06. 24. 19:54
  Mivel az már tény, hogy belső infok alapján razziáztak, igy mindenkinek világossá válhatott, hogy a jogvédők is benn voltak az oldalon. Mivel ahhoz, hogy bennmaradj, le is és fel is kellett töltetned adatokat, és nem is keveset, ahhoz, hogy jó arányt tarts, mert különben kitettek volna, így ők is illegális tevékenységet folytattak. Magyarul fel kell jelenteni őket, náluk is legyen razzia:
  ARTISJUS Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület
  1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.

  Audiovizuális Mûvek Szerzõi Jogait Védõ
  Közcélú Alapítvány Székhely: H-1113 Budapest, Karolina út 65.

  ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért
  1012 Budapest, Pálya u. 4-6.
 • 22.
  2010. 06. 24. 19:45
  Riddick77

  Ha igaz amit mondanak a zsaruknak most ott a kánaán 500TB-nyi adat
  Játékok,zene,filmek,progik sztem lehet nyílik is majd 1-2 új sms fizetős oldal Azon sem lepődnék meg ha egyik másik gépből eltünedeznének ottan a vinyók is

  A jogvédőknek meg annyit: Ha tudnák az emberek, hogy a cd/dvd árának a nagyobb %át a zenészek/művészek kapnák meg a felvételi és anyag költségen felül, akkor sokkal szívesebben vennének eredeti dolgokat...
 • 21.
  2010. 06. 24. 19:03
  Idióta rendőrök. Nincs rá jogalap,még is megbénították a hazai torrent társadalmat jó időre! Mert,biztos vissza fogják adni a trackereket,de addig vagy pénz ölnek bele a üzemeltetők,vagy kivárják,mire kimondják,hogy semmi jogsértő nem volt rajtuk! Az a vicces az egészben,hogy 100% mondom,nagyon sok átlag zsaru onnan szedte a cuccokat magának otthon!
 • 20.
  2010. 06. 24. 18:41
  Nekem meg a makin 6,8Tb
  És nem sírok az ncore után. Másik után sem, pedig az hiányzik inkább.
 • 19.
  2010. 06. 24. 18:40
  Nem sírunk az nCore miatt, de szerintem nyilvánvalóan színvonalas oldal volt. Nem kell túllihegni, az igaz, de bármit kerestem (a ritkább cuccokról beszélek főleg) az nCore-on tuti fennvolt! És most feltünő, hogy mostmeg egyik kis oldalon sincs. Vagy ha mégis, 1-2 seeder...
 • 18.
  2010. 06. 24. 18:36
  Cikk lesz, kis kerdes szoveg box-szal, perceken belul sztm
 • 17.
  2010. 06. 24. 18:26
  Jó hogy sírok 2.3 terra fel volt töltve.
 • 16.
  2010. 06. 24. 18:18
  Engem már komolyan idegesít az ncore utáni rinya.. Lépjenek tovább... Van helyette másik. Mindenhol ahol erről olvasok a kommentek között mindenki sír.
 • 15.
  2010. 06. 24. 18:16
  Ez a riport hol lesz elérhető??
  Főoldalon vagy ebben a cikkben??
 • 14.
  2010. 06. 24. 18:10
  Remelem gondolkoztok a kerdeseken, ne legyen nagy beeges hogy senkit se erdekel
 • 13.
  axe
  2010. 06. 24. 17:52
  Szaby59 - Erre mit írtam? Van 30-40-ér is windows nem kell a legdrágább, vagy helyette ingyenes linux, íráshoz nem muszáj Nero helyette van ingyene imgburn, meg csomó más.
 • 12.
  2010. 06. 24. 17:10
  egyedül a Blizzard Downloader-t használom
 • 11.
  2010. 06. 24. 17:00
  Tudjátok mit terelgessenek a proartosok?....
 • 10.
  2010. 06. 24. 16:33
  Pornhub nem elég?
 • 9.
  2010. 06. 24. 16:31
  Szeretnék pornót nézni! Elvonási tüneteim vannak
 • 8.
  2010. 06. 24. 16:22
  Remélem minden visszaáll a régi kerékvágásba.
 • 7.
  2010. 06. 24. 16:19
  A ProArt a fájlcserélők használatát is jogsértő tevékenységként tartja számon, Horváth szerint azonban nem az a céljuk, hogy az otthoni felhasználókat üldözzék a hatóságok. "A hatóságokat arrafelé tereljük, hogy az üzemeltetőket vonják felelősségre. Lehetne ötvenezer egyedi eljárást indítani, de attól még nem szűnik meg a jogsértés, és nem is az a cél, hogy gyerekeket vagy nagymamákat citáljunk bíróság elé, mint amire volt példa Amerikában. A hazai jogtulajdonosoknak nem ez a stratégiája, ezért nem is voltak, és nem is lesznek ilyen perek nálunk."
  Idézet az origo.hu cikkjéből, interjújából.
 • 6.
  2010. 06. 24. 16:14
  Axe, mi a fenének neked Win 7 ultimate?
  Mi a fenének neked CD írásra a Nero?
  A nero egy multimédia csomag, cd írrásra ott egy csomó ingyenes alternatíva.
  A többi viszont igaz...
 • 5.
  2010. 06. 24. 16:13
  Azért megnézném, hogy mind a ~130ezer nCore felhasználó átviszi a DVD-it a haverjához, persze csak olyanhoz, aki feddhetetlen előéletű, totál legális. Már látom az új trendet!

  Kiadó garázs, akár warez tartalmak tárolására is, első tulajdonostól, internet sosem volt!
 • 4.
  axe
  2010. 06. 24. 15:45
  www.asva.info a hozzászólók között irtózatosan sok idióta van aki németországot és egyéb országokat veszi alapul ahol közel nincs egymáshoz az alapbér. Viszont van 1-2 aki tényleg jót mond pl: magyarországon mikor lesz megvásárolható HD felbontásban 10-20éves film, kedvenc külföldi előadó száma lossless vagy 320kbps bitrátával vagy olyan filmek zenék amik alapból nincsenek magyarországon esetleg sorozatok. Viszont azt azér ajánlom minden olyan nCore felhasználónak, hogy a merevlemezét (win7 ultimate esetén vagy egyéb programokkal) titkosítsa le! Összes CD-t DVD-t vigye át szomszédba, biztos nem fog neki gondot okozni ha feldobjátok a szomszéd padlásra. És azt se felejtsük el, hogy a jogvédők nem az előadók művészek jogait védik, csak a pénz kell nekik, és mondjatok légyszíves olyan magyar előadót művészt egyebet akinek a CD-jén az összes szám hallgatható&jó, vagy olyan magyar filmet ami megéri az árát, szerintem mindenki tudja mennyi van ilyen. És ha visszatérünk külföldre, Depesche Mode és a többi nem a CD-kből kaszálja a legnagyobb bevételt, hanem a teltházas koncertekből. Vagy visszatérve németországra azon bellül is Rock-ra Rammstein. Akármennyi videóklippet nézek róluk (live) mindig teltházas a csarnok vagy ahol épp van a koncert. akkor Guns N' Roses stb stb. És még annyit hozzátennék így a vége felé, hogy azt ugye nem gondolták, hogy 40,000-ér veszek windowst (ez az alap, az ultimate, box-ban 85) akkor ha akarok CD-t írni nero 12 és még lehetne sorolni, DE vannak alternatívák, pingvin, ashampoo, imgburn stb. Akkor ki fog olyan filmet megvenni ami egyszer nézhető meg, mer aki aktív torrentező mejdnem az összes új filmet megnézte vagy belenézett, és láthatta hogy 80%-a nézhetetlen a többi maradék 8%egyszer és nagyon kevés film többször. Akkor nézzük SP új lemezét (én nem szeretem, és nem kell jönni napiszarral, mer ő csak a hírnevét akarja rombolni) 2-3 sazám ami jó többi kuka. Páran már rájöttek ezekre, pl FankaDeli: otthon készíti a számait otthon szerkeszti meg otthon veszi fel, és ő maga adja ki (nightchild is az övé). Ennyit szerettem volna, úgyis jönnek kritikák, mer ilyen a közösség, és a legvégére még annyit, hogy aki kimegy egy koncertre fújjongani meg ilyenek azok mutatják meg a színvonalat, külföldön meg a belépőjegyekre licitálnak hogy bejussanak meg a többi hogy jegyhez jussanak.
 • 3.
  2010. 06. 24. 15:41
  Első kérdés... Mikor jelenkezhetek már be újra az nCore honlapjára?
 • 2.
  2010. 06. 24. 15:30
  számból vetted ki a szót...
  amúgy grat, okos ötlet volt felhozni ezt a kérdezz-felelek dolgot, így legalább némi esély nyílik a szitu tisztázására
 • 1.
  2010. 06. 24. 15:25
  kérjük vissza nCore-t!!!!:-D