Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

A nagy testvér figyel: Logitech biztonsági kamerák

 • Dátum | 2009.03.25 10:01
 • Szerző | J.o.k.e.r
 • Csoport | MULTIMÉDIA

A biztonsági kamerákból egyre többféle megoldás van a piacon: léteznek webkamera méretű és kinézetű statikus termékek, illetve olyanok is, amelyek beépített motorok segítségével tudják mozgatni a kamerát. A termékek között rengeteg beltéri és számos kültéri modellt láthatunk, amelyek mind-mind megfelelően alkalmazhatóak biztonságtechnikai célokra, a lehetőségeknek csak igényeink és nem utolsó sorban pénztárcánk szabhat határt. A legelterjedtebb és rendszerint legolcsóbb modellek az ethernet kábelen keresztül kommunikáló kamerák, de már WiFi-s verzióból is sok van a piacon.

Korábban már vendégeskedtek nálunk biztonságtechnikai célokra alkalmazható kamerák, amelyek között szintén volt fix, illetve motoros kivitelű egység, valamint ethernetes és WiFis modell is. A legfrissebb teszt két szereplője egyaránt fix kivitellel bír, persze a termékek állványa mindkét esetben állítható bizonyos keretek között, viszont adatátviteli technológiájukat tekintve igazi különlegességnek számítanak: a kamerák a 230V-os hálózatot használják kommunikációra.

A háromtagú DVS termékcsalád.
A háromtagú DVS termékcsalád.

Mindkét újdonság a Logitech kínálatából érkezett: a DVS System, azaz Digital Video Security System családból származó készülékek közül az egyik modell egy beltéri kémkamera, amely egy egyszerű órának van álcázva, míg a másik egy klasszikus kivitellel rendelkező kültéri kamera. A beltéri modellből van még egy Indoor DVS típusjelzéssel ellátott változat is, amely webkamera kinézettel bír és kifejezetten beltéri használatra lett kifejlesztve. Ez utóbbi termék hasonló specifikációkkal rendelkezik, mint a tesztben szereplő két kamera, persze a méret és a súly kivételével.A két termék pontos műszaki paramétereivel kapcsolatban a fenti táblázatból juthatunk információkhoz. A kamerák első ránézésre ideális megoldásnak tűnnek, ha otthonunk vagy kisebb irodai környezetünk védelmét szeretnénk ellátni, illetve erősíteni. Arra is jók, hogy egy hosszabb utazás alkalmával bármikor "haza nézhessünk", hogy minden rendben van-e. Hogy pontosan mire képesek, illetve milyen szolgáltatásokat nyújtanak a kamerák? Erre a következő pár oldalon keresztül derül fény.

A rendszerkövetelmények.
A rendszerkövetelmények.

A folytatásban az egységek tartozékait és magukat a kamerákat mutatjuk be.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 5.
  2009. 03. 25. 18:07
  A fene tudja, de ezek inkább otthoni felhasználásra jók.
  Egy gyárban akkora távolságok vannak és többszörös bejövő hálózat, hogy ott átvitel a hálózaton nem nagyon lehetséges. Ezzel a felbontással és digitális zoommal nem látnak túl messzire, magyarán kiértékelhető képet nem adnak 10-15 méterről. A tesztképen is látszik az életlenség, pedig ott jók a fényviszonyok. Kicsit borús időben ez még rosszabb lenne. Hiányolom belőlük az infra LED-eket (az árukhoz képest filléres dolgok), amivel éjjellátók lehetnének. A látószögük is elég szűk.
  Csodálkozom, hogy egy ennyire drága kamerákba, ilyen harmatgyenge képérzékelőket tettek.
  Mellesleg üzletekben is 3 fázis van. Lehet jobban járt volna a Logitech, ha IP vagy WiFi kamerát fejleszt. Persze ez az én véleményem. Akinek tetszik, azt nem beszélem le róla.
 • 4.
  2009. 03. 25. 15:31
  (d311c @ 2009 Mar 25, 13:45) Gondolom három fázissal szerelt lakásban nem m?ködik (csak ugyanazon a fázison). Esetleg próbáltátok?
  Nem volt rá lehet?ség. De értelemszer?en (ahogy mondod) ugyanazon a fázison kell lenniük a kameráknak meg a vev?nek, különben nem megy át a jel. <img src=
 • 3.
  axe
  2009. 03. 25. 15:28
  nincs ilyenre pénzünk nem próbáltuk<img src= am szerintem sokan fognak venni (bolt üzlet gyár stb.)
 • 2.
  2009. 03. 25. 13:45
  Gondolom három fázissal szerelt lakásban nem működik (csak ugyanazon a fázison). Esetleg próbáltátok?
 • 1.
  2009. 03. 25. 12:21