Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

A hónap játéka - 2010. június-augusztus

 • Dátum | 2010.09.07 12:01
 • Szerző | Svindler
 • Csoport | JÁTÉK

Van mit bepótolnunk Hónap Játéka díjak frontján de nem véletlenül döntöttünk úgy, hogy szüneteltetjük a sorozatot. Egész nyáron havonta ha egy olyan játék volt, amire rá lehetett fogni, hogy ez igen, ez megérdemli, akkor lehet sokat mondtunk. Június végén például erős fejfájást okozott nekünk, hogy ebben a hónapban mégis mi volt olyan különlegesen jó. A válasz szomorú módon az volt, hogy semmi. Voltak jó játékok, de egy sem kiemelkedő, inkább egy szinten lévők. Pont ezért egybevontuk az egész nyári uborkaszezont, hogy legalább legyen értelme választani. A szavazásokba így rengeteg játék került be, de mint az lejjebb látható, ennek csak egy töredéke az, ami igazán említésre méltó. No de haladjunk sorban, lássuk platformokra bontva ki kapta tőlünk a plecsniket.

PC

Talán PC-n volt a legkönnyebb választani, mert ha nem is sokkal, azért egy játék a többi fölé emelkedett:A Starcraft II-t lehet imádni vagy utálni, de az tény, hogy bár nem váltotta meg a világot, jó iparosmunka néhány szép ötlettel megfűszerezve. Július vége óta égnek a Battle.net szerverek (aminek hála már leállás is volt) úgyhogy sosem gond egy megfelelő ellenfelet találni egy gyors meccs erejéig. Bár sajnáljuk hogy három részre bontották a Starcraft II-t, de ettől még a Wings of Liberty egyértelműen a legjobb játék, amit nyáron tettek elénk. Persze ha nem értetek egyet, még mindig itt a szavazódoboz, osszátok meg velünk, ti mit gondoltok.

Mi volt 2010. nyarának legjobb PC-s játéka?PlayStation 3

Konzolokra ugyebár nincs Starcraft, így kicsit nehezebb a döntés, de nem sokkal. Úgy gondoljuk összesen két játék volt, ami valamennyi színt vitt a nyárba. Az egyik még hibái ellenére is a Mafia 2, a másik pedig a Madden NFL 11.Mivel a Mafia PS3 portja lett a leggyengébb, ezért végül úgy döntöttünk, hogy - talán a Hónap Játéka sorozat történetében először - egy sportjáték lesz a győztes. Az új Madden már súrolja a tökéletesség határát, ahogy Daks kolléga kifejtette a cikkében, a jelenlegi konzolgenerációban már nincs sok fejlődési tere. Ha valaki szereti az amerikai focit és még nem volt NFL a kezében, az mindenképpen tegyen vele egy próbát!

Mi volt 2010. nyarának legjobb PS3-as játéka?Xbox 360Azért valahol szerettük volna értékelni a Mafia által nyújtott kellemes perceket is, és mivel a másik két vason már lecsúszott a plecsniről, úgy illik, hogy itt azért kapjon egyet. A játék fogadtatása elég vegyes volt, ami nem csoda, hiszen a várthoz képest nagyon rövid lett, és nem tobzódunk benne a lehetőségekben. Ettől függetlenül rengeteg olyan hangulatos rész van benne, ami miatt megér egy végigvitelt, és már megérkezett az első DLC is, ami megnyújtja a játékidőt.

Mi volt 2010. nyarának legjobb Xbox 360-as játéka?Kapcsolódó cikkek:
Arma II: Operation Arrowhead
Backbreaker
Crackdown 2
Darkstar One: Broken Alliance
Disciples III: Renaissance
Elemental: War of Magic
Kane and Lynch 2: Dog Days
King Arthur: The Saxons
Lego Harry Potter: Years 1-4
Madden NFL 11
Mafia 2
Mytheon
Naughty Bear
Need for Speed World
Prince of Persia: Forgotten Sands
Puzzle Quest 2
Singularity
Sniper: Ghost Warrior
StarCraft II: Wings of Liberty
Summer Challenge
The Silver Lining
Toy Story 3: The Video Game
Transformers: War for Cybertron

(a többi cikk az archívumból érhető el: iPon cikkarchívum)

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 32.
  2010. 09. 15. 07:58
  PC-n Mafia 2-re szavaztak legtöbben???? Nem értem.. a SC2-t mindenki fikázza, a Mafia 2-t, meg nem
  Hová lesz ez a világ. Pedig én mind2 játékot vártam, de csak a Mafia 2-ben csalódtam. Bár rossznak, nem rossz de pénzt nem ér meg sajnos
 • 31.
  2010. 09. 14. 15:51
 • 30.
  2010. 09. 13. 07:01
  Nálam egyértelmű a Starcraft 2, és játékára is esélyes.
 • 29.
  2010. 09. 10. 22:48
  13 éve van pc-m, konzol nem jött be és ennyi.
  Játékokról csak annyit hogy sok marketing és tömjénezés.
  Szeretek játszani (Mafia 2, Starcraft 2, Singularity végigtolva, Disciples3-at 1-2 hétig játszottam ez se rossz, NFS world néhány órát ment, a többi játékot nem toltam), elég sok mindent kipróbáltam és a mafia-starcraft első részek után nagyon-nagyon...nagyon sokat vár az ember a következő résztől az említett porhintés miatt (is). Nem sokszor jön össze az az igazság, ez a kettő még a magas elvárások ellenére is tetszett. Csak grafika miatt nem fogok játszani egy játékkal ha semmi 'izgalmas' nincs a játékban, viszont next-gen graf nélkül simán elmegy pár óra egy jó játékkal. Most készülök néhány baráttal egy 'retro' Lan partihoz ilyen ősrégi játékokkal : Cod2, bf1942, avp2, delta force, cs, ...
 • 28.
  2010. 09. 10. 10:52
  Nagyon birom itt a vitákat komolyan. Amúgy röviden úgy tudnám kifejezni a nyári játékokat, hogy sok reklám, várakozás és csalódás.

  A Singularity-t jó ideje nyomon követtem be is fejeztem de igazából kihívóbbnak vártam, meg az időutazásos dolog se sikerült benne valami jól.

  A Starcraft II igazi mestermű, várható dolog a Blizzard-tól, de mégis többet vártam. Pár új katona, egy-két új stratégiai lehetőség és új grafika. Ne értsétek félre, mert nagyon szeretem a Starcraft-ot csak többet vártam.

  Kane & Lynch 2: Dog Days, hát ameddig tart nagyon jó, de keveset tart és elég frusztráló részek vannak benne, de semmi extra. 3-4 óra alatt simán be tudod fejezen Medium szinten. Furcsa dolog, mert érdekes kamera megoldások vannak benne ami néha nagyon jó néha viszont rettentően zavaró.

  Prince of Persia: Forgotten Sands. Talán platform részekben a legjobban sikerült a szériából. De hogy a harc részeket ennyire leegyszerűsíteni... Nagy hiba. Kivették a kombókat amik hát isteniek voltak a régebbiekben. Ha nem lenne benne ellenség csak platform részek akkor nagyon jó játék lenne, bár akkor nem lenne Prince of Persia.

  Sniper: Ghost Warrior. Nem tudom ki volt az a 87 ember aki rászavazott. Szerintem egy elég, legjobb esetben is közepesnek mondható játék. Grafikailag nem rossz de minden mást elrontottak a City Interaktiv-osok. Az ellenség béna, és még így is le tudnak lőni falon, fán, bokron mindenen keresztül, autómata fegyverrel úgy hogy én nem látom őket vadászpuskával.

  Szerintem a 2 legjobb játék a nyárból az Arma II és a Maffia II. Mondjuk az Arma-t az eslőhöz hasonlóan fel kell még patchelni, hogy jól fusson de nagyon szép és eszmeletlenul realisztikus. A Maffia II pedig egy mestermű. Majdnem minden jobban sikerült, mint az elsőben. A fedezékbeállás nagy segitség és a fegyverekkel is mostmar sokkal pontosabban lehet lőni. A játék maga gyönyörű úgy grafikailag, mint hang szempontjából. A sztori nagyon jól sikerült ami várható volt az első után. Talán a játék hossza és befejezése egy kis minuszt ad neki de DLC-k várhatók szóval ezt nem kritizálom.

  Nah ez kicsit hosszú lett. A többihez azért nem szolók mert nincs meg és azért mert nem igazán érdekeltek.
 • 27.
  2010. 09. 08. 23:06
  Nekem a Maffia 2 sokkal jobban tetszett, mint a Starcraft.
  Még így is, hogy nagyon rövid volt, mondhatnám azt is, hogy tömör gyönyör.
  A Starcraft egy nagyon igényes munka, ami el is várható a Blizzardtól, de engem nem hat meg nagyon a sci-fi rts, inkább egy Battle for Middle Earth 3-at próbálnék ki vagy ha már a Blizzardnal vagyunk akkor egy Diablo 3-at!
  Amúgy sztm a Maffia benne van/lesz 2010 top 5-jében.
 • 26.
  2010. 09. 08. 22:56
  dragon83: ezt a véleményt adom 10 perc játékból nem lehet megállapítani semmit, főleg nem a Mafia2-nél, ahol az első 10 perc dögunalom, és csak anyádat kell üdvözölni meg ilyenek
 • 25.
  2010. 09. 08. 20:45
  Nekem sem tetszik a Starcraft 2, de nem mondom, hogy sz*r.
  Sokat időztem vele, mellette - de nem kapott el a hangulata. Ennyi
 • 24.
  2010. 09. 08. 20:34
  És mond yeezs, 10 perc játékból hogyan sikerült leszűrnöd a Mafia 2 sztorijának minőségét? Annyira bírom az ilyen játékos zseniket...
 • 23.
  2010. 09. 08. 19:20
  Terror bemondta a frankót. Állom a benzint.

  Én 10 percig bírtam a mafia 2-t egyébként és folytattam inkább egy félbehagyott gta 4 mentésemet.
  Ha keresztapa sztorit akarok, megnézem inkább a trilógiát, mondjuk vmikor még adok ennek egy esélyt azért de az már biztos, hogy nem a sztori adja el ezt az izét...
 • 22.
  2010. 09. 08. 13:31
  gezu1025: konzolon is vannak ugyan úgy exkluzív játékok, mint PC-n.Ott a Halo:Reach ami akár év játéka is lehet, mert hatalmas játék(lesz).PS3-on is vannak nagy nevek, ami semmi másra nem jön/jött ki.Ez nem érv a PC mellett.De nem akarok megint PC vs. Konzol háborút indítani, mert elég szánalmas ez a dolog.
 • 21.
  2010. 09. 08. 13:22
  Bizony, akinek nem tetszik a Starcraft 2, az nem is játszott vele, vagy béna hozzá, vagy hülye hozzá, és különben is, hogy merészeli? Égessük el máglyán!
 • 20.
  2010. 09. 08. 12:54
  Már megint "PC vs. Konzol" téma megy? Mikor lesz ennek már vége? Egyet jegyeztek meg: ELEKTRONIKAI SZÓRAKOZTATÓ ESZKÖZÖK. Mert ezekről beszélünk. Tökmindegy, hogy az egyikkel tudsz krumplit sütni vagy sem, a lényeg, hogy szórakozzál, kikapcsolódj.

  Ennél a témánál már csak azt utálom jobban, amikor azt feszegetik oldalakon át, hogy kinek, milyen beállításokkal fut az adott játék. Közben magáról a játékról persze egy szó sem esik...
 • 19.
  2010. 09. 08. 12:35
  Amenophis, én meg azt látom a statisztikából, hogy 1100 userből, 600-nak tetszik a Mafia 2, 500-nak a Starcraft 2.
  1100 user még közvélemény-kutatásnak is vicc mennyiség. Ha 100 ezerről lenne szó, azt mondanám, hogy van benne valami...

  Nem sokat játszhattál a Starcraft 2-vel, ha ez a véleményed.
 • 18.
  2010. 09. 08. 09:07
  A Black ops meg a medal of honor single rész sztem jó lessz.
  Tudnak azok alkotni,csak sztem mndekettő egy izmosabb demo hosszával fog felérni.
  (kicsit durva fogalmazás volt)
  A többi ilyen focis meg alutós game csak anynira jó,hgoy feltelpited elinditos 5 perc és törlés.Nem tudom mi lehet élvezni abban,hogy körözöl az uton.
  Na de kinek mi.A fifa az még meg ér egy misé,de tartok tőle,hogy a zse hoz valami különösebb ujitást max csak grafika terén.
 • 17.
  2010. 09. 08. 08:12
  Nagyon sokat tudhatsz a starcraftról...
 • 16.
  2010. 09. 08. 07:53
  Aki ma játszani akar normális játékokkal, annak a PC mellé kell a konzol is na. Én mindig is PCs voltam, és az is maradok, de azért van egy Xbox is, amire van Red Dead Redemption, meg Alan Wake. Nemsokára veszek PS3-at, hogy legyen min Gran Turismo 5-özni, meg akkor a Heavy Raint is megnézem, az Uncharteddel együtt.

  A listáról és a megjelent játékokról az a véleményem, hogy a Mafia 2 magasan elvitt mindent. Megnéztem a Starcraft 2-t, hát én 2010-ben nem egy 12 évvel ezelőtti játék grafikailag felturbózott másolatával akarok játszani. A Mafia 2 szerintem minden téren kiemelkedik a mezőnyből. Csak méshogyan kell felfogni a játékot. Ez nem egy GTA klón. Itt a város a körítés, ahol a sztorit (ami simán hozza a szokásos maffiás szintet, mint a Nagymenők, stb...) át tudod élni. De tegnap kijött az első DLC is (a PS3 exkluzívot leszámítva), ahol pont a szabad garázdálkodásra helyezték a fő hangsúlyt. Így már a fanyalgók is el kell, hogy ismerjék. Ez látszik minden szavazásban, még a PC vonalon is a Mafia 2 vezet. Nagyon helyes, ebben van igazi munka, nem a foscraft2ben.
 • 15.
  2010. 09. 07. 20:57
  Hát ha olyan egyszerű lenne hogy megyek azt lövök amtompró vónék.

  Konzol 1 dolog miatt szar. És pont ezé nem is veszek. Nincs moddolási lehetőség. Vagy van de bonyolult. Xboxon vagy PS3-on GTA-ba elég nehézkes átírni a Handlinget vagy kocsikat berakni. Vagy grafikát modolni. Vagy CoD4-be promodot rakni.

  Ja és hogy én is elemezzem a játékokat.

  civilization 5 pontosan nemtom melyik de lehet hogy jó
  f1 2010 nem az esetem
  fifa 2010 ez se
  hawx 2 pár órát talán elvesz az életemből
  star wars kipróbálom
  ruse Zsír!
  black ops talán jó lesz
  medal of honor Multi szar single még lehet jó
  hot pursuit ha nem cseszik el jó lesz
 • 14.
  2010. 09. 07. 20:56
  "Ja meg hát persze egy MMORPG-t sem fogsz konzolon játszani"

  ott az FF XIV ha nagyon akarnék, de nálam ez nem szempont
 • 13.
  2010. 09. 07. 20:39
  Civilization 5
  Ruse (R.U.S.E.) ( ez 1 stratégia)

  És a legtöbb stratégia játék.
 • 12.
  2010. 09. 07. 20:22
  szted a pl hawx az mi? kanyarodsz ide oda, meg benyomod a lövést? abba aztán kell gondolkodni, f1-be is tuti kell gondolkodni... fifában is... star warsban is...
  valójában nem is tudok olyan játékot ahol gondolkodni kell nagyon, csak wow-ban a pvp (nem wowozok...), meg max valami fps waron, de ott se biztos h minden tag gondolkodik
 • 11.
  2010. 09. 07. 19:47
  Caine

  Akkor te is az a kategória vagy aki csak a gombot nyomja és lő és a legkisebb gondolkozás már túl megterhelő...


  Amúgy a harry potter tényleg 1 vicc, de mondom nem veszem ki...
 • 10.
  2010. 09. 07. 19:44
  starcraft 2 számomra egy xar me nem jön be,
  erről a listáról meg annyit h ez gyatra,
  civilization 5 megintcsak nem az esetem
  f1 2010 se az esetem
  fifa 2010 se az esetem
  hawx 2 se az esetem
  star wars se az esetem
  ruse ezt nem tudom mi
  black ops talán jó lesz
  medal of honor a single részét talán kijátszom
  hot pursuit talán elmegy majd 1nek
  harry potter ez azért már nevetséges
 • 9.
  2010. 09. 07. 19:43
  Blade0012

  Igen tudom, hogy a konzol a nyerő én is elgondolkoztam már rajta nem is egyszer, de mindig maradtam öreg pc-s. Amúgymeg az a pár név ami csak PC-s az már elég, de gondolom legtöbbjét ismered. Ja meg hát persze egy MMORPG-t sem fogsz konzolon játszani (tudtommal). Ha másért nemis már előre készülni SW:Tor-ra megéri a pc. (bár szerintem annak gép sem fog kelleni futni fog a egy vas lapon is, ahogy az kinéz )
 • 8.
  2010. 09. 07. 19:34
  gezu: mivel boldog-boldogtalan kijátszotta már, feltételezem fel lett törve. A felsorolás meg egy vicc, ha a pc-t akarod vele propagálni - a civ5-öt leszámítva mind jön konzolra, ráadásul az a lista kb dupla ilyen hosszú lenne
  A M2 ps3-as verziója messze többet ért mint a pc-s vagy a 360-as, mégsem azon lett hónap játéka. kicsit vicces...
 • 7.
  2010. 09. 07. 19:20
  Én már alapból le se akartam tölteni. Mindenki isteníti hogy de zsír game. Hát megláttam a gameplay-t youtube-on azt "úristen mi ez a szar".
 • 6.
  2010. 09. 07. 19:15
  Gondolom a Starcraft II: Wings of Liberty azért szerepel ilyen szégyenteljesen a szavazáson mivel nem tudták rendesen feltörni, és a sok hülye nem tudott vele játszani, ezért egyből szar is... De hidjétek el, nemhogy ezek közül kiemelkedik, de még az év játékára is esélyes.

  Megéri pc-t venni, mert lásd az őszi felhozatal: ( a dátumok inkább kb-k de legtöbbje szerintem pontos )

  Igaz a legtöbb jön konzolra is, de már maga a Civilization 5 megér egy PC vásárlást.

  Civilization 5 2010. szeptember 24.
  F1 2010 2010. szeptember 24.
  Fifa 2011 2010. szept. 28.
  Hawx 2 2010. október
  Star Wars: Force Unleashed 2 2010. október 29.
  Ruse (R.U.S.E.) 2010. szeptember 10.
  Call of Duty: Black Ops 2010. november 9.
  Medal of Honor 2010. október 15.
  Need for Speed Hot Pursuit 2010. november 9.
  Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. 2010. november 19.
 • 5.
  2010. 09. 07. 18:41
  Lassan az lessz a kérdés,melyik volt a leggyengébb játék.
  Az biztos,hogy jó játék ebben az évben sztem nem is nagyon volt még.
  Egy-kettő kivétel persze akad de nagyon gyengus a felhozatal.Pc fejlesztésen gondolkodom,de lehet inkább hanyagolom.
 • 4.
  2010. 09. 07. 16:21
  Mafia 2 Sniper: Ghost Warrior. PC-n. A többi sz@r...
 • 3.
  2010. 09. 07. 16:14
  Valószínű azért, mert egyik cím semmilyenebb mint a másik, ránézésre én se tudom, hogy a gyenge kínálatból mire bökjek.
 • 2.
  2010. 09. 07. 16:12
  Sniper: Ghost Warrior
 • 1.
  2010. 09. 07. 16:09
  PC-s fronton lehet szoros lesz a dolog