Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

A hónap játéka – 2010. május

 • Dátum | 2010.06.12 16:01
 • Szerző | Svindler
 • Csoport | JÁTÉK

Eltelt még egy hónap és volt szerencsénk minden fontosabb játékról írni már, úgyhogy épp itt az ideje, hogy bemutassuk a májusi felhozatalból azokat a címeket, amik kiérdemelték nálunk a Hónap Játéka plecsniket. Plusz természetesen most is van olvasói szavazás, kíváncsiak vagyunk mit gondoltok, szerintetek mi volt a hónap legjobbja, ha pedig meg is indokolnátok miért az, akkor azt a fórumtémában megtehetitek. A múltkor befutott egy olyan jogos kérés, hogy legyen „eredmények” gomb azoknak, akik nem akarnak szavazni. Egy kicsit elúsztunk a dolgokkal, de nem felejtettük el, nemsokára lesz.

PC

A PC-s kínálat nem volt túl nagy májusban, de legalább az a kevés játék, ami megjelent jó volt. Főleg az arcade autóversenyzés rajongói örülhettek igazán, mert egyszerre két játék versengett a kegyeikért, közülük került ki a havi győztes is. Nem volt könnyű döntés, mert PC-n a legkiegyenlítettebb a helyzet, nincs olyan játék, ami egyértelműen a többiek fölé magasodna, hibái ellenére mi még az Alpha Protocolt is nagyon szerettük.A Split/Second azonban olyasmi volt, ami némi színt vitt a szokásos kocsikázásba. Velünk szemben leszálló Boeing 747-es, a pályára omló irányítótorony, felrobbanó hordók mindenhol, a pályatervezés nagyon jó és a grafika is csak emeli a szintet. Bár nem gondoljuk, hogy ez az évezred játéka, de pár délután erejéig nagyon jó móka, aki pedig valami másra vágyik talán megtalálja a számítását a Blurben.

Mi volt 2010. májusának legjobb PC-s játéka?PlayStation 3

PlayStationön már könnyebb volt dönteni, de azért felemás érzéseink vannak a győztessel kapcsolatban, haragszunk a Rockstarra.Ugyanis hiába volt számunkra egyértelmű, hogy a felhozatalból a Red Dead Redemption érdemli meg a leginkább a titulust, azért rossz látni, hogy a 100 (igen, száz!) milliós költségvetésbe nem fért bele a grafikus motor csiszolgatása, így ugyanazt kapjuk, mint a GTA IV esetében PS3-on (640p). Igaz cserébe jár a PlayStation tulajoknak némi exkluzív tartalom, de ettől még nem estünk hasra. Szerencsére azonban öt perccel a lemez behelyezése után már nem is emlékszik az ember, hogy miért volt csalódott, mert a játék magába szippantja, akárcsak anno a GTA. A rengeteg apró lehetőség, a környezet és a karakterek nagyon jó hangulatot teremtenek, aki egy kicsit is vonzódik a vadnyugathoz az ne hagyja ki!

Mi volt 2010. májusának legjobb PlayStation 3-as játéka?Xbox 360

Xboxon két nagy játék ütközött meg egymással a Hónap Játéka logóért, melyekből az egyik a fent már plecsnit szerzett Red Dead Redemption. Kétlem, hogy bárki meglepődne ezen, de a másik az Alan Wake volt, és mivel nem hirdettünk közös győztest ez azt jelenti, hogy……nyert is. A két játék jelentősen eltér egymástól, és bár játékmenetben az Alan Wake nem lett túl forradalmi, a története levett minket a lábunkról. Az epizodikus tartalom miatt ráadásul könnyű bővíteni, amit meg is tesznek a Remedynél. Jövő hónap végén érkezik az első DLC „The Signal” címmel, híreinkben már mi is beszámoltunk róla. Várjuk.

Mi volt 2010. májusának legjobb Xbox 360-as játéka?Kapcsolódó cikkek:
3D Dot Game Heroes
Alan Wake
Alpha Protocol
Blur
Lost Planet 2
Modnation racers
Prince of Persia: The Forgotten Sands
Pure Football
Red Dead Redemption
Skate 3
Split/Second
UFC 2010
(a többi cikk az archívumból érhető el: iPon cikkarchívum)

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 51.
  2010. 06. 19. 12:57
  az a bajotok, hogy nem gondolkoztok.

  egy ati 4850 2,5 éve került 30-35 ezer ftba, egy akkor 100 ft-ból összeállított gép még ma is elég a játékokhoz, minimális kompromisszummal.

  Az egy dolog, hogy mindig jön az újabb hardver, de az az új hardver 3 évig biztos viszi a játékokat, cask úgy mint a konzol, viszont egy pc lehet dolgozni is...

  az h a sok idióta állandóan megveszi az új cuccokat az az ő hibájuk, egy intel 8400-al meg egy ati 4850-el ma is elmennek a jáékok majdnemhogy fullon, mikozböen egy ilyen konfig 2,5 éve kerül 100-120 ezerbe -.-

 • 50.
  2010. 06. 19. 10:42
  Az X360 és a P3 amúgy is célhardverek erre készültek, a pc-t én már csak torrent és lemez írásra használom 2.5 évente 50-80 ezeret ölök bele de szerintem sokat is mondtam.
  Jelenleg:
  X2 II 250,6gb,320-750Gb sams,500gb hithaci,Giga-Gam720-Us3,9600 gt (nvidia),Plex 880sa,samsung 222A Dvd+-rw
  S
  X360
 • 49.
  2010. 06. 19. 10:37
  A pc nem halott csak nem eere találták ki fejleszd ezt-azt ilyen memó olyan proci áh felesleges egy jó konzol (P3,X360) és 4 évig semmi gondod ha warezolsz sem kerül többe 100 ropinál és 4évig biztos a pc-nél mikor annyi az annyi. óránként jönnek az új stuffok hozzá
  s ami 9:00 NO1 volt 10:00 már N03
 • 48.
  2010. 06. 15. 11:08
  Az utolsó mondatodon kívül mind igaz...
 • 47.
  2010. 06. 15. 07:29
  az a baj hogy sok itt a tizenéves és csak a saját igazát nyomatják..

  nemtudom miért kell ezt.. xbox ugyan olyan jó mint a pc.. az egyiken ezt jó játszani, a másikon meg azt.. egyébként is, teljesen más a játékélmény mindkettőn..
  úgyhogy ha ezt vesszük össze sem hasonlíthatnánk a kettőt!

  a másik hogy hiába butított a graf box-on, így is van olyan szép mint pc-n..
 • 46.
  2010. 06. 14. 16:14
  Svindler: azért ps3-on is voltak előugráló tereptárgyak, boxon legalább az egész 720p és élsimítás mellett, de a sebesség akkor is katasztrofális volt, 30 fps szinte csak a belső tereken. Az alap nincs meg konzolon, csak az epizódok, de nem bírok leülni mellé.
 • 45.
  2010. 06. 14. 15:53
  Svindler: "Ezt spec nem tudom honnan vetted sajnos mindkettő szeret hozzányúlni a szub-HD felbontásokhoz ha úgy hozza a szükség. Xboxon elég csak a legnagyobb példányszámban eladott Halo3-ra gondolni."

  Nemtom ennek hol mondtam ellent...
 • 44.
  2010. 06. 14. 14:48
  Ehh..egy ilyen cikk csak úgy vonzza a platform-háborút. Mindenki magyaráz, mindenki meg akarja győzni a másikat a saját igazáról de közben egyik PC-s sem rohan konzolt venni és vice-versa. Mondjuk jellemző ez...mondhatnám úgy is: hajrá magyarok!
  Hogy a játékokról is essen szó - és most lehet a PC/PS3 oldal képviselőinek megköpködni nyugodtan - szerintem a Red Dead Redemption vitte ebben a hónapban a pálmát xboxon. Persze lehet, hogy az Alan Wake-t is ki kéne próbálnom de nem visz rá a lélek; nagyon hasonlít az Alone in the Dark-ra és azt sem sokáig játszottam. A Split/Second is tetszetős de valahogy az autóverseny csak pillanatnyi elmeháborodásomban köt le mivel kb annyi sztori van mellé, mint egy pornófilmben. A Prince of Persia sem igen nyerte el a tetszésem, de amint vége az RDR-nek talán végignyomom. Mondjuk az utóbbi játék az első, ami lassan 35 óra után is még mindig nagyon tetszik mind grafikai, mind történeti és mind hangulati szempontból. Nálam nem mérvadó egy játék grafikája, engem inkább a története az ami érdekel és az RDR mindkettőben szerintem kitűnő ráadásul a sok-sok apróság miatt a hangulat is "átjön". Sok-sok apróság mellett értem például a felhőket, amik árnyékot vetnek a földre; a vihart, ahol a villámlás és a mennydörgés közötti idő ugyanúgy nő ha vonul el a vihar, mint a való életben; a poénok, amikor egy emberke hirtelen leugrik a lováról hogy beszaladhasson az első kaktuszig/fáig, hogy vizelhessen stbstb... Azért az az erős második hely is bőven jó
 • 43.
  2010. 06. 14. 14:09
  Blade: "Szerintem épphogy a gta4 lett nagyon gáz konzolokon - főleg ps3-on, de a 360 se panaszkodhat, kb játszhatatlan az egész."

  Mindegyiknek megvolt a maga keresztje. A PS3-as változatnak a 640p-s felbontás, az Xboxosnak meg hogy nagyon sokszor előfordult, hogy valami akkor jelent meg amikor már épp nekimentél. Azok is megkapták a patcheiket mint az induláskor katasztrofális PC-s verzió.

  sjlcrysis: Igen, úgy volt, hogy lesz ilyen opció, csak nagyon elúsztunk a hónapban és elfelejtődött, a héten kiegészítjük vele a szavazóboxot.

  Szaby59: "Minden platformra lesz exkluzivitás, SC2 például nem lesz konzolon, a Dragon Age konzolos verziója szarabb, mint bármely Konzol átirat PC-n."
  Speciel a DAO rossz példa, mert egész jól sikerült konzolra. Viszont az tény, hogy pl RTS-ekkel akárhogy ügyeskedtek, még mindig nehéz irányítani őket. Pedig pl RA3 UE vagy Halo Wars kifejezetten erre van kigyúrva.

  Zotya: "Ps3-nál jellemző hogy a renderelés 720p alatt történik, ezért is gyakran rosszabb a minőség az x360-nál ami azért legtöbbször 720p-ben renderel."

  Ezt spec nem tudom honnan vetted sajnos mindkettő szeret hozzányúlni a szub-HD felbontásokhoz ha úgy hozza a szükség. Xboxon elég csak a legnagyobb példányszámban eladott Halo3-ra gondolni.
 • 42.
  2010. 06. 14. 12:39
  Ezzel én tisztában vagyok Zotya, bár lehet ezt nem nekem szántad.
 • 41.
  2010. 06. 14. 01:05
  Nem kever itt senki semmit semmivel, csak mindenki jobban tud mindent annál, aki tényleg tudja.
 • 40.
  2010. 06. 14. 00:56
  Keveritek a felskálázás fogalmát a rendereléssel. Attól, hogy a konzol felskálázza neked 1080p-re a render még nem azon megy. Ezért lesz homályos a kép. Ps3-nál jellemző hogy a renderelés 720p alatt történik, ezért is gyakran rosszabb a minőség az x360-nál ami azért legtöbbször 720p-ben renderel.
 • 39.
  2010. 06. 13. 22:04
  Még egy dolgot fűznék hozzá a grafikával kapcsolatban, erről is volt beszélgetés-vita. Az, hogy egy játékot, ha tudja a TV-d, felnyomatja 1920*1080-ba a konzol, még nem jelenti azt, hogy ugyanolyan szép, mint a PC-s, ugyanis nem csak a felbontás határozza meg egy játék szépségét, hanem a textúrarészletesség, árnyékolás, fény-, füsteffektek és így tovább. És ebben a PC már jó ideje jobb a mai konzoloknál. De ez természetes. Hisz a konzol ugyebár nem fejleszthető. Az meg más kérdés, amit Szaby59 is írt: lakótársam most vett PS3-at és láttam az Uncharted dobozát: ha jól emlékszem 720p volt ráírva mint felbontás. Feltételezem akkor sok játék szintén nem tudja a FullHD felbontást. De cáfoljatok - erősítsetek meg ebben konzolosok.
 • 38.
  2010. 06. 13. 21:59
  Tomycz: Tudtommal adnak ki demókat PC-re...

  Caboose-zal egyetértek, annyiban finomítanék, hogy a gamepaddal való FPS-ezésnél közel se lehet olyan pontosan, finoman célozni mint egy PC-s bill+egérrel. Gondolom lehet hozzájuk is kapni ilyet, de a játékosok 90%-a úgyis gamepaddal játszik.

  És most picit a PC állandó fejlesztéséről. A nextgen konzolok megjelenésekor (nem akarok hülyeséget írni, de) egy velük felérő PC minimum 200,000 Ft lehetett. Manapság monitor nélkül 90-100,000 Ft-ból kihozható egy konzoloknál JOBB rendszer. Ha hozzáteszem, hogy a konzolokhoz LCD TV dukál, és a legtöbb ember úgyse 55 cm-eset vesz, hanem legalább 66 cm-eset, annak ára kb 70-80,000 Ft-tól indul. PC-hez egy nagyon jó monitor 40,000 Ft-nál nem több. Kérdés: melyik a drágább? Ha hozzátesszük, hogy PS3-on nem lehet írott játékokat futtatni, és nyilván egy játékos nem csak 1 játékot fog venni, jóval költségesebb, mint egy PC vagy X360. Azt, hogy mennyivel sokoldalúbb a PC, gondolom nem kell ecsetelni. Így jelen esetben egy előnyét tudom felsorolni a konzoloknak: Ha el akarjuk vinni haverunkhoz, jóval egyszerűbb azt megtenni, mint egy PC-vel. Más kérdés - hacsak nem autóval van szállítjuk - hogy az állandó magunkkal cipeléssel mi mozdul el benne.

  Mark222: Azért nem lehet rá szavazni, mert június közepén jelent meg, és ez a május játéka szavazás.
 • 37.
  2010. 06. 13. 20:33
  Azért ez a nagy exkluzivitás inkább a PS3-ra jellemző, mintsem az Xbox-ra.
 • 36.
  2010. 06. 13. 18:45
  Semmi bajom nincsen, csak fura látni, hogy az emberek hülyének tettetik magukat. Látják, hogy konzolra jön a sok játék, és ész nélkül fejlesztik a PC-jüket, abban reménykedve, hogy majd arra is jön valami jó gém.
  Emiatt sem lesz soha az életben kedvem PC-re fejleszteni játékot, meg azért, mert nem abban van a pénz.
 • 35.
  2010. 06. 13. 18:35
  YuGabe: Neked most mi bajod? Olyan komolyan veszed ezt a konzol vs. PC vitát mint más senki Úgy védekezel mintha az életed múlna rajta.
 • 34.
  2010. 06. 13. 18:20
  Konzolosok persze hogy nem ugatnak mivel kijön egy exkluzív pc-re meg 5 exkluzív konzolra... -.-'
 • 33.
  2010. 06. 13. 17:51
  Valahogy azt veszem észre, hogy ha PC-re kijön egy exkluzív cím, nem fognak a konzolosok fejvesztve flémelgetni a fórumokon, hogy "szar PC-re jön minden játék".
  Ha meg úgyis látjátok, hogy konzolra viszont tényleg minden értelmes játék kijön, akkor mit lovagoltok a témán? Bakker a hülye videókártyátokra többet költötök, mint egy konzol teljes ára.
  Vegyél konzolt és örülj neki, vagy játsszál PC-n "fulldeübermax grafikán", és annak örüljél. Nem kell beleugatni a mások dolgába.
 • 32.
  2010. 06. 13. 15:57
  Szaby: ha a manapság és az utóbbi években megjelent játékok (szigorúan nem vizuális értelemben vett) minőségét nézzük, a játékipar már rég (agy)halottnak tekinthető
 • 31.
  2010. 06. 13. 15:51
  "hogy PC-n a warez miatt nincs játék hülyeség, Xbox-on jóval nagyobb ez az arány, nézd csak meg a letöltések számát."

  Nem az a lényeg, hogy hányan töltik le, hanem hogy hányan veszik meg.
 • 30.
  2010. 06. 13. 15:17
  Mert PC-n a Steam miatt nem vették meg és a Dedicated server hiánya miatt, nem, nem ez a játék született PC-n...

  Én konkrétan letöltöm, ha tetszik megveszem, viszont azt mondani, hogy PC-n a warez miatt nincs játék hülyeség, Xbox-on jóval nagyobb ez az arány, nézd csak meg a letöltések számát.
  Minden platformra lesz exkluzivitás, SC2 például nem lesz konzolon, a Dragon Age konzolos verziója szarabb, mint bármely Konzol átirat PC-n.
  Mint mondtam RTS-ek közül egy normálisan kezelhető nincs Xbox-ra és nem is lesz egy jó darabig.
  Részben a PC-vel kezdődött és ha vége lesz, akkor vele is lesz vége az egész játékiparnak!
 • 29.
  2010. 06. 13. 14:52
  Szaby59: "Ja értem én és még PC-n van warez..."

  Mintha mást nem is érintene a warez...természetesen de. Mai világban az a természetes , hogy "nah, majd ha hazamegyek akkor letöltöm torrentről...".
  (Megjelenés előtt!)
  Mert többször hallom ezt, mint "Megjelent? Nah bemegyek és megveszem..." szöveget.

  Amúgy szerintem ha PC-re adnának demókat - úgy mint régen -, több játékeladás lehetne. Egy demó sokat jelenthet az adott játékról való véleményalkotásban.
  Xboxra adnak ki demókat, és több a vásárló is, kerestem egy példát:

  Modern Warfare 2 játékeladások 2009 (Amerika):
  X360 - 4,2 millió
  PC - 278 ezer
  Forrás: NPD

  És tessék az a játék ami PC-n született...
 • 28.
  2010. 06. 13. 13:55
  na olyan hónap is régen volt PC felhozatalból, hogy egyikre sem tudok szavazni
 • 27.
  2010. 06. 13. 13:29
  Úgy nem lehet megoldani, hogy csak az eredményt lássam? Én csak arra vagyok kiváncsi, de akkor szavazok mondjuk a Blur-ra, hogy lássam az eredményt. Persze a játékot nem ismerem...
  Múlt hónapban volt róla szó, hogy lesz olyan pont is, hogy "Csak az eredményt szeretném látni".
 • 26.
  2010. 06. 13. 13:03
  Pontosan! az is irritálo, amikor tipikusan egy xbox porttal játszok, de logitech gamepaddel. Tutorial: ugrához nyomd le az X-et, kardcsapáshoz az A-t. Köszönöm szépen. PC gamepad =! xbox controller!
 • 25.
  2010. 06. 13. 12:56
  Nekem a konzol portokkal az a bajom, hogy néha a fejlesztők arra nem veszik a fáradságot, hogy a beállításokban ne gamepad legyen, hanem rendes billentyűzet, amit tudsz variálni és a tutorialban ne X meg O legyen, hanem az a betű amit beállítottál. Valamelyik olimpiai játékot pl ezért töröltem le 5 percen belül, mert egyszerűen nem tudtam irányítani és ezért PÉNZT kérnek! A másik oldala meg az, hogy nagyon el tudják gagyizni a portot. Rászánnak még pár napot/hetet/hónapot és mérföldkövekkel jobb játékot kapnánk...
  Persze ez bevételkiesést okoz, de legalább nem árasztják el selejttel a piacot és így nem mutatják azt, hogy milyen trehány az a kiadó/fejlesztő.
 • 24.
  2010. 06. 13. 12:31
  óóóóó fps-t én sose játszanék gamepaddel (1szer probáltam, kínzás volt) Én a DMC, Prototype, hasonló ugrabugra+kaszabolásra gondoltam. Ezek föleg xbox portok, így kezelhetetlenek bill meg egérrel. A Just Cause 2-t is ezért hanyagolom.
 • 23.
  2010. 06. 13. 11:35
  Nekem csak három személyes érvem van a konzol ellen: először is az előttem szóló jól fogalmazta, hogy gamepaddal fps-t játszani gusztustalan másodszor elvből nem veszek konzolt, hogy ezzel is támogassam a PC-t. Harmadszor pedig konzolon nem tudok tervezőprogramot használni. Ezeket leszámítva nagyon nem lenne hülyeség játékra konzolt venni! De én régi módi vagyok és PC-n szeretek játszani
 • 22.
  2010. 06. 13. 11:32
  Egy ideig én is PC-n toltam, de meguntam az örökös hardverfejlesztést, állandóan költeni rá, nem egészséges még a pénztárcának sem.

  Igen ám, csak mennyi egy PC-s és egy Xbox/PS3-mas játék?
  Xbox-on kiírod bedobod a lemezt és játszol,

  Ja értem én és még PC-n van warez...
 • 21.
  2010. 06. 13. 11:20
  "nem tudnám elképzelni hogy lehetne játszani egy L4D1/2, vagy egy Bad Company2-őt gamepad-en(gusztustalan)"

  Próbáld ki, tök jól és még kényelmes is.

  Egy ideig én is PC-n toltam, de meguntam az örökös hardverfejlesztést, állandóan költeni rá, nem egészséges még a pénztárcának sem.
  Vettem egy Box-ot, nagyon szeretek vele játszani, már ha van rá időm...

  Xbox-on kiírod bedobod a lemezt és játszol, PC-n meg tökölsz egy csomót a sokféle töréssel, míg akad egy működő és tudsz játszani. Akinek van ideje szórakozni vele és félnapokat elszenvedni annak jó. Nekem nincs...
  (Persze nem feltételezem senkiről sem, hogy nem eredetivel játszik.)

  Na jó nem lovagolok tovább ezen a Xbox Versus. PC "vitán".
 • 20.
  2010. 06. 13. 11:11
  XCM XFPS és máris van x360 egér+bill, pc is megye kontrollerrel, warez is ugyanúgy van mindkettőre. Egyetlen értelmes érv az eltérő játéktámogatottság (de amúgy a pc-nek és amúgy a játékoknak is jót tesz hogy konzolon nem elég rátenni még X új effektet, aztán majd úgyis vesznek alá vasat a népet, meg rányomni egy nagyobb textúrát, stb. hanem bizony optimalizálni kell, így igényesebb is lesz a munka. nomeg nem fogja egy idő után pusztán a grafika eladni az új szart, így aztán javítják a játékélményt - én amúgy is úgy vagyok ezzel hogy egy pár percig hüledezek a csudajú grafikán, vagy néha rámtör hogy hűha, de ha belemelegedek akkor gyakorlatilag akárhogy is kinézhetne ha jól mozog, és a hangulat átjön).
 • 19.
  2010. 06. 13. 10:57
  kiskollerNem értek veled egyet.
  Én egy G9 meg egy Razer Lycosa Mirrort használok de nem tudnám elképzelni hogy lehetne játszani egy L4D1/2, vagy egy Bad Company2-őt gamepad-en(gusztustalan) nekem egy akció játékban a minimum az egér + bill.
  Az viszont igaz hogy már egyre kevesebb játék jelenik meg most gépre, de még várni kell az utánpótlásra ősszel.
 • 18.
  2010. 06. 13. 10:53
  Ez hülyeség ráadásul 1080p-ig probléma nélkül felskálázza neked a képet mind2.

  Itt az igazság.
  Amíg konzolon gyakran a NATíV 720p-t sem éri el a játékok felbontása, addig PC-n gyakorlatilag bármilyen lehet.
  Azt meg megnézném, hogy RTS-eket hogy irányítotok konzolon, mert ha eszköz van is rá, a játékot magát alaposan elcseszik...
 • 17.
  2010. 06. 13. 10:35
  és a PC-s játékipar igenis haldoklik. már lassan én sem fogok megvenni egy játékot, ha utána ugyanugy felcrackelem mint egy másoltat. egy torrentel leszedett repack kisebb is (uj avp 20 gigából lett 4 giga, nem vicc)és kevesebb baj is van a telepítésnél. aztán a legtöbb játék élvezhetetlen bill+egéren (a portolásmiatt) igy az ember rák egy gamepad-et. akkor meg ugyanott vagy mint egy konzollal, csak drágábban. ennek ellenére én sose fogok konzolt venni.
 • 16.
  2010. 06. 13. 10:31
  izlések, izlések. én egy gyengébb géppel nem bírnám ki, hisz azon is programozok. egy pc-s játékkal (ha nem butyuta xbox port) mindig is többet lehetett csinálni, mint egy konzolossal. Crysisban nem tetszett h nem volt töltény a játékban a SCAR fegyverhez, hát átirtam egykét fájlt és íme, az AK municióját használta. egy ilyet konzolon te sose hozol össze. Viszont a konzollal elvan az is aki 0át ért egy géphez. Berakod a lemezt és gémelsz. meg a haverokkal kényelmesebb a kanapén nyomogatni egy gamepadet. Ami pc-n összehozható ugyanugy, az ember leviszi a pc-t a nappaliba és ime. De a köztudatban ez van pc-asztal konzol-nappaliban a TV alatt.
 • 15.
  2010. 06. 13. 10:29
  "Ez hülyeség ráadásul 1080p-ig probléma nélkül felskálázza neked a képet mind2."

  És PC-n csak a felbontást lehet állítani a grafikán?

  A GTA-t úgy értettem hogy az olyan típusú. Vagy akkor Dead Space vagy Lost Planet. De FPS-el nem tudnék konzolon játszani. Tudnék csak utálnám.
 • 14.
  2010. 06. 13. 10:26
  "Csak annyi a különbség hogy PC-n minden játék szebb"

  Ez hülyeség ráadásul 1080p-ig probléma nélkül felskálázza neked a képet mind2.

  "Max GTA vagy hasonló. FPS kikészítene"

  Szerintem épphogy a gta4 lett nagyon gáz konzolokon - főleg ps3-on, de a 360 se panaszkodhat, kb játszhatatlan az egész.
 • 13.
  2010. 06. 13. 09:31
  Csak annyi a különbség hogy PC-n minden játék szebb. Konzolokra butítják mert ugye nem lehet állítani a részletességen. Ezért butítják a grafikát hogy meglegyen a 30 vagy 60 fps. Attól függ milyen játékról van szó.

  Meg van egy csomó jó game ami meg konzolra nem jött ki. Én konzolon nem tudnék játszani. Max GTA vagy hasonló. FPS kikészítene.
 • 12.
  2010. 06. 13. 09:17
  Igaz. Ha azt nézzük, hogy veszek 75 ezer ft-ért xbox 360 at, meg ugyanennyiért veszek egy netezésre kiváló gépet, akkor ott vagyok hogy 150 ezer ft kiment, és van jó pc-m is, meg tudok játszani. most szerintem 150ből nem rak össze az ember olyan gépet, ami vinne minden játékot gyönyörűen, és még 2 év múlva is bírni fogja... nah ennyi a külömbség.
 • 11.
  2010. 06. 13. 08:29
  "De hát már minden csak a szar konzoloké..."

  Nem értem mi van itt, miért kell azon veszekedni, hogy mi a jobb?Mindegyiknek meg van a maga előnye, és nincs olyan Xbox-os, akinek ne lenne PC-je! Ezért nem értem, hogy az Xbox-osok miért szidják a PC-t, a PC-sek meg miért szidják az Xbox-ot!?Legalább nem kell 300.000-eket költeni arra, hogy új VGA-t vagy CPU-t vegyek a gépbe.Nekem egy kőkori gépem van, ami nekem épp elég, mivel csak netezek rajta, xbox-on meg játszok. PC vs. Xbox háború
 • 10.
  2010. 06. 13. 07:26
  majd jön a starcraft 2, aztán lehet pislogni
 • 9.
  2010. 06. 12. 23:49
  Én az Alan Weake-et látnám szívesen a PC-s mezőnyben... De hát már minden csak a szar konzoloké...
 • 8.
  2010. 06. 12. 22:08
  jóaz, zúzzátok csak a pénzt a PC-be
 • 7.
  2010. 06. 12. 22:07
  mark222: azért nincs, mert ebben a hónapban jelent meg (június) pár hét késéssel a konzolosokhoz képest, így majd a következő szavazásban lesz benne
 • 6.
  2010. 06. 12. 22:04
  a pc-s játékok között miért nem említitek meg a PoP:tFS-t???
  én arra szavaztam volna,ha lett volna,az is motanában jött ki...
  amúgy szerintem az hogy egy rossz hónapot zárt a pc-s játékpiac,még nem jelenti azt,hogy haldoklik.Tény hogy az elmúlt 1-2 hónapban nem ment a pc-s piacnak a legjobban,de szerintem azért még bőven van jövője...
 • 5.
  2010. 06. 12. 22:03
 • 4.
  2010. 06. 12. 22:02
  mert az MMO-k nem béna xbox portok, és a "wrong disc inserted" felirat sem tulakodik a monitor közepére...
 • 3.
  2010. 06. 12. 21:08
  pc-n csak az mmo-zás megy úgylátszik.
 • 2.
  2010. 06. 12. 20:31
  Igen sajnos kb két év és nem lesz semmi pc-re
 • 1.
  2010. 06. 12. 20:29
  Kicsit mintha haldokolna a PC játékpiac a konzolosokhoz képest nemde?