Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

A hónap játéka – 2010. január

 • Dátum | 2010.02.08 11:01
 • Szerző | Svindler
 • Csoport | JÁTÉK

Általában a január nem szokott túl eseménydúsra sikerülni, hiszen a kiadók szeretik karácsony előtt ellőni az igazán nagy címeket, hiszen akkor vannak vásárlási lázban az emberek. Szerencsére a csúsztatgatások miatt idén egy kicsit más a helyzet: bár nem tobzódunk a játékokban, azért kaptunk pár gyöngyszemet, így akármilyen platformon is játszunk, nem lehetett okunk panaszra. Ha mégis, akkor FPS rajongóknak itt a február, nem fognak unatkozni, és még egy stratégiai játékkal is gazdagabbak leszünk, de ne rohanjunk ennyire előre. Hiába volt több jó játék is a hónapban, szerencsére most (szerintünk) nem volt nehéz eldönteni kik érdemlik meg a Hónap Játéka titulust. Persze nem kötelező velünk egyetérteni, erre van a szavazás, buzdítanánk is mindenkit, hogy ossza meg velünk véleményét. Lássuk hát a győzteseket platformonként!

PC és Xbox 360

Közös győztes? Az bizony, mert mindkét platformon ugyanazt találtuk a legerősebbnek, ami talán nem is olyan meglepő, ha azt nézzük, hogy százalékos értékelésünkben új rekordot állított fel az alábbi játék:A Mass Effect 2 több fronton is előrelépés a trilógia első részéhez képest. A történet szerteágazósága, a dialógusok, a dizájn, a hangulat mind-mind dicséretet érdemel, már alig várjuk a folytatást, amire megint hatással lesznek jelenlegi döntéseink. Persze voltak még említésre méltó játékok, főleg Xbox-on (Bayonetta és Darksiders pl.), és ezek nagyon jók voltak, de úgy gondoljuk a BioWare alkotásával nem érnek fel, ha az összképet nézzük. A Bayonetta lázban égő japánok biztos máshogy gondolják.

Mi volt 2010. januárjának legjobb PC-s játéka?Mi volt 2010. januárjának legjobb Xbox 360-as játéka?PS3

A Sony gépére viszont nincs Mass Effect, és nem is valószínű, hogy valaha lesz. Valamennyire vigaszt nyújthat, hogy ebben a hónapban is volt egy PS3 exkluzív cím, méghozzá a MAG (Massive Action Game), amiből a teljes játékhoz még nem volt szerencsénk, de a bétában igazán pozitív tapasztalatokat szereztünk. Bár nagyon elégedettek voltunk, mégsem a 256 fős multi viszi haza az e havi címet, hanem a már fentebb említett apokalipszises játék:A Darksiders nem tökéletes, de jó úton jár: kiemelkedik a szokásos üsd-vágd játékok közül a több logikai és sztori elemmel, ami nagyon jót tesz neki. Természetesen a harccal sincs semmi gond, War-ral élmény rendet tenni az angyalok és démonok között, úgyhogy minden konzoltulajnak csak ajánlani tudjuk a játékot. Jogos lehet a kérdés, hogy miért nem a Bayonetta nyert, de a válasz nagyon egyszerű: ilyen rossz minőségű portot nem tudunk Hónap Játéka díjjal jutalmazni. Ennek hála War utcahosszal nyert, de persze ez egy ilyen tüzes paripán nem is meglepő, Bayonetta pár sarok után kifulladt.

Mi volt 2010. januárjának legjobb PS3-as játéka?Kapcsolódó cikkek:
Army of Two 2: The 40th Day
Bayonetta
Darksiders
Dark Void
MAG
Mass Effect 2
Vancouver 2010
Venetica
(a többi cikk az archívumból érhető el: iPon játék cikk archívum)

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 19.
  2010. 02. 09. 18:57
  Kange: Nem értem mi bajod a lecsengési időkel Én most tolom végig másodszor, elsőnek katonával, amiben igen csak jobban tetszett a harcrendszer az elsőhöz képest "kihajolok a fedezékből és széjjel lövök mindent a végtelen tölténnyel" rendszernél.
  Aztán most kipróbáltam élharcossal (bocs nem tudom angolul mi én meg vártam a magyar verziót) és teljesen más taktikát igényel. Még az első részhez képest is. A lecsengési idők pedig rövidek. 1-2 másodperc ami nem sok. Egyedül a lökéshullámnál vettem észre elég hosszú lecsengési időt, de az is csak 4-5 sec.
  Ha Miranda lojális hozzád és meg kaptad a képességét próbáld ki a Vonzás aztán Ejtés kombót. Bármit meg öl azonnal
 • 18.
  2010. 02. 09. 09:04
  Svindler: Tudom és igazad van, de akkor is bassza a csőröm, hogy még mindig ugyanazt a grafikát kell néznem, mint 2-3 évvel ezelőtt...
  Nekem is két féle karakterem volt az egyből, azokat folytattam. Szóval nem arra gondoltam, hogy ugyanazzal a kaszttal próbálkoztam újra! Csak nem jut eszembe a kaszt neve...
  Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a képességek közös lecsengési ideje miatt egy alapvetően fegyver használó kaszt nem függ sokban egy képességeket használó kaszttól, mivel hiába van több támadó képességed, mindig csak egyet tudsz használni egyszerre, aztán várni kell.
 • 17.
  2010. 02. 08. 23:05
  Kange: bár nem én teszteltem a játékot tudom, hogy Pacman mit csinált. Több végigjátszása van az egyből és azokat folytatta jó és "rossz" karakterrel is, és neki eléggé tetszett, ha csak új játékot indít valaki az biztos nem olyan érdekes, de nem tudom miért tenné bárki. Az Unreal Engine pedig eléggé korosodó ez tény, de máig a leginkább használt motor, ezen a fronton előrelépés már jó ideje nem tapasztalható, nem csak a BioWare-nél, hanem úgy általában sehol. Elvileg ez idén változni fog, várjuk is szeretettel az új címeket.
 • 16.
  2010. 02. 08. 22:18
  Ha már itt tartunk, akkor én azt nem értem, hogy minek multiplatform játék?
  Legyen az összes játék exclusive és akkor meg kell vennie az embernek minden gépet külön-külön, oszt jóvan...

  OFF
  Jah igen, sztem, annak ellenére, hogy nekem nagyon tetszett, túl értékeltétek a Mass Effect 2-t. Sem a grafikai ponttal, sem az újrajátszhatósággal sem értek egyet...
  Grafika téren elavult, sokszor csúnyácska motor és hiába a szinte tökéletes design, ha átlagoljuk sem lett volna 8 ponttál többet kapnia...
  Újrajátszhatóságnál pedig sztem a közös lecsengési idővel tönkre tették az egészet. Elsőre "jedi" voltam, aztán másodjára nekiálltam katonával, a különbség annyi volt, hogy míg előbb pisztollyal, utólag gépfegyverrel irtottam. Szal sucks...
  OFF
 • 15.
  2010. 02. 08. 21:47
  Victore: Uncharted 1-2, Demon's Soul, Metal Gear Solid 4, Killzone 2, stb. És akkor a Box-PS3-as multiplatformokat nem vesszük bele, úgyhogy kedves voltam. Felesleges ezen vitázni Az MS-nek ez az első résznél nem kevés pénzébe került.
 • 14.
  2010. 02. 08. 20:33
  Szerintem meg az BRUHAHA, hogy sokan megveszik a drága PS3-at, és a világ egyik legjobb játéka nem jelenik meg rá, PC-re viszont igen. Hajrá Bioware, csak így tovább!
 • 13.
  2010. 02. 08. 18:31
  jó ez az ME2 de van egy komoly bug benne (számomra az) amikor az elején a csapatépítésnél elmegyek az omegára hogy beszéljek a fönökkel a (lépcsőn felkell menni a klubbon belül)ott én neki ütköztem a lépcsönek és az embereim és én is elkezdtem felfele szálni a semmibe. ezután az utolsó mentési pontól kezdhettem ujra...
 • 12.
  2010. 02. 08. 18:12
  Iszonyat jó játék a Mass Effect 2, az elsőt is imádtam, de ez még jobb...
 • 11.
  2010. 02. 08. 17:38
  Nos igen, ez tényleg egy felesleges szavazás...
 • 10.
  2010. 02. 08. 17:15
  Legnagyobb bánatomra csak Gold Member-ek tölthetik le az AvP demóját a Live-ról..pedig azzal is elkattognék
 • 9.
  2010. 02. 08. 17:13
  OFF-
  Nem egészen értem ezt a Rebellionos dolgot. Nekem már csak az érzés miatt is KELL a Predator Amit az előbb láttam 10 perces videót, az egyébként abszolút esélytelen tengerészgyalogos (RIP) első 10 percéről szól. Ha a Predator is így fog kinézni már más nem is érdekel, csak az hogy mikor jelenik már meg végre (egyébként február 16 v 19).

  Sokáig voltam én is PC-s de be kellett látnom, hogy a játékélmény és a pénztárcám érdekében jobb konzolra cserélni. Jobb egy célhardware, mint folyton valami kütyüt (memória, videókártya stbstb) venni a PC-be. De kinek a pap, kinek a paplan.


  ON?

 • 8.
  2010. 02. 08. 15:18
  Maradi PC tulajdonos révén nem szavazok konzolra megjelenő játékokra. Ami pedig a pc-re mejelenő felhozatalt illeti,nem az én műfajom (a ME első része is itt porosodik kibontatlanul).Én inkább régebbi játékokat igyekszek beszerezni: GOG,Impulse,D2D, ezért is gyűlöl a bankkártyám
  A mai "zsákmánnyal" el leszek majd egy ideig ( Warhammer 40k teljes kiadás,Medieval II TW + a kiegészítő,CoH Gold,és SoaSE - Diplomacy)
 • 7.
  2010. 02. 08. 14:56
  OFF
  Hát pedig az AvP3 felett nagyon sötét fellegek gyülekeznek. Hidd el az én legnagyobb bánatomra is. Szerintem egyenlőre amit látni lehetett belőle meg amit a Rebellion mostanában művelt az nem ad okot túl sok bizakodásra. Persze ne legyen igazam!
  OFF
 • 6.
  2010. 02. 08. 14:40
  ...bizony, pont azt fogják hallani és ha beszólnak már irányítom is a lézer-háromszöget a homlokukra ... muhaha...sőt, BRUHAHAHA!
 • 5.
  2010. 02. 08. 13:41
  Szerintem is Mass Effect a nyerő ebben a hónapban, de az év játéka nagyobb címei közt is ott lesz.
  TheDj: "napokon belül megjelenik az Aliens vs. Predator is...(a szomszédaim pár napig csak a Predator kattogását és nézetváltását fogják hallgatni...muhahaha! )" - ezen a megszólaláson rohadtul felsírtam. El is tudom képzelni, hogy mit hallanának a szomszédok.
 • 4.
  2010. 02. 08. 12:57
  xbox360 tulaj lévén a Darksiders-re szavaztam. A Bayonettának egyetlen videója, teasere de maga a japán megjelenés sem ragadott magával, mi több erőteljesen vontam fel a szemöldököm, amikor egy páran dicsérték a játékot.
  Az FPS és az RPG nem az én világom a konzolon, még mindig képtelen voltam annyira hozzászokni az irányításhoz, hogy túlzottan merjem vállalni a PC-n mindig kiválasztott Hard vagy akár a Normal fokozatot is.

  A kérdéses hónap február lesz, hiszen itt a Dante's Inferno és napokon belül megjelenik az Aliens vs. Predator is...(a szomszédaim pár napig csak a Predator kattogását és nézetváltását fogják hallgatni...muhahaha! )
  Aztán rövidesen jönnek még a nagy nevek: Metro 2033, Red Dead Redemption stb..Az utóbbit nagyon várom, hiszen egy jó kis Rockstaros "nyitottvilág" a western műfajban mindenképp megéri a pénzét!
 • 3.
  2010. 02. 08. 12:37
  Attól tartok, hogy ez egy olyan hónap amikor gyakorlatilag meg sem kellett volna hirdetni a szavazást! ME2 attól, hogy korán jelent meg akár az év játéka címre is esélyes lehet nem hogy egy ennyire gyatra hónap legjobbjának.

  Nekem amúgy a Battlefield: Bad Company 2 egy orbitális Cod4 MW(1)2 nyúlásnak tűnik. Már abban az értelemben, hogy nagyon sok játékelem és dizájnelem szinte egy az egyben onnan való! Persze ettől még lehet jó játék...
 • 2.
  2010. 02. 08. 12:04
  De nem jött ki, szóval a Mass Effect 2 maradt. Nem mellesleg valószínű ha kijött volna a Battlefield, akkor se rá szavaztam volna. Ez a ME2 úgy jó ahogy van. Király game.
 • 1.
  2010. 02. 08. 11:54
  ha most jött volna ki egy 'Battlefield: Bad Company 2' akk biztos h nem a mass effectre szavaztam volna