Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

A hónap játéka – 2010. február

 • Dátum | 2010.03.16 10:01
 • Szerző | Svindler
 • Csoport | JÁTÉK

Pont egy évvel ezelőtt indítottuk el a hónap játéka szavazásokat, amik azóta nagy örömünkre beverekedték magukat a kedvenc cikkeitek közé. Rengeteg vélemény hangzott el a fórumon az utóbbi hónapokban, és míg az első szavazáson csak cirka 100-an klikkeltétek be a döntéseteket, mostanra már az sem ritka, hogy több ezren is véleményt nyilvánítotok. Egyébként anno a Burnout Paradise nyert, de olyan játékok is szerepeltek a listán, mint a FEAR 2 vagy a Dawn of War 2. Utóbbinak a most megjelent kiegészítőjéről holnap olvashattok nálunk is. No de ennyit a nosztalgiáról, lássuk mit hozott nekünk február!

PC

A hónapban bő volt a kínálat a PC-sek kedvenc műfajából, majdnem egyszerre jelent meg a három nagy név: AVP, Bioshock, Stalker. Kaptunk pár kiegészítőt is a tavalyi stratégiai játékokhoz, és még néhány „apróságot”. Sajnos az igazán kiemelkedő alkotásoknak híján voltunk, a Bioshock 2 nem sok újdonságot tudott felmutatni az elődhöz képest, az AVP-vel kapcsolatosan vegyes érzelmeink voltak, a stratégiai játékok között pedig a Total War sorozat legújabb tagja hasonlított túlzottan az elődjére. Ezért végül úgy döntöttünk, hogy tőlünk az alábbi cím kapja meg a februári plecsnit:A Call of Pripyat bár még mindig magán hordozza a sorozat egy-két gyerekbetegségét, igen hangulatosra sikerült, a fejlesztők pedig gőzerővel dolgoznak, elsők között használtak ki néhányat a DX11 nyújtotta lehetőségekből (a játék eddig csak oroszul volt elérhető, de VGA tesztjeinkben már tavaly óta szerepel). Jelenleg pedig mindenki a Stalkeres csapatból kivált 4A Games játékára vár, ami a napokban jelenik meg Metro 2033 néven. Kíváncsian várjuk, hogy sikerült.

Mi volt 2010. februárjának legjobb PC-s játéka?PS3

A PC-s listához képest itt a legnagyobb különbség az RTS-ek elmaradása, ám cserébe jött egy Dante’s Inferno, és exkluzív címek is, mint az erős közepesre sikerült White Knight Chronicles. A győztes kiléte valószínűleg nem lesz meglepetés senki számára, mert eléggé egyértelmű volt, hová kell rakjuk a plecsnit:A Heavy Raint minden PS3 tulajnak legalább egyszer ki kell próbálnia (van demó is), mert hihetetlen mit alkottak a Quantic Dreamnél. Az interaktív dráma nem csak egy gyöngyszem a játékosoknak, de jelzés az ipar felé is, hogy lehet, és kell is bevállalni új stílusokat és ötleteket, mert ha jók az alapok, akkor azt a média és a játékosok is értékelni fogják. Nehéz lenne pár sorban összefoglalni, hogy mi is a Heavy Rain, így ha valaki kihagyta volna, az olvassa el a róla készült cikket, érdemes. Két dologban pedig már most biztosak vagyunk: egyrészt ott a helye az Év játéka szavazáson, másrészt fájhat a fejünk, hogy melyik játékkategóriában indítsuk…

Mi volt 2010. februárjának legjobb PS3-as játéka?Xbox 360

Az Xbox ebben a hónapban nem tobzódott az exkluzív játékokban, de elég ha csak arra gondolunk, hogy az Alan Wake-ig már nem kell sokat aludni és egyből szebb a világ. Mivel igazán kiemelkedő játék nem volt a platformon, így az itteni díjazotton rágódtunk a legtöbbet. Nagyon hasonló szinten van a mezőny fele, és bár Dante közel volt hozzá, hogy az erős dizájnjával nyerjen valamit, végül visszataszítottuk őt a pokolba gyakni még egy kicsit és más zsebelte be az elismerést:Való igaz, a Bioshock 2 nem épp egy példaértékű előrelépés az első részhez képest, hiszen Rapture már nem üt akkorát, mint anno, de a hangulata még mindig megvan. Big Daddy most nagyon boldog, van Little Sistere és plecsnije is.

Mi volt 2010. februárjának legjobb Xbox 360-as játéka?Kapcsolódó cikkek:
Alien versus Predator
Anno 1404: Venice
Bioshock 2
Dante's Inferno
Grand Ages: Rome - Reign of Augustus
Heavy Rain
Napoleon: Total War
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
Sonic & Sega All Stars Racing
Superstars V8 Next Challange
White Knight Chronicles
(a többi cikk az archívumból érhető el: iPon játék cikk archívum)

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 10.
  aka
  2010. 03. 22. 07:59
  >A hónap játéka – 2010. február
  >Az év játéka – 2010.
  Double Spoiler ~ Touhou Bunkachou
 • 9.
  2010. 03. 17. 10:15
  "De majd a Crysis 2!!!!!!!!!! az majd megváltja a világot."
  Jah csak győzzük kivárni....
  Hát igen az AVP unalmas volt, a biosock 2 mint ha az első részével toltam volna,a káll of pity-paty meg olyan amilyen,mint a régi.
 • 8.
  2010. 03. 17. 07:01
  Lehet csak azért mert iszonyat hatással volt rám anno a predator első része, de sztem nagyon jól visszaadja a hangulatot a vadászat avp-ben predával. Főleg hardon. Rengeteg hibát feltudnék sorolni benne, de a hangulatra nem lehet panasz. Bioshock 2 az gagyi gyerekjáték, egy eleve vérző koncepcióban, csillivilli, de ronda grafikával. Stalker meg Stalker, eddig se tetszett, ezután se fog.
 • 7.
  2010. 03. 17. 00:20
  Metro 2026348 ugyanakkora rakás turha mint a sztóker, de látom előre Chocho 99%-os értékelését, mert képesek volt a gyökér oroszok összelopni-vásárolni egy kívülről csilli-villi (belülről optimizálatlan bugos szar) engine-t, meg mert a nyomorult mutáns kutyák rohadt intelligensen ugrálnak ki szellőzőből.

  De majd a Crysis 2!!!!!!!!!! az majd megváltja a világot.
 • 6.
  2010. 03. 16. 23:26
  Beigazolja hogy jó szar hónap volt ez ha ennyien stalkerre szavaznak...
 • 5.
  2010. 03. 16. 22:07
  "sztálker - kál of pipacs"
 • 4.
  2010. 03. 16. 19:05
  en a Bioshock2-re voksoltam, az ugy ahogy meg erdekes is volt...
  tombolni BigDaddyvel...
  nekem bejott
 • 3.
  2010. 03. 16. 18:34
  A felsoroltak közül nekem egyikse jön be,pedig az AVP-t nagyon vártam,de hiába.
 • 2.
  2010. 03. 16. 18:00
  THOR08: Csak csatlakozni tudok... undorító, unalmas, semmire való, sértő erre a brand-re!
 • 1.
  2010. 03. 16. 17:34
  Úristen.. hogy vezethet PC-n az AvP..

  Baromi nagy csalódás volt részemről... a grafikán kívül semmi jó nem volt benne alig 4-5 óra alatt összesen végig toltam mind a 3 kampányt. A küldetések unalmasak.. menj ide kapcsold be ezt kapcsold ki azt és közben ölj.
  10 perc után merő unalom az egész játék.

  AvP 1-2.. na azok voltak a jók erre még az AVP nevet is sértésnek tartom.