Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

A hónap játéka – 2009. október

 • Dátum | 2009.11.16 12:01
 • Szerző | Svindler
 • Csoport | JÁTÉK

Termékeny hónap volt az október, az egyszer biztos. Messze a legtermékenyebb egész évben, még úgy is, hogy rengeteg megjelenés csúszott át Európában novemberre, és még több játék került át 2010-re. Látva a felhozatalt, ez könnyen megérthető, óriási játékok teremtettek volna egymásnak felesleges konkurenciát, és egy kiadó sem szeretné elnyomni saját termékeinek csillogását. Pechünkre a megjelenések fele a hónap végére esett, így hiába pakoltuk ki szinte naponta tesztjeinket, még így is eddig tartott mire szinte minden kiment és elkezdhettünk gondolkozni a Hónap Játékán. Elcsépelt dolog ezt mondani, de most tényleg nem volt könnyű választani, ami jó, mert azt mutatja erős volt a felhozatal. Haladjunk is végig platformok szerint.

PC

Bár a PC-seknek kicsit döcögősen indult a hónap, azért végül elég szépen felpörögtek az események, szinte minden kategóriában jelent meg valami kiemelkedő alkotás. Mindenképpen említésre méltó a Borderlands, a Machinarium, az Operation Flashpoint 2 és a Risen is, mazochistáknak pedig ott a Darkest of Days vagy az új Painkiller, ami megdöntötte az eddigi negatív rekord értékelésünket (amit nem sokkal előtte pont a Darkes of Days és az új SW játék állított fel). Na de vissza a jó dolgokra, elvégre most Hónap Játékát választunk. Némi tépelődés után arra jutottunk, hogy a hónap PC-s játéka nem más, mint az:Igen, az Operation Flashpoint 2. Messze nem olyan fölényes a győzelme, mint előző hónapban a Batmané volt, de ő lett a szerencsés (ettől még a fent felsorolt játékokat érdemes megnézni, ha lehet még a mazochistás rész előtt). Persze nem kell velünk egyetérteni, kíváncsian várjuk, hogy olvasóinknak mi a véleménye, így most is lehet szavazni. Mivel minden játékstílusban egy-egy jó játék jelent meg körülbelül ezért ez a szavazás némileg a stílusok csatája is lesz (mi reméljük, hogy nem, de ettől még így lesz). Előző hónapban nem túl meglepő módon nagy volt az egyetértés, a szavazáson is a bőregér nyert, jó neki, viszontláthatjuk majd az Év játéka címért folytatott harcban.

Mi volt 2009 októberének legjobb PC-s játéka?PlayStation 3

Ha gépet kéne választani, amin októberben a legjobb volt a felhozatal, akkor biztos a Sony masinája nyerne. Hiába csúszott át az új Ratchet novemberre, még így is ebben a hónapban lőtte el a cég a puskaporának nagy részét, csak úgy röpködtek a jó exkluzív címek (Demon’s Soul, Ninja Gaiden Sigma 2, Uncharted 2) és akkor még nem beszéltünk a multiplatform felhozatalról (Borderlands, Brütal Legend, Operation Flashpoint 2, Tekken 6). Röviden a PS3 tulajok sem unatkoztak. Az említett címekből több is a szívünkhöz nőtt, de egyet a többi fölé kellett emelni, így mi azt választottuk, ami stílusának az egyik (ha nem a) legjobb képviselője. Talán az alábbi kép nem is olyan nagy meglepetés.A Naughty Dog az Uncharted 2-vel igen magasra tette a lécet, pedig már az első rész sem volt piskóta. A játék hatalmas, az egyik legszebb, ami jelenleg elérhető, hihetetlen hangulata van, szavatosságán pedig ezúttal sokat dobnak a különböző multiplayer mókák. Ettől függetlenül sok jó játék volt még a hónapban és tudjuk, hogy nem egyszerű dönteni így kíváncsian várjuk, hogy olvasóink melyik játékot tartják érdemesnek a titulusra.

Mi volt 2009 októberének legjobb PS3-as játéka?Xbox 360

A Microsoft konzolján nagyrészt multiplatform címek röpködtek, ezeket nem sorolnánk fel újra, de van két exkluzív cím, amiket mindenképp külön kiemelnénk: GTA IV – The Ballad of Gay Tony és Forza Motorsport 3. Előbbinél jó hír a PC tulajoknak, hogy felcsillant a remény, hogy az öreg vasra is megérkeznek majd a kiegészítők, ám a Forza biztos exkluzív marad, az Xbox egyik büszkesége. Bár csatában volt Tony-val (és még a Brütal Legend-del is egy kicsit), egyöntetű döntéssel kerekedett föléjük: a Forza 3 kötelező vétel minden autós játékokat kedvelő Xbox tulajnak.Az említett stílus kedvelői pedig nem unatkozhatnak mostanában, hiszen szeptemberben kapunk Shiftet és DiRT 2-t is. Utóbbi azért fontos, mert mind PS3-on, mind Xbox 360-on magasan verte a mezőnyt az Olvasói szavazásban, kíváncsiak vagyunk a PC-sek majd mit szólnak hozzá decemberben.

Mi volt 2009 októberének legjobb Xbox 360-as játéka?Kapcsolódó cikkek:
Borderlands
Brütal Legend
Darkest of Days
Demon's Souls
Fairytale Fights
FIFA 10
Forza Motorsport 3
Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony
League of Legends
Lips: Number One Hits
Machinarium
Ninja Gaiden Sigma 2
Operation Flashpoint 2 - Dragon rising
Painkiller Ressurection
PES 2010
Risen
Star Wars The Clone Wars - Republic Heroes
Tekken 6
Trine
Tropico 3
Uncharted 2: Amond Thieves
(a többi cikk az archívumból érhető el: iPon játék cikk archívum)

Előzmények:
A hónap játéka – 2009. szeptember
A hónap játéka – 2009. augusztus
A hónap játéka – 2009. július
A hónap játéka – 2009. június
A hónap játéka 2009. május
A hónap (PC) játéka – 2009. április

A hónap (PC) játéka – 2009. március

A hónap (PC) játéka – 2009. február

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 11.
  2009. 11. 24. 18:22
  egyetértek dragonnal. Az Ipon-nak meg üzenem: nézzék már meg a statisztikát, nem egyértelmű hogy a Borderlands nyert? Rohadt jó játék lett, alig várom a DLC-t
 • 10.
  2009. 11. 17. 12:48
  Jujj, azért ez az utóbbi komment nagyon fájdalmas volt. Több szempontból is.
 • 9.
  2009. 11. 17. 12:41
  Számomra egyértelmüen az uj Modern Warfare. (mod: no ami ez után van az tiltott dg, nem varázsolunk a fórumon)
 • 8.
  2009. 11. 17. 10:57
  hpeter105: Nem igazán arra gondoltam.

  Zoe01: A DA: O multiplatform, tehát az összes platform esetén van lehetőséged jelezni, hogy "Ő" a legjobb, ahogy én is fm tenni.
 • 7.
  2009. 11. 17. 10:30
  Nálam egyértelműen a Borderlands vitte a prímet, kár,hogy mire belemerültem kijött a dragon age
 • 6.
  2009. 11. 16. 22:59
  leviske:
  vagyis CODMW2 Nagyon jo
 • 5.
  2009. 11. 16. 16:11
  PC-n nem volt nehéz választanom, mivel nagyon szeretem a kalandjátékokat, ezért egyértelműen a Machinarium a nyerő nálam. A többi cím nem nagyon érdekelt.

  A PS3-on viszont legszívesebben három (Brütal Legend, Uncharted2, Demon's Souls ) játékot is bejelöltem volna, de ezt ugye nem lehetett, így az Uncharted-re voksoltam.

  Az év játékánál is a PC-n lesz majd a legkönnyebb (Dragon Age) dolgom.
 • 4.
  2009. 11. 16. 15:43
  Én már tudom is, hogy mi lesz az év játéka és azt is, hogy e hónap elején jelent meg. Tehát várhatóan egy rövid időn belül lesz A hónap játéka: November és Az év játéka: 2009 nyertese. Vagyis részemről biztos eldőlt a meccs.

  Amúgy ennyi autójátékfan van az iPonon, hogy még a GTA4:GT-t is le tudták nyomni? Hová fajul a világ?
 • 3.
  2009. 11. 16. 14:58
  Lesz
 • 2.
  2009. 11. 16. 14:57
  Lesz év játéka szavazás is?
 • 1.
  2009. 11. 16. 14:50
  Ez számomra igen erős hónap volt, több jó cím is volt benne, így szívesen szavaznék többre is. Nálam a sorrend:

  1. Borderlands
  2. Machinarium
  3. Torchlight

  Így csak a Borderlands-re szavaztam...