Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

5:4-es képarányú 19"-es monitorok

  • Dátum | 2008.01.28 14:01
  • Szerző | Svindler
  • Csoport | MEGJELENÍTÉS

Mivel a visszajelzések szerint van rá igény, így a mai napon a „hagyományos” 5:4-es képaránnyal rendelkező 19 colos monitorokkal foglalkozunk egy kicsit. Igyekeztünk a lehetőségeinkhez mérten széles skáláról válogatni, ám kevés a friss kijelző ebben a kategóriában, a gyártók nagyon ráálltak a szélesvásznú példányokra. Nem meglepő módon minden beválogatott monitor TN panellel rendelkezik. 24 col alatt sajnos igen nehéz olyat találni amelyik IPS vagy MVA belsőt rejtene.

Belinea 1970 S1

A 1970-es óriási dobozban érkezik! Nagyon meglepődtünk, amikor megláttuk, a többiek eltörpültek mellette. Sajnos azonban ez alapján nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a belbecsről. Kinyitva azt tapasztaltuk, hogy gigászi hungarocell részek veszik körül a monitort, kiegészítve egy VGA, egy táp és egy hang kábellel. DVI sehol. Ez a Belineánál mondhatni megszokott dolog, de direkt nem a legolcsóbbak közül választottunk egyet, hátha most lesz benne kábel, de nem nyertünk. Használati útmutatót viszont kapunk CD-n is (bár kár azért a pár oldalért).Szemből a jól megszokott kinézet fogadja az érdeklődőket. Az anyagminőség lehetne egy fokkal jobb is, de még így se kelti azt a nagyon műanyag érzést mint az egyébként igen jó 10 20 35-s. Az OSD gombjai elöl helyezkednek el, könnyen kezelhetőek. Szomszédságukban a két gyenge hangfal, ami jobb volt mint a következő oldalon lévő Fujitsu-Siemensé, de még így is borzasztó, ha bármi komolyabbra akarjuk használni. Ne várjunk tőle csodákat.A talp és a nyak, ha nem is a legesztétikusabb, mindenképpen a leghasználhatóbb volt az egész mezőnyben. Meg kell jegyeznünk, hogy a monitor nagyon nehéz a többiekhez képest, így talán nem is csoda a fém talp, amely kör alakban tud forogni is, így nem kell emelgetni a kijelzőt. A nyak állítható magasságú, melynek fényéből kicsit elvesz, hogy ezt nem képes lépésekben tenni. Van a teljesen fent, illetve lent és annyi. Hátulról jól látható a retesz, amellyel kiengedhetjük némi magaslati levegőt szívni.

Az elhagyott DVI kábel szerencsére nem jár elhagyott csatlakozóval. A monitor rendelkezik mindennel, amire szükségünk lehet, csak a digitális jel kihasználásához kell a plusz kábel.

Első indítás után a Belinea produkálta a legjobb képet, ám még így is bőven volt rajta mit állítgatni. Tipikus hiba, hogy a gyártók igen magas fényerő és kontraszt beállításokkal szállítják a monitorokat, és ez alól ez a kijelző sem kivétel. A menü nagyon puritán, a legszükségesebb beállításokon kívül nem találunk itt meg semmit. Az extrák száma legalább így szép kerek, nem igazán kell foglalkozni velük, nehogy már véletlenül valami dinamikus kontraszt miatt fájjon a fejünk. A színhűség egy erős közepes, a korát tekintve nem egy rossz darab. Fekete háttéren jól látszik, hogy minden oldalról van némi gyenge bevilágítás, bőven elfogadható szinten. Bár az 5ms-es válaszidejével nem a legfürgébb darab, nem tapasztaltunk semmi problémát, még a pergősebb játékok alatt sem. Se utánhúzás, se szellemkép. Betekintési szögeit tekintve messzemenően megfelelő a monitor, ha nem akarjuk extrém szögekből nézni, akkor nem lesz gondunk vele. Az egyetlen problémát abban találtuk, hogy ahol a háttérhez hasonló színű, vékony betűk voltak megjelenítve, ott mintha kicsit mosott lett volna a kép (pl. FireFox füleinek a felirata).Összefoglalva úgy gondoljuk a Belinea 1970 S1 alapvetően egy jó monitor, ám pár ezer forinttal alacsonyabb árszintet kéne képviseljen, főleg az elhagyott kábel miatt.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Még nem érkezett hozzászólás.