Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

2 TB-os merevlemezek tesztje

 • Dátum | 2010.02.22 12:01
 • Szerző | Alvin_ti4200
 • Csoport | ADATTÁROLÁS

Manapság nem nagy művészet több száz GB-ot megtölteni, legyen szó akár nagyfelbontású filmekről vagy hobbi fotósok nyersanyagairól. Több mint fél éve már, hogy megjelentek az első 2 TB-os merevlemezek, de ennyi idő kellett hozzá, hogy olyan árcédula lógjon rajtuk, amely láttán a felhasználók elgondolkodnak egy esetleges beruházáson. Jelenleg a másfél terabájtos HDD-k rendelkeznek a legjobb ár/kapacitás aránnyal, de már elég közel merészkedtek a legnagyobbak hozzájuk, pont elég közel ahhoz, hogy érdemes legyen a négy legolcsóbbat egymásnak ereszteni.

Bizonyára nem árulunk el nagy titkot azzal, ha kijelentjük, hogy ezeket a mágneses meghajtókat elsősorban (de nem kizárólag) tárolásra veszik az emberek. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem használják egyúttal rendszer vinyónak is, hiszen nem mindenki engedheti meg magának, hogy a spórolt pénzéből a 2 TB-os HDD mellé vegyen még egy jóval kisebb kapacitású darabot csak a Windows-nak vagy a Linuxnak. Éppen ezért, bár nem kulcsfontosságú tényező, azért mégiscsak számít, hogy milyen valós sebességeket tudnak kipréselni magukból ezek a szerkezetek. Mielőtt belevetnénk magunkat a nagy számháborúba, ismerkedjünk meg tesztünk négy szereplőjével.A táblázat alapján bátran kijelenthetjük, hogy elég vegyesfelvágottra sikerült a társaság, nyílván a nyers számokra gerjedők idő előtti barátságot kötöttek a Hitachi 2 TB-os meghajtójával, de az ördög mindig a részletekben bújik meg, nincs ez másként most sem.

Hitachi DeskStar 7K2000
Hitachi DeskStar 7K2000

Kezdjük a sort a Hitachi-val, ha már szóba került. A cég nem olyan régóta gyárt merevlemezeket, hiszen 2003-ban vásárolták meg az IBM ide vonatkozó üzletágát és vették át a DeskStar HDD-k gyártását. Bár sebességben az élbolyhoz tartoztak, a sorozatos meghibásodások miatt a DeathStarnak (Halálcsillag) csúfolt meghajtók egy jó időre beárnyékolták a Hitachi nevét. A cég tavaly augusztusban büszkén mutatta be a világ első, kereskedelmi forgalomba szánt 2 TB-os merevlemezét. A vezetők nagyon büszkék voltak a 7K2000-re, hiszen állításuk szerint a hatalmas kapacitást és a lehengerlő teljesítményt sikerült megalkotniuk ebben a HDD-ben. Jelenleg ez a legolcsóbb két terás meghajtó, így ha igazat mondtak, akkor gyakorlatilag a többi három terméket teljesen felesleges volt elhoznunk. Felépítését tekintve a legnagyobb DeskStar eltér a többiektől, hiszen eggyel több tányért, szám szerint ötöt tartalmaz. Nyílván ez volt az egyetlen megoldás annak érdekében, hogy a 7200-as fordulatszámot tartani lehessen, bár amit nyerünk a réven, azt valószínűleg el fogjuk veszíteni a vámon. A 32 MB cache teljesen hétköznapi méretnek számít, a fele akkora meghajtókra is ráaggatják manapság. Zajszintjét tekintve a Hitachi megoldása csak a sor végén való kullogásra volt jó, hiszen mind írás, mind olvasás alatt elég nagy lármát csapott, ráadásul a szokásosnál valamivel magasabb frekvencián. Rezonálási hajlama közepesnek mondható, csak a legolcsóbb házakat képes megremegtetni. A véletlen elérési műveletek produkálják mindig a legnagyobb zajt és ebben a 7K2000 sajnos nagyon rosszul teljesített. Nagyobb méretű fájlok másolása közben ráadásul olyan hangot produkált, mintha két másodpercenként próbálna picit korrigálni a fej, ami hosszútávon elég idegesítő tud lenni. A kérdésünk egyik felére tehát megkaptuk a választ, a Hitachi ugyan tényleg a legolcsóbb 2 terás lemezzel büszkélkedhet, de egyben a leghangosabbal is.

Samsung F3 EcoGreen 2 TB
Samsung F3 EcoGreen 2 TB

Ár szerint haladva a Samsung EcoGreen F3 következik a sorban, amely paraméterei alapján egyértelműen az F2 családba kellene, hogy tartozzon. Az F3-mal elsőként akkor találkozhattunk, amikor megjelent az egy tányéros 500 GB-os modell, amely máig az egyik leggyorsabb merevlemeznek számít a piacon (és amelyet a tesztben is felhasználtunk bizonyos műveleteknél). Nem sokkal később megérkezett a kéttányéros változat 1 TB-os kapacitással és most itt a dupla akkora, négy tányérral, viszont alacsonyabb fordulatszámmal. A cég F2-es másfél terás meghajtója a legjobb ár/teljesítmény mutatóval rendelkező zöld merevlemez a piacon, így sokat vártunk a papíron egy generációval újabb és 500 GB-tal nagyobb HDD-jüktől is. Sajnos a rezonanciát nem sikerült csökkenteni, így házba beszerelve az F3 eléggé tud búgni. Olvasás és írás közben már jobb a helyzet, nincsenek olyan zavaró tényezők, mint a Hitachinál, persze halknak még a Samsungot se mondanánk, mindenesetre egy fokkal jobb a helyzet. Seekelésnél sajnos az F3 is elég hangos, de itt is egy nagyságrend a különbség, úgyhogy a két olcsóbb merevlemez közül akusztikailag mindenképpen a Samsung F3-ja bizonyult jobbnak.

Seagate Barracuda LP Eco 2 TB
Seagate Barracuda LP Eco 2 TB

Pár ezrest ugorva elérkezünk a Seagate zöld vinyójához, amely se nem 5400-at, se nem 7200-at pörög, hanem egész pontosan 5900-at. Felépítését tekintve passzol az előbb látott Samsung F3-hoz, a cache memória is megegyezik. A másfél terás Barracudák botránya után az emberekben kicsit megingott a bizalom a márka iránt, de félre kell tenni a nézeteltéréseket, ugyanis ez a Seagate nem az a Seagate. A 2 TB-os LP Eco egy jó merevlemez, még ha nem is tökéletes. Bekapcsoláskor és fejkalibráláskor van egy sajátos hangja, amellyel össze kell barátkozni, de azután a mindennapos használatban nagyon halk társunk lesz. Egyedül seekelésnél tudtunk a kellemesnél nagyobb zajt kicsikarni, írásnál és olvasásnál az általunk felállított mércét a nagy Barracuda teljesítette, gyakorlatilag elsőként a mezőnyből. Rezonálásra nem annyira hajlamos, így tárolásra már egy fokkal jobbnak tűnik az előbb látott két modellnél.

Western Digital Caviar Green 2 TB (WD20EARS)
Western Digital Caviar Green 2 TB (WD20EARS)

A mezőny legdrágább tagja kétség kívül a Western Digital legújabb, Advanced Formatot támogató Caviar Greenje, amely a négy versenyző közül egyedüliként tartalmazott 64 MB cache memóriát, ettől függetlenül a Samsung és a Seagate négytányéros felépítését követte. Papíron van viszont egy nagy előnye a WD meghajtójának, nevezetesen a StableTrac technológia, amelynek lényege, hogy a tányérokat nem egy, hanem két helyen rögzítik, csökkentve ezzel a rezonanciára való hajlamot. És tényleg, a valóságban működik a dolog, ugyanis messze ez volt a leghalkabb merevlemez az összes közül, gyakorlatilag se írás, se olvasás, se seekelés közben nem produkált értékelhető vagy egy méterről akár észlelhető zajt. Mondanunk sem kell, hogy rezonanciától szinte totálisan mentes, így a tesztek előtt kőkeményen beskatulyáztuk első számú esélyesként. Van viszont egy hátránya is a remek HDD-nek, amely az Advanced Format technológia velejárója: Windows Vista és Windows 7 alatt érzi igazán jól magát, Windows XP-hez és Linuxhoz jumperelni kell, illetve külön programot használni a rendes támogatáshoz.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 35.
  2011. 04. 08. 11:29
  Jaja. 1 év alatt kevesebb, mint felére esett vissza.
  Épp most vettem én is egyet.
 • 34.
  2011. 03. 19. 12:28
  azért az nem semmi hogy most 2011. 03. 19-én a WD vinyónak 20ezer Ft az ára
 • 33.
  2011. 02. 28. 18:08
  Ismerem én is ,nem tudom a RAID-be kötött lemezekről is szolgáltat adatokat, illetve oda is használható?
 • 32.
  2011. 02. 28. 18:04
  Mindenkinek ajánlanám a HDSentinel program használatát, nekem ez figyeli a vinyókat. Még a fizetős változata is olcsó, de az ingyenes változata is nagyon hasznos.
 • 31.
  2011. 02. 19. 19:41
  Én még tavaly ősszel vettem egy 2TB-os Samsungot (HD203WI/CE), és eddig nincs vele gond. Tegnap érkezett meg a 2TB-os Hitachi, egyenlőre nincs vele gondom.
 • 30.
  2011. 02. 19. 18:33
  Egy régi WD-m egy 320-as (Caviar azt hizsem) nekem is bedöglött, pontosabban 2-3 százalékos kondícióval és egy halom bad sectorral.. Soha többet nem kell WD, jó nekem a kicsit hangosabb Samsung is.
 • 29.
  2011. 02. 19. 18:14
  üdv

  ősszel vettem wd hitachit és samsung vinyokat mind 2 terrás állt NAS ban használtam mind és az elmult 1,5 hónapban 2db wd eldurrant most a másodikról adatot sem tudtam menteni....
 • 28.
  2010. 11. 13. 23:40
  Nekem van wd-m is meg samsungom is mind 2 megy gond nélkül igaz a wd jobban melegszik, 8(40) fokkal melegebb mint a samsung(32)...
 • 27.
  2010. 11. 12. 00:12
  új wd vinyo, rögtön 3bad sector meg jó néhány delayed sector és 8 fokkal melegebb minta a samsung merevlemezeim, ennyi elég is volt belőle.
 • 26.
  2010. 04. 10. 17:27
  Nekem már volt mindenféle vinyom 20megás IBM-től megkezdve.
  De most én is ezt tapasztaltam, ami a tesztben volt. Samsungról váltottam WD-re. Látványosan lassabb lett a gépem. A csere oka, hogy 1-1,5 év után én a rendszer vinyot lecserélem és tároló lesz belőle. Több WD és Samsung vinyom van. A WD-ben jobban bízok (ez alakult ki a sok fórum olvasás után bennem), de a Samsungok gyorsabbak. Még egyik tipus sem romlott el! Pedig vettem már nagyon sok vinyót.
 • 25.
  aka
  2010. 03. 30. 07:51
  Szeretem az olyanokat akik azért sírnak, hogy ilyen meg olyan hangos a vinyó normális üzem közben. Látszik, hogy nekik még nem volt 500MB-s HDD-jük. Az nagyobb volt mint az itteni 2 terrás Seagate; hangja mint egy elektromos fogkefe (és ekkor még csak pörgött, és nem írt/olvasott semmit); hőleadásával meg egy kisebb lakást is belehett volna fűteni; súlya egy ugyanakkora méretű ólom téglatestével vetekszik.
  Ó azok a régi szép idők ~ DIS IZ ONE-HALF

  Amúgy a cikkben szereplő Seagate Winch Eszter boldog tulajdonosa vagyok, és eddig perfektül működik. Csak egy fokkal melegebb a 160 gigás Seagate-nél. Sufnituning hűtés teszi a dolgát.

  Akinek meg sorra hal el mindenféle merevlemeze, annak lehet nem ártana egy táp csere. Mondjuk valami minőségire Chieftec-re.
 • 24.
  2010. 03. 10. 13:26
  énis wd vinyót használok, csak ajánlani tudom,tényleg halkan és rezonálás nélkül működnek.

  talán picivel jobban melegszenek mint a többi,de ezt egy eléjük rakott 12 centis ventivel a gépházban orvosolható.
 • 23.
  2010. 02. 27. 13:29
  üdv 1 éve vettem egy 500gb os samsung pointf1-et kb fél év után a kondíció lement 0% ra és kiirta hogy lemez olvasási hiba azóta megformáztam párszor, csak adatot tárolok rajta,és egyik nap mikor ment az autómatikus töredettség mentesítő egyszer csak kiirta hogy az állapota hibátlan 100% kondíció és nem kell beavatkozás....azóta is ezt irja ki(pedig előtte formáztam többször és üres állapotban is 0% ot mutatott
  azóta vettem még egy WD-t 640-gb osat azon van a win sokkal halkabb mint a samsung
  ezután is WD -T veszek ..
 • 22.
  2010. 02. 24. 12:15
  Nekem a WD vált be, maradok is nála.
 • 21.
  2010. 02. 24. 11:31
  plexike: Meg a tányéronkénti kapacitást sem. 500GB-os tányérnál egyrészt azonos fordulatszám mellett több adatot tud írni vagy olvasni egy fordulat ideje alatt, másrészt adott mennyiségű adatnál kevesebbszer kell lépni egyik trackről a másikra, ami időmegtakarítás.
 • 20.
  2010. 02. 23. 18:09
  Az szuper, hogy az adatbiztonság kérdésében mindenki egyetért, de sajnos azt nem lehet tesztekkel lemérni.

  A legtutibb az volna, ha mondjuk nyilvánosságra kerülnének valami statisztikák a winyóhalálok arányáról, vagy az átlagos élettartamról, akármiről.
 • 19.
  2010. 02. 23. 17:34
  Jó kis teszt, köszönjük, de még nem merek 2 TB-osat venni.. Így is ha elszáll az 1TB-os, nem tudom mi lesz itt (WD10EADS) Amúgy 3 WD vinyóm van és még nem csalódtam bennük, maradok a márkánál. Samsung vinyókról jókat hallottam én is.

  Anno IDE-s Hitachi HDD-met szerettem - halk volt meg hűűvös

  Amúgy nem elfelejteni a sebesség teszteknél a fordulatszámokat....
 • 18.
  2010. 02. 23. 17:16
  Jó kis teszt, köszönjük, de még nem merek 2 TB-osat venni.. Így is ha elszáll az 1TB-os, nem tudom mi lesz itt (WD10EADS) Amúgy 3 WD vinyóm van és még nem csalódtam bennük, maradok a márkánál. Samsung vinyókról jókat hallottam én is.

  Anno IDE-s Hitachi HDD-met szerettem - halk volt meg hűűvös

  Amúgy nem elfelejteni a sebesség teszteknél a fordulatszámokat....
 • 17.
  2010. 02. 23. 15:01
  Ez kb olyan, mint amikor valakinek valamilye tönkremegy, akkor az szar

  Pl bátyám: már a 3. Samsung vinyója halt el gyors egymásutánban ergo szar a Samsung...
  Mondhatnánk, ha nem derült volna ki, hogy a mittudomén milyen alaplap SATA vezérlőcsipje volt a ludas.

  Én pl Samsung párti vagyok, nekem évek óta csak Samsung vinyók vannak, mert csendesek voltak, nem melegedtek, nem utolsó sorban gyorsak stb stb.

  Nekem anno Maxtorok haltak el szép sorjában, de az is régen volt már.
 • 16.
  2010. 02. 23. 13:50
  Rotadium: Nekem most már a HDD-k túlnyomó többsége 500GB és 1TB kapacitású WD-k, nagyon elégedett vagyok velük (de az áruk még most is fáj)

  NewNeo: szerintem ellenőrizd, hogy:
  - a Vargáné és Tsa tápod elég stabil-e (én sokat fizetek Coolermaster Realpower tápokért, azóta drasztikusan csökkentek a meghibásodások)
  - nem rezonál-e nagyon a házad (akár DVD író miatt)
  - nincs-e benne nagyon meleg (egymástól 1mm-re levő HDD-k, vagy 12 egymás ellen dolgozó venti)
  - az asszony nem próbálja-e meggyőzni a gépet, hogy boxban erősebb (több cégnél gumibevonat van a gépek oldalán a sok rúgdosástól )

  Sajnos sok tanulópénzt kell fizetni, mire rájön az ember, hogy mit szabad venni és mennyiért. Nekem mindig az a lényeg, hogy a lehető legkevesebb macerát okozzák a termékek, a lehető legolcsóbban, a lehető legtovább... Ugyanis mindig az IT-től lehet a legtöbb pénzt elvenni
 • 15.
  2010. 02. 23. 07:30
  Sziasztok

  Csak hogy "vegyesítsem" a mezőnyt: dolgoztam számítógép-összerakósdival foglalkozó cégnél, hibakeresőként. Tapasztalat: a legtöbb kidőlő (origi) HDD a Hitachi volt, volt köztük nem kevés WD, viszont Samsung jóval kevesebb (arányaiban). Ez persze nem tegnap volt, azóta változhatott, elismerem. S az sem mindegy, hogy egy gyerekbetegségeit kiforrott, "fiatal", de azért pár hetes HDD utána meddig és hogy bírja.
  Nekem sok samsung winyóm volt/van, semmi bajom velük. Egy WD 500GB-os viszont "Boldog Új Évet Kívánok" - ügyén megajándékozott egy 380GB-os adatvesztéssel. A motorvezérlője kidőlt. Az egyik csere-bere oldalon találtam egy aukcióban 5 db (!!!!!) 1TB-os WD-t, ugyanezzel a hibával . Köszz, azóta nagyon megingott a bizalmam a WD-ben.
  Ennyi...
 • 14.
  2010. 02. 22. 23:38
  sziasztok
  sztem teljesen mindegy milyen a merevlemez, volt már sok félém, és minden fajtából haltak befele
  Nem mindegy nekik hogy milyen a tápod, vagy a csatlakozóban is lehet hiba, érdemes lefuttatni egy hard disc sentinelt az megmondja mi a gáz
  Csak azt mondjátok meg hogy az ATA vinyóim mért nem mentek tönkre miközben mióta sata azóta évente cserélem
 • 13.
  2010. 02. 22. 22:54
  PH-n olvass a topicjába, de külföldön is rengeteg panasz van rájuk. Bad sector zsákok ezek... Persze nem olyan rossz a helyzet, mint a 7200.11-el, de így sem kellemes.
  Eddig az 500GB-os tányérral szerelt teljesítményorientált merevlemezek közül a Samsung F3 a legnépszerűbb, mert nagyon gyors, halk, sorozatos meghibásodásról semmi hír, és mivel az egyik legnagyobb elektronikai társaság a világon, ezért veszik is, mint a cukrot. Még a Hitachi 7K1000.C is nagyon jó, csak azt kevésbé ismerik az emberek, és emiatt sokkal kevesebben is veszik, de ezeknél sem olvasni sorozatos hibákról.
 • 12.
  v_p
  2010. 02. 22. 21:45
  mythbuster: Az Inteles analógiát kifejtenéd nekem?

  vzsryl: barátnőmnek 7200.12 van, egyelőre nagyon jó darabnak tűnik, gyors, halk, hűvös. Milyen hibáiról tudsz?
 • 11.
  2010. 02. 22. 20:09
  a HDD piac nagy %-át a seagate uralja, ez tény, a többiek a maradékon osztozkodnak, ez azért jelent valamit..

  most van 3 samsung winyóm, az egyik, a 250-es döglődik kb 4 éves
  van 2 wd-m is kiválóak
  volt maxtorom is, kiválóak voltak

  azt kell eldönteni kinek mi a fontos, mint ahogy a cikkben is írják, nekem a halk működés volt a lényeg azért vettem wd-ket (a samsungok piszok hangosan kerregnek a wd-khez képest)
 • 10.
  2010. 02. 22. 18:54
  Mindenki szidja valamelyik gyártót nekem volt WD , Samsung , Maxtor és soha eggyel sem volt gondom és remélem nem is lesz (bár a jelenlegi vincsijeimet még nem teszteltem fura jelenséget nem tapasztaltam velük kapcsoltba , igaz én a memóriákkal vagyok \" elátkozva \" )
 • 9.
  2010. 02. 22. 18:40
  Azért ne vonjunk már le következtetéseket néhány (még a 10-20 is néhánynak számít) darab merevlemezből. (vagy akármiből) Főleg úgy, hogy a hiba szinte elkerülhetetlen ilyen bonyolultságú dolgoknál.
 • 8.
  2010. 02. 22. 17:46
  mythbuster: ebben az állításodban már nem tudlak cáfolni, mert a laptopoknál nem tudom mi a helyzet, de desktopban a Hitachi a legmegbízhatóbb márka. Annak idején is így volt, ezért is vettem azóta csak Hitachi, és tényleg beváltotta a márkához fűzött reményeimet.

  legyes: A Samsung-nak rengeteg rossz szériája van. De az új F3 eddig úgy tűnik, hogy nagyon jól össze van rakva. Gyors, halk és eddig még megbízhatóságbeli gondokat sem lehet róla olvasni.
  A Seagate megbízható VOLT. AMióta felvásárolta a Maxtort, azóta elfelejtett normális desktop merevlemezeket összerakni, lásd 7200.11, 7200.12.
 • 7.
  2010. 02. 22. 17:16
  Szeretném hozzátenni, hogy tojok a 100 év garanciára, nekem az adat rajta a fontos és a macera, amíg pótolom a rajta tárolt biteket (Samsung ).

  A megbízhatóságot úgy értem, hogy minden adatom megvan rajta legalább 1 év non-stop működés után, bad sector nélkül (ebbe még a reallocated sector belefér, ha adatom nem veszett miatta). Ha 3 év non-stop működés után is ez a helyzet, akkor már megérte pénzt adni érte.

  Bocs minden Sansung rajongónak, de hegyekben dobáltam ki/cseréltem. Bármelyik másik márkánál benne voltam a statisztikai határon belül.
 • 6.
  2010. 02. 22. 17:11
  vzsryl... Nekem elég az amit látok! Egy 3 hónapos laptopban normális esetben nem szabadna ilyen állapotú merevlemezt találjon az ember! Ez olyan, mint a Samsung HD300LJ szériája... Egy fél éven belől 4 cserevinyóm volt már belőle, oszt utána már kicserélték WD-re! Megjegyzem, az első Samsung vinyót gariba 2 hetesen vittem vissza! tény, hogy az F -szériában már koorigálták a hibákat, de ugyanez nem mondható el a Hitachi -ról... Mindig ugyanazt a hibát követik el, nekük a gyorsaságon van a hangsúly és nem az élettartamon, és ez miatt a merevlemezek nagy részét elqurják(megjegyzem, ezt nem csak én tudom alátámasztani, hanem bárki aki nap mint nap hardverekkel foglalkozik)... Olyan mint az intel... annak sem a fogyasztáson/stabilitáson van a hangsúly, hanem a gyorsaságon, és akkor csodálkoznak egyesek, hogy a notebookjuk pár óra működés után érdekes jelenségeket kreál...
 • 5.
  2010. 02. 22. 17:11
  Nálam a top meghibásodott winyók listáját messze a Samsung vezeti (értve itt a már jól érzékelhető bad sectorokat is).
  Az én saját listám a halott márkák kivételével az utobbi 10 éven belül, főleg az utóbbi 3 évben, a megfizethető árkategóriákban:

  Samsung (soha többet) :
  -- megbízhatóság, hőtermelés
  - rezonancia
  + garancia, sebesség

  WD :
  - ár
  + megbízhatóság, sebesség, zajszint, garancia

  Seagate :
  - idővel durván lassulnak (nem, nem a töredezettség miatt)
  + megbízhatóság

  Hitachi :
  - sebesség
  + megbízhatóság (igen, mert egy sem romlott el, és nem is bad sectoros), zajszint
  ++ ár
 • 4.
  2010. 02. 22. 16:58
  mythbuster: Egy hibás Hitachi után azt a következtetést vontad le, hogy a "Hitachi gyártástechnológiája egy nagy rakás szar"? Nem semmi...
  Elárulom neked, hogy pont az ellenkezője a helyzet. A Hitachi számít a legmegbízhatóbb gyártónak, még a WD is lemarad tőle. Kicsit olvass utána.
  Ha már saját tapasztalat. Van 4db Hitachi-m: 4,5; 1,5; 1 és 0,5 évesek. Mindegyik 100%-os kondícióval és 0 bad sectorral üzemel.
 • 3.
  2010. 02. 22. 16:53
  Nekem még nem volt Hitachi-hoz szerencsém, Samsungjaim vannak (Igaz nem 2 Terásak csak két * 1 Terásak), de ezek szerint annyira rosszak nem lehetnek. Jó kis teszt, köszi iPon!
 • 2.
  2010. 02. 22. 16:50
  Egyetértek, volt Hitachi merevlemezem... 2 hétig
 • 1.
  2010. 02. 22. 16:48
  Sebességben lehet, hogy a Hitachi a király, de a gyártási technólógia nagyon gáz... Gyakorlatilag egy nagy rakás sz@r Egyik kolegámnak a HP laptopjában Hitachi vinyó van, a multkor hozzám került a laptop, és mikor 6. szorra raktam újra rajta a Win 7 -et, akkor alaposan végigpásztáztam a hardvereit, hogy minden rendben van-e vele, és hát megdöbbenve láttam, mikor a S.M.A.R.T. értékek között a Reallocated Sector Count -nál 4548 -as értéket találtam!

  Szóval sebesség ide vagy oda, a Hitachi egy nagy rakás sz@r!