Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

24"-os kijelzők tesztje

 • Dátum | 2007.09.24 09:01
 • Szerző | Alvin_ti4200
 • Csoport | MEGJELENÍTÉS

TFT sorozatunk egyik utolsó állomásához érkeztünk, hiszen ezúttal az igazán nagynak mondható 24”-osok világába kalauzoljuk olvasóinkat. Egy évvel ezelőtt még csak álmodni lehetett ezekről a monitorokról, mára viszont egy radikálisabb áresésnek köszönhetően becsúsztak a tavalyi 21-22”-osok árkategóriájába. Ezúttal is négy nagyágyút vizsgáltunk meg, hogy kiderüljön melyik rendelkezik a legjobb ár/teljesítmény mutatóval. Haladjunk ABC sorrendben és kezdjük a sort az Acer nagyképű darabjával.Az összes doboz közül talán az Aceré volt a legnagyobb (a Samsung mellett), hiszen magát a talpazatot nem választották külön a paneltől, így gyakorlatilag egy mozdulattal kivehetjük a monitort és az asztalra helyezhetjük (persze ehhej már erős muszklik kellenek, hiszen ezek a nagy méretű kijelzők közelítik a 9-10 kg-ot is). A dizájn – szerintünk – nagyon letisztult, már-már puritán. Mint látni fogjuk az Acer 24-ese mentes mindenféle extra funkcióktól.Az OSD-t vezérlő gombok minősége nem túl jó, erős nyomás szükséges hozzájuk és működésüket elég nagy hang kíséri. A tesztelés során többször is belefutottunk abba a helyzetbe, hogy a nagy állítgatások közepette véletlenül a kikapcsoló gombra tévedt az ujjunk. Véleményünk szerint a menü és az iránygombokat illett volna egymás mellé helyezni, hiszen így sokkal gyorsabb és biztonságosabb navigációt lehetett volna elérni. A cég mentségére legyen mondva, hogy nem sűrűn fogunk az OSD-ben mászkálni (többek között azért, mert a végletekig egyszerű).

Csatlakozókból egyedül egy analógot és egy digitálisat találunk, ezek mellett az előlap alatt relytőző hangszórók működéséhez szükséges jack dugót találjuk. Furcsa módon az előlapi bekapcsoló gombon felül egy tápkapcsolót is találunk, amellyel teljesen áramtalanítani lehet a készüléket. Pivot mód nincs, ahogyan a panel sem forgatható el a talpa körül, az egész szerkezet fix. Amennyiben nem rendelkezünk ideális asztallal, úgy bajban lehetünk, ugyanis a repertoárból a magasságállítás is hiányzik.A készülék mellé minden szükséges kábelt megkapunk (külön gondoltak a 110V-os hálózat környékén élőkre is), a kézikönyv nem túl vaskos, igaz nincs is nagyon miről írni benne. A driver CD-n megtaláljuk az Acer saját, GridVista™ névre keresztelt programját, amely nevéből adódóan kizárólag Windows Vista alatt működik, de a szemfülesek találhatnak az interneten drivert Windows XP alá is.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 2.
  2007. 10. 13. 16:44
  Kedves Yany!

  Első körben a könnyebben beszerezhető illetve sokak által érdekelt típusokat vettük szemügyre. Közös tulajdonságuk volt a xVA panel, de tervbe van véve egy második rész, ahol az általad említett Fujitsu-Siemens monitor is helyet kapni a Benq PVA-ja és a Samsung illetve az Acer TN paneles megoldásai mellett.
 • 1.
  2007. 09. 24. 09:01