Shop menü

MEGJÖTT AZ ÚJ WESTERN DIGITAL WD TV LIVE

A Western Digital kínálatában egy új asztali médialejátszó jelent meg, amely a WD TV Live Streaming Media Player nevet viseli. Az újdonság alapjait tekintve nem a régi WD TV Live-val, hanem inkább a WD TV Live Hub-bal van némileg rokonságban, akár a hardveres, akár a szoftveres hasonlóságokat vizsgáljuk.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Megjött az új Western Digital WD TV Live

A Western Digital kínálatában egy új asztali médialejátszó jelent meg, amely a WD TV Live Streaming Media Player nevet viseli. Az újdonság alapjait tekintve nem a régi WD TV Live-val, hanem inkább a WD TV Live Hub-bal van némileg rokonságban, akár a hardveres, akár a szoftveres hasonlóságokat vizsgáljuk. Persze vannak eltérések, lássuk is őket!

Galéria megnyitása
Az egyik fontos különbség, hogy a termék beépített merevlemez nélkül érkezik, a másik pedig az, hogy tartalmaz egy beépített 802.11n típusú WiFi adaptert, ami a WD TV Live Hub esetében hiánycikk. A 802.11n WiFi adapter csak egysávos (2,4 GHz-es) támogatást kínál, ám ezen kívül természetesen a szokásos Gigabites Ethernet port is helyet kapott a terméken. Ha már a hardvernél tartunk, akkor nézzük, milyen csatlakozók vannak az új lejátszón. A Gigabites Ethernet porton kívül kapunk egy HDMI és egy kompozit A/V kimenetet, valamint két USB 2.0-s portot ás egy optikai audió kimenetet is.

Az USB 2.0-s portok nem csak adattárolók fogadására használhatóak, hanem billentyűzet csatlakoztatására is, így kényelmesen vezérelhetjük a lejátszót, azaz egy-egy tartalomkeresés sokkal gyorsabban végrehajtható, hogy csak egy fontosabb példát említsünk.

Galéria megnyitása
Az új WD TV Live egyébként kifejezetten az online szolgáltatásokra gyúr, így a termék Spotify támogatással is rendelkezik, ennek köszönhetően az online prémium szolgáltatás minden funkcióját elérhetjük HD televíziónkon keresztül, még a közösségi szolgáltatásokat is. A Spotify mellett az online repertoárban természetesen jelen van a YouTube, a DailyMotion, a Netflix, a Hulu Plus, a Blockbuster, a CinemaNow, a FaceBook, a Picasa, a FlickR és még néhány egyéb szolgáltatás is, igaz, ezek közül néhányat hazánkban sajnos egyelőre nem lehet elérni. Pozitívum viszont, hogy a felhasználói kezelőfelület magyar nyelven is elérhető, ami sokak számára lehet jó hír.

[italic][bold]

A termék által támogatott fájltípusok és kodekek az alábbi felsorolásban találhatóak:[/bold][/italic]

 

[list type="unordered"]

[*]Támogatott videó formátumok és kodekek: AVI (Xvid, AVC, MPEG1/2/4), MPG/MPEG, VOB, MKV (h.264, x.264, AVC, MPEG1/2/4, VC-1), TS/TP/M2T (MPEG1/2/4, AVC, VC-1), MP4/MOV (MPEG4, h.264), M2TS, WMV9

[*]Támogatott képformátumok: JPEG, GIF, TIFF, BMP, PNG

[*]Audió támogatás: MP3, WAV/PCM/LPCM, WMA/WMA Pro, AAC, FLAC, MKA, AIF/AIFF, OGG, Dolby Digital Plus, DTS

[*]Lejátszási lista: PLS, M3U, WPL

[*]Felirat: SRT, ASS, SSA, SUB, SMI

[/list]

A hivatalos közlemény szerint az új WD TV Live automatikus film, kép és zenelejátszásra is képes, az 1080p-s tartalmak pedig számára egyáltalán nem jelentenek problémát, de ez manapság már a médialejátszó mezőny legtöbb tagjáról elmondható.

A WD TV Live Streaming Media Player várhatóan hamarosan feltűnik az üzletek polcain. A programozható távirányítóval is rendelkező újdonság 99 dollárba kerül majd.

A termékkel kapcsolatban további információt itt találnak az érdeklődők.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére