Shop menü

ITT A SMART ROPE, AZ OKOS-UGRÁLÓKÖTÉL

Az újdonság csapágyazott fogantyúkkal, kötélbe integrált LED-ekkel, akkumulátorral és Bluetooth 4.0-s vezérlővel érkezik.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Itt a Smart Rope, az okos-ugrálókötél

Manapság már annyi mindenből készült "okos" változat, hogy szinte kihívás olyan területet találni, ahová még nem tette be a lábát az "új őrület". Dél-koreai fejlesztőknek köszönhetően rövidesen ugrálókötélből is vehetünk majd okosat, ugyanis elkészült a Smart Rope, az okos-ugrálókötél, amely LED-ekkel és szenzorokkal emeli új szintre a népszerű sportot.

Galéria megnyitása

A termék fogantyúitól 45 fokos szögben indul ki maga a kötél, a fogantyúk pedig folyóscsapágyazást is kaptak annak érdekében, hogy semmi se állhasson a felhőtlen urálókötelezés útjába. Mind a ház, mind pedig a kötél rejt némi elektronikát, sőt, előbbiben még akkumulátor is található. A házban lapuló elektronika gombnyomással ki- és bekapcsolható, de ugyanezzel a gombbal okostelefonukkal is párosíthatjuk az okos-ugrálókötelet, így a beüzemelés és a használat egyszerű, gyors.

Galéria megnyitása

Az újdonság Bluetooth 4.0-s vezérlőn keresztül továbbítja az ugrókötelezéssel kapcsolatos statisztikákat, sőt, a kötélbe integrált, hajlékony nyomtatott áramköri lapon elhelyezett magasfényű LED-ek segítségével edzés közben is láthatjuk, éppen hány ugrásnál járunk. A 23 LED-ből álló rendszer a szemeink elé vetíti az aktuális számot, ami maximum négy számjegyből állhat.

A LED-ek fehér fénnyel rendelkeznek, színváltásra pedig nem képesek, ugyanis a fejlesztők szerint a színes LED-ek miatt jelentősen vastagabb lett volna a kötél. Az okos-ugrálókötelet egyébként folyamatosan tesztelik a készítők annak érdekében, hogy a termék abszolút strapabíró lehessen, de tartósságával kapcsolatban egyelőre nincs konkrét információ.

Galéria megnyitása

Az ugrásokat egy speciális, saját fejlesztésű, mágneses elven működő szenzor regisztrálja, ami a tervezők szerint precízebben üzemel, mint az okostelefonokban és passzív viselhető eszközökben található giroszkópok.

Az okos-ugrálókötél lítium akkumulátort tartalmaz, amit egy gumidugó mögött elrejtett micro-USB porton keresztül tölthetünk. Az akkumulátor egyetlen teljes töltés hatására nagyjából 14 órányi folyamatos működést biztosít a rendszer számára. A terméket hagyományos USB-s okostelefon-töltőn vagy PC-s USB porton keresztül tölthetjük, akkumulátora pedig mindössze 30 percnyi töltési időt igényel.

Galéria megnyitása

A Smart Rope használható önállóan, külön okostelefonos app nélkül is, de mindenképpen érdemes hozzá letölteni az iOS és Android alapú okostelefonokhoz készítet, teljesen ingyenes Smart Gym alkalmazást, az ugyanis részletes statisztikákat biztosít az aktuális edzésmenettel kapcsolatban. A tervek szerint az iOS-re szánt app érkezik meg elsőként, méghozzá augusztusban, majd 1-2 hónappal később androidos társa is befut. Az okos-ugrálókötél egy edzés adatait természetesen maga is képes tárolni, így edzés után is szinkronizálható az okostelefonnal.

Méret tekintetében háromféle kivitelben érkezik a termék:

• Kicsi Smart Rope: 243 centiméteres kötél 152-163 cm közötti magassághoz

• Közepes Smart Rope: 258 centiméteres kötél 165-175 centiméter közötti magassághoz

• Nagy Smart Rope: 274 centiméteres kötél 178-188 centiméter közötti magassághoz

A Smart Rope szállítása várhatóan augusztusban vagy szeptemberben kezdődhet meg, és elsőként a támogatók kapnak belőle.

Galéria megnyitása

Az okos-ugrálókötél már akár 60 dollárnyi támogatásért cserébe is a miénk lehet, ami a kickstarteres weboldal szerint legalább 10 dollárral alacsonyabb összeg a tervezett ajánlott végfelhasználói árnál. 110 dollárért pedig akár két Smart Rope is bezsákolható.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére