Shop menü

EZÚTTAL PROFI FOTÓSOKNAK KÉSZÍTETT MONITORT A BENQ

Az SW2401PT modell nagyon jó felszereltséggel és remek tulajdonságokkal kerül a boltok polcaira – igaz, megjelenését eredetileg novemberre vártuk.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Ezúttal profi fotósoknak készített monitort a BenQ

A BenQ előrukkolt egy új, kifejezetten fotós igényekre szabott monitorral, amely az SW2401PT típusjelzést viseli. A friss megjelenítőt a gyártó mérnökei úgy alkották meg, hogy az maradéktalanul megfelelhessen a professzionális fotós igényeknek.

Emiatt a 23,8 hüvelykes kijelző panel esetében az IPS (AHVA) technológiára esett a választás, ami 178 fokos függőleges és vízszintes betekintési szögeket, valamint színhű képet garantál. Utóbbi természetesen számokban is hatékonyan kifejezhető: az új monitor az sRGB színteret 100%-ban, az Adobe RGB színteret pedig 99%-ban tudja lefedni, ami igen jól hangzik.

Az újdonság 2560 x 1440 pixeles natív felbontás mellett üzemel, a minél jobb színhűség érdekében pedig gyárilag kalibrálva érkezik, ami 2 alatti DeltaE értéket jelent. A kínálatban természetesen a Palatte Master kalibrációs szoftver is jelen van, ami hardveres kalibrálóval is ötvözhető. A 8-bites panel 14-bites LUT-ból dolgozik, de kijelző-szimulációs eljárással 10-bites panelként is működhet. A villódzás-mentes háttérvilágítást alkalmazó SW2401PT adatlapján 250 cd/m2-es maximális fényerősség és 1000:1 kontrasztarány szerepel. A szemek védelméről a villódzás-mentes (ZeroFlicker) háttérvilágítás mellett a RevolutionEyes technológia is gondoskodik.

A videó kimenetek között egy Dual Link DVI port, egy DisplayPort és egy HDMI csatlakozó sorakozik, de ezeken kívül beépített USB 3.0-s hub, illetve SD memóriakártya-olvasó is található az új monitoron. Az állvány természetesen szintén a profik igényeire lett szabva, így a kijelző magasságának állítására, döntésére és elforgatására egyaránt van lehetőség, sőt, még pivot/portré módba is forgathatjuk, ha éppen arra van szükség. Az állvány helyett akár fali tartót vagy egyéb konzolt is használhatunk, hála a VESA támogatásnak.

A BenQ ugyan október elején jelentette be az újdonságot, amikor is novemberi rajtot ígértek, azonban a friss monitor még csak most vált elérhetővé kereskedelmi forgalomban. Az SW2401PT modell rövidesen feltűnik az üzletek polcain, méghozzá 499 eurós árcédulával.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére